دیپلماسی اقتصادی ؛ محور سفر ظریف به امریکای لاتین
https://parstoday.ir/dari/news/uncategorised-i5317
هدف سفر وزیر امور خارجه ایران به شش کشورامریکای لاتین توسعه ی دیپلماسی اقتصادی است.
(last modified 2023-09-27T10:49:12+00:00 )
سنبله 04, 1395 14:30 Asia/Kabul
  •  دیپلماسی  اقتصادی ؛ محور سفر ظریف به امریکای لاتین

هدف سفر وزیر امور خارجه ایران به شش کشورامریکای لاتین توسعه ی دیپلماسی اقتصادی است.

سفر وزیر امور خارجه ایران به شش کشورامریکای لاتین بارویکرد توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی با دیدار امروز محمدجواد ظریف از شیلی ادامه می یابد .

این سفر دارای اهدافی چند وجهی است که یکی از جنبه های مهم و شاخص آن مذاکره و رایزنی در باره توسعه مناسبات اقتصادی است .

ظریف در سومین مرحله از این سفر ؛در سخنانی در همایش تجاری ایران و نیکاراگوئه که با حضور وزرا، نهادهای اقتصادی و تجاری برگزار شد؛ حضور هیات بزرگ اقتصادی ایران در این سفر را نشانگر اهمیتی دانست که ایران برای کار با کشورهای امریکای لاتین قائل است .

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر اینکه نمایندگان بخشهای مختلف خصوصی در این سفر حضور دارند، تصریح کرد؛ شرکتهای ساخت و ساز ایرانی می توانند در پروژه بزرگ حضور داشته باشند. ظریف افزود ؛در بخش انرژی شرکتهایی را داریم که میتوانند در این بخش با همتایان خود همکاری کنند. در عرصه علم و فناوری نیز شرکتهای دانش بنیان ایرانی می توانند به همکاری بپردازند.

در این سفر از بخش نفت و گاز نیز مدیران شرکت نفت ایران ظریف را همراهی می کنند تا با همتایان خود زمینه های همکاری را بررسی کنند. این سطح از مذاکرات نشان می دهد ایران در نظر دارد با تقویت روابط خود با کشورهای آمریکای لاتین، مسیری جدید را در همکاری ها بگشاید .

بعد از سفر اخیر ظریف به آفریقا ؛ اکنون دیدار وی از امریکای لاتین ؛ حاوی نشانه های حرکت اقتصادی ایران بسوی توسعه متوازن در روابط خارجی است . طی یکسالی که بعد از امضای برجام می گذرد ، هیات های تجاری و اقتصادی بزرگی از کشورهای مختلف اروپایی ؛ آسیایی و کشورهای منطقه و همسایه به ایران آمده اند . متناسب باظرفیت ها و علایق متقابل ؛ توافق هایی در زمینه های اقتصادی ؛ تجاری و سرمایه گذاری شکل گرفته است . البته هنوز نمی توان گفت که همه این توافق ها اجرایی شده اند ، اما همه چیر مهیای حرکتی بزرگ است که برآیند آن رشد اقتصادی و ایجاد فرصتهای تازه برای همکاری است . لذا تقویت این گام ها از اهمیت زیادی در توسعه مناسبات اقتصادی ایران که ظرفیت های بزرگی برای همکاری و سرمایه گذاری دارد برخوردار است .

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای دولت یازدهم،با تأکید بر اینکه در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی باید همه ظرفیتهای کشور در بخشهای کشاورزی و صنعت به میدان آورده شوند، لزوم استفاده از ظرفیت دیپلماسی برای پیشرفت اقتصاد را نیز یادآور شدند . ایشان خاطرنشان کردند؛ آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین باید سهم مناسب خود را در سیاست خارجی کشور داشته باشند.

دیپلماسی اقتصادی ایران اکنون روی ریل توسعه متوازن قرار گرفته است. دراین حرکت اتحادیه اروپا بعنوان یکی از شرکای بزرگ تجاری ایران پیش از تحریم ها در حال بازیابی جایگاه گذشته است ؛ کشور های بزرگی نظیر روسیه ؛چین ؛ هند و کره جنوبی و ژاپن نیز دراین مسیر گام برداشته اند.

موقعیت و توانمندی های ایران، به ویژه در زمینه تامین و ترانزیت انرژی و به عنوان پل ارتباطی،ازشمال به جنوب و ازغرب به شرق ، شرایط مطلوبی را برای همکاری اقتصادی فراهم کرده است . اما با این تاکید که اصل در دیپلماسی اقتصادی ایران ، داشتن روابطی متوازن با همه کشورهایی است که با ایران خصومت ورزی ندارند .