ممانعت آمریکا از امضای پیمان معاهده ضد تسلیحات هسته ای 
(last modified Sat, 07 Oct 2017 09:26:47 GMT )
میزان 15, 1396 13:56 Asia/Kabul
  •  ممانعت آمریکا از امضای پیمان معاهده ضد تسلیحات هسته ای 

دولت آمریکا بار دیگر تاکید کرد که هیچ برنامه ای برای امضای معاهده منع تسلیحات هسته ای مورد حمایت برندگان جایزه نوبل ندارد. 

به گزارش رادیو دری، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه اندکی پس از اعلام برندگان جایزه نوبل 2017، گفت: هیچ تغییری در موضع آمریکا در قبال این معاهده اتفاق نیفتاده است.

واشنگتن معتقد است که این معاهده جهان را صلح آمیز نخواهد کرد و نه فقط منجر به نابود شدن سلاح های هسته ای نخواهد شد که امنیت کشورها را هم تقویت نخواهد کرد. 

روز جمعه، کمپین بین المللی برای محو سلاح های هسته ای (ICAN) موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد. این کمپین نقش مهمی در امضای این معاهده در ماه اسد گذشته میان 122 کشور داشت.

این معاهده بیشتر نمادین است، چرا که هشت کشور دارنده سلاح های هسته ای یعنی آمریکا، روسیه، بریتانیا، فرانسه، چین، هند و پاکستان و کره شمالی، علاوه بر رژیم صهیونیستی از امضای این معاهده سرباز زده اند. 

براساس گزارش ها، آمریکا چهار هزار کلاهک هسته ای در اختیار دارد. آمریکایی ها ادعا می کنند که هدف از داشتن سلاح هسته ای مهار سایر کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای است، اما این ادعا صحت ندارد، زیرا آمریکا تنها کشوری است که از سلاح های هسته ای استفاده کرده است. آمریکا در جنگ جهانی دوم برای به زانو درآوردن دولت ژاپن، با بمب هسته ای، هیروشیما و ناکازاکی را هدف قرار داد وصدها هزار قربانی گرفت. 

در حال حاضر نیز آمریکا همچنان درصدد توسعه و اشاعه سلاح های هسته ای است. براساس گزارش ها، آمریکا در حال حاضر، بمب گرانشی B61 را در اختیار دارد که با هزینه ای معادل ده میلیارد دلار در حال به روز شدن است.

دایان فاینستاین، سناتور دموکرات آمریکایی معتقد است، انبار تسلیحات استراتژیک فعلی آمریکا بیشتر از نیاز لازم برای مهار حمله به آمریکا و متحدان واشنگتن است. به اعتقاد ناظران سیاسی، آمریکا برای جهان عاری از سلاح هسته ای  به معاهدات جهانی نمی پیوندد، بلکه آزمایش های مکرر و تلاش برای ارتقای سلاح های استراتژیک از جمله سلاح های هسته ای، دیگر کشورها را ترغیب به داشتن سلاح های هسته ای و یا ارتقای آن می کند؛ ضمن اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در زمان انتخابات ریاست جمهوری به وضوح گفت، اگر مجبور شویم از سلاح هسته ای استفاده می کنیم.

 در حال حاضر ارتش آمریکا بر روی بمب های هسته ای مینیاتوری با قابلیت استفاده در جنگ های منطقه ای متمرکز شده است که می تواند کشورها را هدف حمله قرار دهند و در عین حال نتایج بسیار مخرب بمب های اتمی معمولی را نداشته باشد. به طور کلی می توان گفت، در سال های اخیر نه فقط آرمان  جهان عاری از سلاح هسته ای محقق نشده است، بلکه قدرتهای بزرگی نظیر آمریکا هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی بر این تسلیحات افزوده اند. نکته قابل تامل این است که اگر زمانی این تسلیحات در دست عناصر نامطمئن و یا گروه های تروریستی بیفتد چه سرنوشتی را برای جهان می توان تصور کرد.