اجرای طرح بازنشستگی ژنرال‌های افغانستان
(last modified Thu, 16 Nov 2017 04:52:19 GMT )
عقرب 25, 1396 09:22 Asia/Kabul
  •  اجرای طرح بازنشستگی ژنرال‌های افغانستان

وزارت دفاع افغانستان از اجرای طرح بازنشستگی هفتاد درصد از ژنرال‌های این کشور خبر داد.

وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد، طرح بازنشستگی ژنرال‌های این کشور از دو ماه آینده آغاز می شود وتکمیل شدن آن  به  دو سال زمان نیاز دارد و طی آن هفتاد درصد از ژنرال‌ها بازنشسته خواهند شد.

 طرح  بازنشستگی ژنرال های افغانستان  که از طرف محمد اشرف غنی رییس جمهوری این کشورمطرح شد،مخالفت نمایندگان مجلس افغانستان را بدنبال  داشته است.

عبدالرئوف ابراهیمی رئیس مجلس نمایندگان افغانستان در این زمینه گفت ، طرح  بازنشستگی نظامیان ارشد این کشور منجر به وخیم‌تر شدن وضعیت امنیتی افغانستان خواهد شد.

طرح بازنشستگی هفتاد درصد از ژنرال های ارتش افغانستان در حالی از سوی وزارت دفاع این کشور مطرح شده است که نگرانی های بسیاری درباره پیامدهای اجرای این طرح بر مدیریت امنیتی درافغانستان مطرح است.

از نظر مخالفان این طرح که مجلس نمایندگان افغانستان هم در شمار آنان تعریف می شود،چنانچه تا دو سال آینده هفتاد درصد ژنرال های ارتش از چرخه مدیریت امنیتی در این کشور بازنشسته بشوند،ارتش با خلاء جدی در زمینه تامین افسران ارشد و کارآزموده مواجه خواهد شد.

این درحالی است  وخامت اوضاع امنیتی در افغانستان این ضرورت را ایجاب کرده است که مدیریت امنیتی دراین کشور به منظور برنامه ریزی دقیق و موثر برای مقابله با تروریست ها تقویت شود که در این شرایط عنصر تجربه ارزش مضاعفی پیدا می کند. 

این نگرانی به طور جدی وجود دارد که با خروج هفتاد درصد از ژنرال های ارتش افغانستان از چرخه تصمیم گیری و مدیریت دفاعی و امنیتی،خالی شدن تجربه فرماندهی در مقاطع حساس درارتش به خصوص در نحوه مقابله با بحران ها می تواند بر شدت وخامت اوضاع امنیتی بیفزاید.

درچنین شرایطی این موضوع مطرح است که وزارت دفاع افغانستان برای بازنشستگی ژنرال های ارتش تعجیل نکند و با در نظر گرفتن یک دوره زمانی ده ساله،جدولی برای خروج تدریجی ژنرال های بازنشسته تنظیم کند تا از این طریق آسیبی به جایگاه فرماندهی و مدیریت امنیتی ناشی از خالی شدن عنصر تجربه وارد نشود.

لیاقت علی امینی کارشناس سیاسی در افغانستان می گوید، نیروهای امنیتی افغان از نظر شجاعت، وطندوستی و فداکاری کم نظیر هستند اما ضعف در مدیریت آن ها است که به خاطر رقابت های دو تیم حاکم و بر سر قدرت افرادی در راس ارگان های امنیتی گمارده می شوند که فاقد صلاحیت، تجربه و تخصص و کاردانی هستند، این مساله سبب می شود که جنگ بصورت درست مدیریت نشود و دشمن از این شرایط به نفع خود استفاده می کند.

البته مخالفت با این طرح تنها محدود به مجلس نمایندگان افغانستان نیست و دو ماه پیش هم سنای این کشور با طرح مشترک آمریکا و دولت کابل برای تشکیل نیروهای محلی و همچنین بازنشستگی افسران عالی رتبه نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان، مخالفت کرد.

کارشناسان می گویند،وزارت دفاع افغانستان برای استفاده از ظرفیت های نیروی انسانی جوان خود  درمناصب فرماندهی باید با برنامه ریزی بلند مدت مبتنی بر آموزش و کسب تجربه،جایگزین های مناسبی برای ژنرال هایی که قرار است بازنشسته شوند پیدا کند و به تدریج با شیوه ای مناسب بتواند تجربیات فرماندهان در آستانه بازنشستگی را به افسران جوان منتقل کند.

حضور افسران جوان دردانشکده های نظامی در افغانستان می تواند ضمن آشنایی علمی آنها با وظایف و ماموریت نیروهای مسلح،تجارب ژنرال های ارتش را هم در این کلاس ها به آنان انتقال داد.