حضور مقتدرانه ایران در عرصه های دفاعی
(last modified Mon, 22 Jan 2018 11:26:55 GMT )
دلو 02, 1396 15:56 Asia/Kabul
  •  حضور مقتدرانه ایران در عرصه های دفاعی

رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران از صبح امروز (دوشنبه) با اعلام رمز یا «رسول الله» توسط امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران از عرشه ناو موشک انداز «فلاخن» در سواحل جنوبی ایران آغاز شد. بخشی از این رزمایش در آب های بین المللی به اجرا درمی آید.

امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» خاطرنشان کرد، این رزمایش با حضور نیروهای دریایی، هوایی، زمینی و پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل مکران و دریای عمان  برگزار می شود.

جمهوری اسلامی ایران نزدیک به  2000 کیلومتر مرز دریایی در امتداد ابهای خلیج فارس و دریای عمان دارد که  دارای موقعیتی با ارزش ژئوپلیتیکی است .  ازنظر حقوق بین‌الملل،  داشتن آمادگی دفاعی  از حریم و مرزهای خود در برابر هر‌گونه تجاوز حقی مشروع  است. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران  از قدرت بازدارنگی  لازم در مقابل تهدید ها برخورداراست. در این راستا حاکم بودن «امنیت‌پایدار» در سراسر  مرزهای ایران ، هدف مشترک نیروهای مسلح جمهوری  اسلامی ایران اعم از ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. برگزاری رزمایش ها ی مشترک نیز نشان از اهمیت  این موضوع در دکترین دفاعی ایران دارد .

در عین حال   تاکید بر همکاری های  نظامی و تعامل در مسایل دفاعی در مقابل تهدید های مشترک از راهبردهای دفاعی  و امنیتی ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ؛  این پیام را همواره  به  دشمنان و متجاوزان داده است که با حضور مقتدرانه خود   اجازه بر هم زدن امنیت منطقه را به هیچ متجاوزی نمی دهد.

«اندیشکده واشنگتن»  چندی قبل در گزارشی  در باره توان دفاعی ایران نوشت : ایران به طور قابل توجهی دفاع هوایی خود را با ایجاد قرارگاه‌های دفاع هوایی مستقل  و استقرار سامانه‌های دفاع هوایی بهبود بخشیده است.

تجربه 8 سال جنگ تحمیلی  و تهدید ها علیه ایران و حضور فزاینده   نظامی بیگانگان در منطقه  و فروش میلیاردها دلار اسلحه به کشورهای همسایه ایران درحوزه  خلیج فارس این پیام را دارد که هدف  امریکا در منطقه به چالش کشاندن امنیت ایران است.

نوام چامسکی،  نظریه‌پرداز و زبان‌شناس سرشناس آمریکایی درماه آوریل 2017 در  گفت‌وگو با پایگاه خبری ـ تحلیلی "دموکراسی اکنون" با تاکید بر این‌که استراتژی ایران دفاعی است، به طرح این پرسش پرداخت که  چرا آمریکا و اسرائیل حتی بیش از گذشته نسبت به قدرت بازدارندگی ایران نگران هستند؟ چه کسی یا کسانی از قدرت بازدارندگی نگران‌اند؟  او گفت  پاسخ این سوال روشن است : کسانی که می‌خواهند آزادانه از زور استفاده کنند، عمیقا درباره عامل بازدارنده بالقوه نگران هستند. "

اکنون جمهوری اسلامی ایران  در حیطه اقدامات متعارف  دفاعی  بر امادگی در بالاترین سطح تاکید دارد  و در ساخت و  استفاده از تجیزات دفاعی متعارف لحظه ای تردید نمی کند .

«حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر حفظ  توان نظامی ایران  در دفاع از خود و صیانت از امنیت منطقه  می گوید :

"ما برای دفاع از مردم و کشورمان،‌هر سلاحی از هر نوعی نیاز داشته باشیم، در ساختن و انبار کردن سلاح و در زمان لازم- برای دفاع از خودمان- در استفاده از این سلاح‌ها تردید نمی‌کنیم."