قدر دانی سازمان ملل از کمک های ارزنده ایران به پناهندگان
پناهندگان در جهان با کوله باری از سختی ها وتحمل خطرهای فراوان راهی کشورهایی دیگر می شوند به امید آنکه روزی بتوانند به سرزمین خود باز گردند .
گذار از این دوران اما آسان نیست .انچه می تواند این دوران گذار را تحمل پذیر سازد ، همدلی و حمایت از پناهندگان بدور از ملاحظات سیاسی است . جمهوری اسلامی ایران از جمله میزبانان با سخاوت از پناهندگان است . این سخن یک شعار نیست بلکه واقعیتی است که بارها ازسوی نهادهای بین المللی و مسوولان سازمان ملل درامور پناهندگان بیان شده است .
«الکساندر کیشارا» Alexander Kishara رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ، در همایش «افغانستان شناسی» در شیرازاز دولت و ملت ایران به دلیل حمایت از پناهندگان به ویژه پناهجویان افغان قدردانی کرد.
وی نقش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان را «حمایتی» برشمرد و افزود، نقش اصلی در کمک به پناهندگان را جمهوری اسلامی ایران ایفا می کند.
«الکساندر کیشارا» همچنین گفت: بر اساس استراتژی راهبردی توافق شده میان ایران، افغانستان، پاکستان و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان مقرر شده است به حوزه هایی مانند آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و معیشتی پناهندگان به صورت خاص توجه شود.
هم اکنون بیش از دو میلیون مهاجر افغان درایران زندگی می کنند .به تایید مقامات سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران درهای مدارس، دانشگاهها و مراکز درمانی و بهداشتی به روی پناهندگان باز است؛ به گونهای که این افراد همانند مردم ایران از همه مزایا ی اجتماعی و فرصت های تحصیلی و شغلی برخوردار هستند. طبق گزارش های رسمی سازمان ملل ، جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات متعدد سعی کرده است کمکهای مختلفی به پناهجویان ارائه کند .این کمک ها مواردی نظیر اسکان ؛ کار ؛تحصیلات برای کودکان تا تحصیلات دانشگاهی و ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی و درمانی را دربر میگیرد .
با وجود انبوه مشکلات ، و مسایلی که حتی در اروپا نیز در نگاه به مهاجران و پناهندگان دیده می شود ؛ جمهوری اسلامی ایران کمک به مهاجران از ارائه خدمات ضروری دریغ نکرده ودر این زمینه تقاضای کمک های فراتر از حد متعارف ازسازمان های بین المللی نکرده است .
«ساوالا شیمم» مدیر امور برنامهریزی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در همین خصوص با اشاره به فرمان حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر پوشش تحصیلی اتباع خارجی در ایران می گوید ؛
"این نگاه انساندوستانه در جمهوری اسلامی ایران ارزش بالایی در میان مردم جهان دارد."
جمهوری اسلامی با پذیرایی شایسته از این میهمانان در این مسیر همراه این سازمان بوده است.
به گفته مقام های سازمان در امور پناهندگان ؛ زمانی که پناهندگان افغان به ایران آمدند، نرخ باسوادی در میان آنها شش درصد بود، ولی امروز به 60 درصد رسیده است.
این پیشرفت ها و آرامش پناهندگان در نتیجه ارایه خدمات و کمک های بی دریغ جمهوری اسلامی ایران بدست آمده است که امکان آموزش و تحصیل را برای بیش از 350 هزار دانش آموز پناهنده افغان و عراقی به وجود آورده است.