هفت سالگی انقلابی که همچنان جاری است
خیزش مردم بحرین علیه خاندان آل خلیفه؛ امروز هفت ساله شد. انقلابی که با وجود سرکوب های شدید رژیم ال خلیفه به مسیر خود ادامه داده و جاری بوده است. در ساعات اولیه صبح امروز ؛ نیروهای امنیتی بحرین با مردم در سالگرد انقلاب بحرین درگیر شدند . مراکز تجاری و خیابانهای عمومی نیز در راستای اجرای نافرمانی مدنی بنا به دعوت گروههای انقلابی، بسته شد.
منابع بحرینی از وقوع درگیری بین تظاهراتکنندگان و نیروهای امنیتی خبر میدهند و اخبار رسیده از بحرین حاکی از آن است که این نیروها به سمت تظاهراتکنندگان گاز اشکآور شلیک میکنند؛ در حالی که تعدادی از نیروهای پیادهنظام نیز با پشتیبانی خودروهای زرهی و نظامی در خیابانها مستقر شدهاند. نظامیان رژیم آل خلیفه طبق روال معمول به سرکوب اعتراضات صلحآمیز شهروندان پرداخته و برای سرکوب اعتراضات مردم، به حالت آماده باش در آمدهاند.شهروندان بحرینی همچنین به مناسبت سالروز انقلاب خود، مغازه ها و مراکز خرید را تعطیل کردند.
مقامات بحرینی گمان کردند میتوانند با همدستی «آل سعود» در عربستان و از طریق سرکوب، انتفاضه شهروندان بحرینی را خاموش کنند.
روزنامه لبنانی الاخبار :
"هر چقدر دایره گزینههای امنیتی آل خلیفه در سرکوب انقلاب بزرگتر شد، مردم برای تغییر پافشاری بیشتری نشان دادند و اینچنین مقامات بحرین در گردابی پر پیچ و خم گرفتار آمدند که پایانی ندارد و موجب نابودی بزرگ چهره و اقتصاد این رژیم شد بدون اینکه در خاموش کردن صدای مخالفان موفق باشد. در مقابل به رغم نبود هیچ امیدی برای حل بحران بحرین، معارضان به صبر و بردباری خود در برابر رژیم ضعیف و از هم پاشیدهای چشم دوختهاند که بخش اعظم بودجه خود را به خرید سلاح اختصاص داده است."
با گذشت هفت سال از آغاز انتفاضه 14 فوریه در بحرین شاید برخی گمان کنند زمانی که خیمههای متحصنین در میدان اللؤلؤة، مرکز اعتراضات مردمی در قلب منامه به آتش کشیده شد شعله انتفاضه نیز خاموش شد. شاید برخی تصور کنند که مردم به فرمان سعود الفیصل وزیر خارجه وقت عربستان به خانههایشان بازگشتند، کسی که بر ورود نیروهای کشورش به بحرین برای سرکوب بزرگ ترین موج اعتراضات مسالمت آمیز در تاریخ معاصر بحرین اصرار داشت. اما واقعیت این است که هزاران مورد سرکوبگری رژیم آل خلیفه در خاطره بحرینیها ماند تا نقطه آغاز جدیدی به سمت مسیرهای مختلف و ابتکارات منحصر به فردشان باشد.
شبکه خبری المیادین:
"در این سال ها حاکمان منامه ضمن افزایش فشار بر مخالفان وسرکوب آنان - راه هرگونه اعتراض مسالمت آمیز را مسدود کرده و با فرافکنی درباره دلایل قیام مردمی - مواضعی افراطی و منافی حسن همجواری را علیه برخی همسایگان خود به ویژه جمهوری اسلامی ایران تکرار کرده اند. از دید معترضان - آل خلیفه ضمن پایمال ساختن آزادی های مشروع مردم - زمینه گسترش نفوذ بیگانگان به ویژه سعودی و آمریکایی ها را فراهم ساخته و بحرین را به یکی از حلقه های استبداد و خودکامگی در منطقه مبدل ساخته است. نمود بارز بیگانگی خاندان حکومتی بحرین با شهروندان این کشور و خشونت ورزی علیه آنان - درخواست اعزام یگان های زرهی نیروهای به بحرین بود. از این رو- چند هفته پس از قیام - تانک های سعودی و اماراتی در اواخر سال 89 برای سرکوب کردن خیزش وارد خاک بحرین شدند "
چهاردهم فوریه (بیست و پنجم دلو) سالگرد به پاخاستن مردمی است که برای احقاق حقوق خود و اعلان مخالفت با استبداد دودمان آل خلیفه به خیابان هاآمده و بسیاری از آنان کشته - زخمی و زندانی شدند.
شبکه خبری وبگاه «البحرین الیوم:
" تلاش های مسالمت آمیز فعالان سیاسی و مدنی بحرین و با رسیدن نخستین امواج قیام های مردمی شمال آفریقا به سواحل این کشور- مطالبات بحرینی ها آنان را برای بیان اعتراض به خیابان ها کشاند. معترضان اما با وجود برگزاری تظاهرات آرام با خشونتی افسارگسیخته ازسوی نیروهای سرکوبگر آل خلیفه مواجه شدند . قیام مردم بحرین همچنین مدعیان غربی حقوق بشر را نگران سرنوشت دودمان سرکوبگر آل خلیفه ساخت و رویکردهای پرتناقض و ریاکارانه کشورهایی چون آمریکا را بار دیگر بر جهانیان آشکار ساخت. نادیده گرفتن رفتار خشونت آمیز نیروهای دولتی - شکنجه معترضان و نقض مکررو سیستماتیک حقوق بشر در بحرین در حالی صورت می گرفت که آمریکا و متحدان منطقه ای واشنگتن به بهانه حمایت از معارضان دولت دمشق - جنگی تمام عیار را در سوریه به راه انداختند.یکی از اصلی ترین ملاحظات آمریکایی ها در حمایت از آل خلیفه – استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین است. اعطای امتیازاتی این چنین از سوی حاکمان منامه به قدرت های بیگانه سبب شد تا دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا در دیدار اواخر اردیبهشت ماه با شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه " پادشاه بحرین در ریاض - روابط منامه - واشنگتن را مناسباتی شگفت انگیز توصیف می کند. "
علمای بحرین در بیانیهای به مناسبت هفتمین سالروز انقلاب مردمی این کشور به آزادگان و ملت قهرمان بحرین به دلیل پایداری، ثبات، جهاد و تلاش آنها درود فرستادند.
شبکه خبری المنار:
" آل خلیفه در سرکوب مخالفان خود تلاش کرده تا الگوهای جدیدی را به کار بندد. از جمله حکم سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی انقلاب بحرین که در خردادماه سال گذشته با اتهام تفرقه افکنی - مخالفت باقانون اساسی - بر هم زدن حیات مسالمت آمیز و ترویج طائفه گری در بحرین صادر شد . رژیم آل خلیفه طی هفت سال گذشته فشار بر معترضان و رهبران جنبش مسالمت آمیز مردم بحرین را شدت بخشیده و گام به گام در مسیر سرکوب پیش رفته است . حکومت بحرین پس از تخریب میدان لولو به عنوان یکی از اصلی ترین مراکز تجمعات اعتراضی و نماد اصلی قیام - با شدت عمل علیه مخالفان نگاه بسیاری از سازمان های حقوق بشری را به خود معطوف داشته است "