امریکا عامل گسترش مواد مخدر و تروریسم در منطقه
(last modified Fri, 23 Mar 2018 05:50:01 GMT )
حمل 03, 1397 10:20 Asia/Kabul
  • امریکا عامل گسترش مواد مخدر و تروریسم در منطقه

بعد از حضور آمریکا در افغانستان ، علاوه بر افزایش گروه‌های تروریستی ؛ میزان تولید مواد مخدر نیز در این کشور افزایش یافته است.

«حسین نقوی حسینی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران  روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری مجلس با اشاره به این موضوع ؛ خاطرنشان کرد: مزارع خشخاش افغانستان تبدیل به چاه نفت دوم آمریکایی ها شده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران به حضور داعش درافغانستان نیزاشاره کرد و افزود؛ واشنگتن در حال حاضر در حال آماده سازی زمینه برای ایجاد سرزمین جدید برای داعش است تا ناامنی ها در منطقه ادامه یابد.

آمریکا و هم‌پیمانان واشنگتن پس از حادثه 11سپتامبر به بهانه مبارزه با تروریسم و نابودی مواد مخدر وارد افغانستان شدند و  در ابتدا موضوع مبارزه با مواد مخدر به عنوان یکی از اهداف اصلی حمله آمریکا به افغانستان تعیین شده بود، اما بعدها موضوع دخالت پنهان نظامیان انگلیس و آمریکا در توسعه کشت کشتزارهای تریاک علنی  شد.

واقعیت این است که افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان یک پدیده اتفاقی نبوده و همواره همراهی و حمایت آمریکا و غرب را داشته است، زیرا سود و منافع سرشار از مواد مخدر برای مقامات آمریکا و انگلیس در خور توجه بوده است.

ارزش صادرات هروئین برای قاچاقچیان افغانستان به مرزهای آن کشور با همسایگان حدود کیلوئی 3800 دلار تخمین زده می شود . این رقم مربوط به هروئین خالص است که در اروپا با خلوص حدود 30% به میزان گرمی 70 دلار بفروش میرسد. 

روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در گزارشی در این زمینه می نویسد :در آمد حاصل از تجارت مواد مخدر افغانستان برای سایر کشورهای  مرتبط با قاچاق مواد مخدر نیز حائز اهمیت است .

 مطابق آمار های سازمان ملل  تولید تریاک در افغانستان  در سال 2008 دویست تن  بود اما اکنون به 9 هزار تن در سال  رسیده است  .

به گفته ،«ماری آن منیر» مسئول هماهنگ کننده میثاق پاریس دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد ،  تولید مواد مخدر در  افغانستان در سال 2017 نسبت به سال قبل، 78 درصد رشد داشته است.

این مقام سازمان ملل  ؛افزایش کشت موادمخدر در افغانستان را زنگ خطری برای جهان دانست .

 ایران نیز یکی از مقصد های اصلی و راه ترانزیت برای این مواد است.  مبارزه ایران با قاچاق مواد مخدر تا کنون 3800 کشته و 12 هزار پرسنل زخمی یا معلول به جا گذاشته است.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در سخنانی در کنفرانس  نمایندگان پارلمان های جهان در باره مواد مخدر که در 5 دسامبر2017 در مسکو برگزار شد با بیان اینکه در افغانستان ۴۰۰ لابراتوار برای تولید هروئین وجود دارد گفت  ؛ آیا ناتو نمی‌تواند این لابراتوارها را بمباران کند؟! چطور ناتو مراسم عروسی در افغانستان را بمباران می‌کند؛ اما نمی تواند لابراتوارهایی که مشخصات دارند را بمباران کند؟