شورای علمای شیعه افغانستان خواستار تامین امنیت روند انتخابات است
(last modified Tue, 01 May 2018 09:28:22 GMT )
ثور 11, 1397 13:58 Asia/Kabul

این شورا ملاحظاتی در رابطه با روند برگزاری انتخابات و ثبت نام رای دهندگان بویژه در خصوص تامین امنیت این روند دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد

عضو شورای علمای شیعه افغانستان گفت: این شورا ملاحظاتی در رابطه با روند برگزاری انتخابات و ثبت نام رای دهندگان بویژه در خصوص تامین امنیت این روند دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عباس حسن زاده در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری اظهار داشت: با توجه به شرایط ناامن کشور بویژه حوادثی که در ارتباط با روند ثبت نام رای دهندگان رخ داده مخصوصاً انفجاری که در یک مرکز ثبت نام رای دهندگان در غرب کابل صورت گرفت و تعداد زیادی از مردم شامل زنان و کودکان به شهادت رسیدند تامین امنیت به یکی از اولویت های اصلی تبدیل شده است.

وی افزود: این حوادث این مساله را به اذهان متبادر ساخته که حکومت افغانستان در شرایط کنونی نمی تواند امنیت روند انتخابات را تامین کند و این نگرانی از سوی شورای علمای شیعه افغانستان ابراز شد اما شبهه ای ایجاد شد که گویا این شورا انتخابات را تحریم کرده که چنین نبوده است.

به گفته این روحانی افغان این شورا بر تامین امنیت روند انتخابات و حفظ جان مردم تاکید کرده زیرا تا زمانی که امنیت تامین نشده و جان مردم حفظ نشود انتخابات هم معنایی ندارد زیرا حضور مردم کمرنگ می شود و آنان نمی توانند بدون دغدغه پای صندوق های رای حاضر شده و در تعیین سرنوشت خود نقش ایفا کنند.

رئیس شورای عالی قرآنی افغانستان اظهار کرد: به همین دلیل علما تاکید داشتند تا زمانی که امنیت تامین نشود شرکت مردم در روند ثبت نام معطل شود و حکومت هم برای تامین امنیت اطمینان بدهد.

حسن زاده یکی دیگر از دلایل کمرنگ بودن حضور مردم برای ثبت نام را مسایلی دانست که در انتخابات گذشته پیش آمد چنانکه تقلب هایی صورت گرفت و جنجال های زیادی پیش آمد، به هر صورت از لحاظ امنیتی جامعه جهانی و کشورهایی که در افغانستان حضور دارند باید به حکومت این کشور کمک کنند و حکومت افغانستان هم باید تلاش های بسیار جدی در تامین امنیت این روند داشته باشد ضمن اینکه مذاکرات با مخالفان مسلح برای دستیابی به صلح را نیز پیش ببرد و نتایج آن را به اطلاع مردم برساند.

این عضو شورای علمای شیعه افغانستان عنوان کرد: ما پایبند به دمکراسی و قانون اساسی افغانستان و مسایلی هستیم که در آن ذکر شده که انتخابات هم از جمله آن هاست و از اهمیت زیادی برای تعیین سرنوشت مردم به دست خودشان برخوردار است. علما هم باید مردم را به صحنه بکشانند.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که گاهی در برخی نقاط افغانستان بروز می کند تعصبات قومی، قوم گرایی و مسایل زبانی است و احتمال انجام تقلب در انتخابات هم وجود دارد که حکومت باید در جهت رفع نگرانی ها در این زمینه ها تلاش کند.