علل توقف موقت عملیات پیروزی طلایی در الحدیده
«انور قرقاش»، وزیر مشاور در امور خارجه امارات اعلام کرد که ائتلاف عربی به رهبری عربستان تصمیم به توقف موقت عملیات نظامی در اطراف شهر الحدیده گرفته است.
عملیات «پیروزی طلایی» در الحدیده از روز 13 ژوئن آغاز شد. برداشت اولیه عربستان و امارات این بود که این عملیات طی مدت کوتاهی با پیروزی آنها خاتمه خواهد یافت، اما نه تنها با گذشته حدود سه هفته هیچ نشانه ای دال بر پیروزی ائتلاف سعودی دیده نشد بلکه ارتش و کمیته های مردمی یمن عزمی راسخ برای مقاومت در مقابل این حملات نشان دادند. بنابراین، علت توقف موقتی حمله به الحدیده، شکست این عملیات نظامی است. در همین راستا، شرف غالب لقمان، سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن وابسته به انصارالله تأکید کرد: «آنچه در ساحل غربی و الحدیده رخ داد تلاش بی نتیجه برای اشغال این دو منطقه از سوی امارات بود و توقف موقت جنگ نیز تغییر در موضع امارات بعد از شکست طرح ها و تجاوزاتش است چراکه فکر می کرد می تواند تنها در چند ساعت ساحل غربی را اشغال کند.»
عامل دیگر در توقف موقت عملیات پیروزی طلایی علیه الحدیده، مربوط به تلاش های «مارتین گریفیتس»، فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن است. گریفیتس طی سه هفته اخیر تلاش کرد از طریق مذاکره با گروههای یمنی، آنها را متقاعد کند تا بندر الحدیده تحت نظارت سازمان ملل متحد اداره شود. «انور قرقاش» مدعی شد توقف عملیات علیه الحدیده با هدف فرصت دادن به مذاکرات سیاسی است، در حالی که انصارالله یمن پیش از این با پیشنهاد فرستاده سازمان ملل درباره الحدیده موافقت کرده بود زیرا انصارالله نگران وخیم تر شدن وضعیت انسانی در یمن در اثر جنگ علیه الحدیده است. این ادعای وزیر مشاور در امور خارجه امارات صرفاً فریب افکار عمومی و سرپوشی برای شکست ائتلاف سعودی در دستیابی به اهداف خود در این عملیات است.
عامل سوم در توقف این عملیات این است که امارات و عربستان سعودی با توجه به شرایط پیش آمده در این عملیات درصدد «گرفتن زمان» برای تداوم جنگ هستند. یکی از نشانه های شکست عربستان و امارات در این عملیات، خروج مالزی از ائتلاف سعودی علیه یمن است. «محمد سبو»، وزیر دفاع مالزی پنجشنبه گذشته از خروج کشورش از ائتلاف ضد یمن خبر داد و اعلام کرد نظامیان این کشور را از عربستان خارج می کند. در همین حال، احتمال خروج سودان نیز از علمیات پیروزی طلایی وجود دارد. تلفات انسانی و همچنین خسارت های مادی ائتلاف سعودی نیز در این عملیات در سطح بالایی بود. از این رو، «شرف غالب لقمان»، سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن تأکید کرد که امارات با ادعای دادن زمان به مذاکرات سیاسی می خواهد شکست خود را مخفی کند و به زمان بیشتری برای تجهیز نیروهایش نیاز دارد.
نکته پایانی این است که در اثر عملیات نظامی همه جابنه ائتلاف سعودی علیه الحدیده، شرایط انسانی در یمن و از جمله در شهر الحدیده وخیم تر شده است زیرا بندر الحدیده تنها شاهراه ارتباطی برای دریافت کمک های مردمی به یمن بود و این عملیات سبب توقف ارسال کمک های حداقلی به مردم یمن شده است.