حمله تروریستی در بلوچستان پاکستان
گروه تروریستی داعش مسئولیت انفجار تروریستی در منطقه مستونگ، ایالت بلوچستان پاکستان را بر عهده گرفت.
این حمله انفجاری درگردهمایی انتخاباتی حزب«عوامی بلوچستان» (BAP) در منطقه مستونگ Mastung، ایالت بلوچستان پاکستان صورت گرفت که طی آن،130 نفر از جمله «نواب زاده سراج ریسانی» رئیس این حزب کشته و 150 نفر دیگر زخمی شدند.
«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با محکوم کردن این حمله تروریستی با دولت و ملت پاکستان و همچنین خانواده قربانیان ابراز همدردی کرد.
این حمله تروریستی که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت شدیدترین حمله این گروه تروریستی در پاکستان محسوب می شود.
باتوجه به رقابت های انتخاباتی وتعدد گروه های فعال شبه نظامی و تروریستی در ایالت بلوچستان پاکستان بخصوص گروههای تجزیه طلب کاملا نمی توان تشخیص داد که حمله تروریستی مستونگ واقعا از سوی داعش صورت گرفته باشد چراکه دولت اسلام آباد همواره فعالیت این گروه تروریستی را در پاکستان رد کرده است.
علاوه براین، برخی از گروه های تجزیه طلب در ایالت بلوچستان تمایلی برای شرکت سایراحزاب درانتخابات پارلمانی ومجالس محلی پاکستان ندارند و آن را نشانه تایید حاکمیت دولت اسلام آباد بر ایالت بلوچستان می دانند به همین دلیل به میتینگ های انتخاباتی آنان حمله می کنند. بیعت فرقه گرایان و تروریست های پاکستان همچون سپاه صحابه و لشکر جهنگوی با گروه تروریستی داعش شرایط امنیتی این کشور را پیچیده تر کرده است چراکه این گروه ها حملات تروریستی خود را به نام داعش انجام می دهند.
«رحیمالله یوسف زی» کارشناس مسایل سیاسی در پاکستان
"داعش درافغانستان نفوذ کردهاند اما درپاکستان هنوزبسیار ضعیف هستند. طالبان پاکستان به همراه سایر گروههای فرقه گرا که به داعش پیوسته اند بر اثر عملیات ارتش مجبور شدند به افغانستان بگریزند و یا پنهان شوند که این امر سبب تقویت و تحریک بیشتر این گروهها برای عملیات در مناطق مختلف پاکستان می شود ."
مهمترین هدف گروه های فرقه گرا و داعش در پاکستان حمله به شیعیان و دامن زدن به فرقه گرایی در این کشور است و اخیرا این گروه ها حوزه عملیاتی خود را به مناطق قومی مانند بلوچستان و همچنین مناطق قبیله ای در ایالت خیبرپختونخوا گسترش داده اند ومی کوشند با ایجاد ناامنی سراسری در پاکستان ،خود را در حاشیه امنیت قرار دهند.
در حالی که دولت موقت و مردم پاکستان درگیر اتنتخابات 25 ژوئیه هستند گروه های تروریست با هدف قرار دادن تجمعات انتخاباتی به خصوص در ایالت هایی که درگیر مسایل تروریستی و قومی هستند درصدد ایجاد رعب و وحشت دربین مردم و دامن زدن به تفرقه گرایی هستند.
دراین حال برخی از محافل سیاسی و امنیتی این دیدگاه را که ممکن است سازمانهای اطلاعاتی منطقه ای اقدام به حملات تلافی جویانه و جنگهای نیابتی کنند دور از ذهن نمی دانند .
"میرداد نجرابی" کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان
"با شکست داعش در عراق و سوریه، این گروه به دنبال انتقال افرادش به منطقه است .این وضعیت باعث شده است جنگ های نیابتی و رقابت میان قدرت های منطقه ای و جهانی نیز تشدید شود "
در هر حال ،حمله تروریستی به میتینگ انتخاباتی در ایالت بلوچستان پاکستان از سوی هر گروهی صورت گرفته باشسد بیانگر تداوم ناامنی در این کشور است که از جمله مهمترین دلایل ان همکاری نکردن کشورهای منطقه برای مقابله با گروههای تروریستی و بعضا استفاده ابزاری از این گروهها است که باعث می شود در قالب حملات مختلف فرقه گرایی و یا جنگهای نیابتی ظهور و بروز پیدا کند.