درخواست کابل از مسکو برای فشار به طالبان برای مذاکره صلح
مشاور امنیت ملی افغانستان از روسیه خواست برای پذیرش روند گفت و گوهای مستقیم صلح با دولت کابل بر طالبان فشار وارد کند.
"محمد حنیف اتمر"دردیدار با "الکساندر ویکنتیس مانسکی" سفیر روسیه در کابل از مسکو خواست طالبان را به گفت و گوهای صلح با دولت افغانستان در اجلاس مسکو وادارکند. دو روز پیش مقام های روسیه از برگزاری نشست صلح افغانستان در مسکو با دعوت از گروه طالبان خبر دادند.این نشست قرار است، 13 سنبله در روسیه برگزار شود.
مشاورامنیت ملی افغانستان همچنین راهبردپاکستان درباره گفت وگوهای صلح را نادرست خواند وگفت: پاکستان باید با روند صلح افغانستان همکاری صادقانه داشته باشد.
سفیرروسیه درکابل دراین دیدار،امنیت درافغانستان را به نفع منطقه خواند و گفت: مسکو آمادگی دارد در تأمین امنیت و برقراری صلح با دولت افغانستان همکاریهای همه جانبه ای داشته باشد.برنامه روسیه برای نقش آفرینی در روند صلح افغانستان در ماه سپتامبر ۲۰۱۸ برای دومین دوره پس از میزبانی از نشست های سه جانبه صلح افغانستان در سال ۲۰۱۷ است.
مسکو در نشست سه جانبه سال گذشته با حضور چین و پاکستان در اشتباهی راهبردی افغانستان را به این اجلاس دعوت نکرد که این مسئله موجب اعتراض دولت کابل به روسیه شد.
دولت روسیه در مواجهه با اعتراض افغانستان در دومین دور نشست های صلح این کشور سیاست خود را در این زمینه تغییر داد.دولت روسیه در دور دوم با افزودن ایران ،هند و افغانستان نشست سه جانبه را به شش جانبه ارتقا داد و به طور طبیعی مشارکت دادن بیشتر کشورهای دخیل در تحولات منطقه ای موجب فزایندگی ضریب کارآمدی سیاست مسکو در قبال تحولات افغانستان شد.روسیه با داشتن تجربه دور قبلی میزبانی نشست صلح افغانستان برای دومین بار قرار است در ماه سپتامبر نشست مشابهی را میزبانی کند که البته مسکو در این دوره از اجلاس امید دارد بتواند نقش موثری در روند صلح افغانستان ایفا کند.
طبق اعلام برخی رسانه ها دولت روسیه با دعوت از ایران که نقش مهمی در کمک به برقراری ثبات و آرامش در منطقه دارد سعی کرده در دور آتی نشست صلح افغانستان باز هم از حضور موثر ایران برای افزایش ضریب موفقیت این اجلاس استفاده کند.
درخواست مشاور امنیت ملی افغانستان از سفیر روسیه برای اعمال فشار بر طالبان برای پذیرش برگزاری گفتگوهای مستقیم با دولت کابل نشان می دهد که مقامات افغانستان تنها مذاکرات دوجانبه بین دولت این کشور و گروه طالبان را رهیافت موثری برای پایان دادن به جنگ در افغانستان می دانند.البته دولت کابل نشست های منطقه ای برای مسئله صلح در افغانستان را به شرط درنظر گرفتن جایگاه محوری این کشور در چنین اجلاسی اثربخش می داند و به نتایج ان در جهت وادار کردن طالبان به برگزاری مذاکرات مستقیم با دولت کابل امید بسته است.