ایران چهل سال پس از پیروزی انقلاب؛ ایستادگی مقابل آمریکا
آمریکا طی چهل سال گذشته از هیچ اقدام خصمانهای علیه ایران رویگردان نبوده است؛ طی بیش از نیم قرن؛ موارد متعددی از دخالتهای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا در امور ایران را تایید میکند.
اظهارات سخیف و تهدیدهای مکرر مقامهای آمریکا از گذشته تا امروز سندی روشن در این زمینه است؛ اما با وجود همه این خصومتورزیها؛ انقلاب اسلامی همچنان پیروز و سربلند است.
ملت ایران برای رسیدن به اهداف و آرمانهای خود، مقابل همه فشارها ایستاد و با تحمل فشارها در چهل سال گذشته به الگویی برای ملتهای آزادیخواه در مناطق مختلف جهان تبدیل شد.
مقام معظم رهبری در مراسم تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران فرمودند:
"ما به آمریکاییها بدبینیم و هیچ اعتمادی به آنان نداریم، دولت آمریکا غیرقابل اعتماد، خودبرتربین، غیرمنطقی و عهدشکن است و دولتی در تصرف شبکه صهیونیسم بین المللی است که به خاطر صهیونیستها مجبور است با رژیم غاصب مماشات کنند و نرمش نشان دهند ... "
اما دلیل این بی اعتمادی چیست؟
تاریخ میگوید، طی بیش از نیم قرن از قبل از انقلاب (هرجایی که ملت ایران خواستار حق قانونی خویش بودند) سنگ اندازی و توطئه و تخریب و براندازی و اقدامات خصمانه از جانب آمریکا وجود داشته است:
- طراحی کودتای 28 مرداد 1332
- تحمیل قانون کاپیتولاسیون و تحقیر ملت ایران
- حمله نظامی به طبس
- طراحی کودتای نوژه
- تحمیل تحریم های اقتصادی و سیاسی به ایران
- تحریک و پشتیبانی همه جانبه رژیم صدام حسین در عراق و شروع جنگ 8 ساله تحمیلی علیه ایران
- انهدام هواپیمای مسافربری ایران با 290 مسافر
- سازماندهی و حمایت و پشیبانی از نیروهای ضد انقلاب جهت ناامنی و ضربه زدن به امنیت و با هدف براندازی نظام
- فضا سازی و تخریب و دروغگویی در مورد انقلاب اسلامی ایران از طریق رسانه های و تبلیغات سوء
- توقیف اموال، دارایىها و تجهیزات نظامى که قبل از انقلاب خریدارى شده
- اعمال فشار به کشورهای منطقه و جهان در جهت ممانعت از فعالیت های اقتصادی و سیاسی با ایران
- ایجاد و حمایت از گروهای تکفیری و تروریستی در جهت ناامن کردن منطقه و ضربه و مقابله با ایران اسلامی و مخدوش جلوه دادن چهره اسلام
- طراحی و حمایت از طرحها و شورشها در قالب انقلاب رنگین و مخملی با حمایت از عناصر ضد نظام در داخل و خارج از ایران.
آیا اقدام خصمانهای مانده است که ایالات متحده با عناوین مختلف بر ایران اسلامی تحمیل نکرده باشد؟
در این جا به بررسی مستند هریک این مداخلات خواهیم پرداخت وابتدا نگاهی تحلیلی و مستند خواهیم داشت به واقعه کودتای 28 مرداد.
آمریکا، عامل کودتای 28 مرداد
سیاستهای ضد ایرانی آمریکا از سالهای آغازین دهه 1950 یعنی در زمانی که کوتای 28 مرداد انجام شد تاکنون در چند مرحله باز طراحی شده است.
پس از گذشت 60 سال از سرنگونی دولت مصدق، سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا)، در تاریخ ۲۸ مرداد 1392 (اوت 2013) با خارج کردن اسنادی از طبقهبندی محرمانه به نقش خود در این کودتا اعتراف کرد.
در اسنادی که از طبقه بندی محرمانه خارج شدهاند، ارجاعاتی به رمز آژاکس (رمز عملیات آمریکاییها در کودتای ۲۸ مرداد) وجود دارد.
این اسناد از جمله شامل پروندههای کاری «کرمیت روزولت» مامور اطلاعاتی ارشد آمریکا در خاورمیانه و ایران که در روزهای منتهی به کودتا در تهران به سر میبرد نیز هستند.
اسنادی که درباره این کودتا سالها بعد از سوی سازمان جاسوسی آمریکا و انگلیس تحت عنوان اسناد از طبقه بندی خارج شده، منتشر شد، نشان داد که آمریکا در کودتای 28 مرداد اهداف بلند مدتی را برای استمرار نفوذ خود در منطقه در نظر داشت.
برخی نظریهپردازان اظهار کردهاند که انگیزه اصلی از طراحی کودتا در ایران فراهم کردن زمینه تثبیت منافع شرکتهای نفت آمریکایی در ایران بوده است.
کرمیت روزولت در این باره میگوید:
"کودتای ایران نخستین عملیات مخفی علیه یک دولت خارجی بود که بوسیله «سیا» در ماههای آخر حکومت ترومن تنظیم شده بود."
واکاوی اسناد کودتای 28 مرداد نشان میدهد که آمریکا هیچگاه تمایل نداشته است که ایران بهعنوان کشوری مستقل مانع از پیشروی سیاستهای سلطهجویانه آمریکا در منطقه شود.
به همین علت اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران با تغییراتی در چند دهه اخیر وارد بازیهای بین المللی شد و درچارچوب موضوعاتی مانند موضوع هستهای و القای ایرانهراسی با هدف منزوی سازی ایران طراحی گردید.
«محمد شاهدی» تحلیلگر مسائل سیاسی و تاریخ ایران در یادداشتی مینویسد:
"توهین و گستاخیهای وقیحانه آمریکا به نظام مقدس جمهوری اسلامی در حالی است که تاریخ در مورد ظلم و ستم و عملکرد دیکتاتور مابانه ایالات متحده گواه میدهد که هنوز سرخ پوستان آمریکا کشتار و اخراج از سرزمینهای آبا و اجدادیشان را فراموش نکردهاند.
مردم ژاپن از صدمات روحی و جسمانی بمباران اتمی هیروشیما رنج میبرند و مردم ویتنام کشتار مردم بیدفاع را فراموش نکردهاند.
هنوز مردم بیدفاع و مظلوم افغانستان و عراق که به بهانه مبارزه با تروریسم اشغال و کشتار زنان و کودکان و ناامنی و ظلم را فراموش نکردهاند.
همانگونه که مردم مظلوم فلسطین حمایت و پشتیبانی از رژیم کودککش صهیونیستی را که تا به حال هزاران کودک و نوجوان و مردم بی دفاع و مظلوم را به خاک و خون کشیده و از خانه و کاشانه اشان بیرون کرده اند را فراموش نکردهاند."
نتایج جدیدترین نظرسنجی موسسه آمریکایی «پیو» که از سوی خبرگزاری «بلومبرگ» منتشر شده حاکی از نفرت جهانیان از آمریکا دارد.
نگاهی به اقدامات قهرآمیز آمریکا و طراحی توطئههایی نظیرمداخله نظامی شکست خورده در طبس و کودتای نافرجام «نقاب» بعد از پیروزی انقلاب نشان داد که آمریکا سیاست برندازی را همچنان بهعنوان راهبرد اصلی خود بر نفوذ در منطقه حفظ کرده است و این سیاست مختص ایران نیست.
«باراک اوباما» رییس جمهور پیشین آمریکا در کتاب خود با عنوان «جسارت امید» که در سال 2006 و در دوره سناتوری خود نوشته است به کودتای 28 مرداد اشاره کرده و این اقدام را به عنوان نشانهای از مداخلات بیش از حد دولت آمریکا در امور داخلی دیگران و ایجاد اتحاد با کشورها به وسیله حمایت از یک دولتمرد مقتدر دانسته است.
ملت ایران تجربههای زیادی از رفتار خصمانه آمریکا دارد.
بهعنوان مثال ماجرای طبس که مقدمهای برای یک اقدام نظامی از سوی آمریکا علیه ایران بود، در سالهای نخست پس از پیروزی انقلاب اسلامی طراحی شد اما در همان آغاز شکست خورد.