سناریوی آلبانی؛ ایران‌هراسی حامیان منافقین
(last modified Thu, 20 Dec 2018 12:06:56 GMT )
قوس 29, 1397 16:36 Asia/Kabul
  • سناریوی آلبانی؛ ایران‌هراسی حامیان منافقین

سخنگوی وزارت خارجه ایران با محکوم کردن اقدام دولت آلبانی در اخراج دیپلمات‌های ایرانی تحت فشار آمریکا، گفت: هرگونه اتهام و ادعا ضد دیپلمات‌های ایرانی در آلبانی کاملا مردود و غیرقابل قبول است.

«بهرام قاسمی» روز پنجشنبه درباره سناریوسازی جدید ضد ایران و این بار در کشور آلبانی، تصریح کرد: متاسفانه به نظر می‌رسد در ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی درچارچوب سیاست ایران‌هراسی و تلاش برای تخریب وجهه جمهوری اسلامی ایران، دولت آلبانی تحت فشارهای آمریکا ضد تهران اقدام خصمانه و بدون هیچ‌گونه دلیل و منطقی اتخاذ کرده است.

«ادلیرا پرندی» Edlira Prendi سخنگوی وزارت خارجه آلبانی روز چهارشنبه مدعی شد، فعالیت دیپلمات‌های ایرانی مغایر با جایگاه دیپلماتیک است و پس از رایزنی با طرف‌های متحد تصمیم گرفته شد، آنان "اشخاص نامطلوب" اعلام شوند.

موضع‌گیری سخنگوی وزارت خارجه آلبانی در داستان‌سرایی جدید ضد ایران، نشان از اقدام خصمانه آلبانی ضد تهران با همکاری سرویس‌های امنیتی برخی طرف‌های دیگر دارد. واکنش سریع و شادمانی «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا در حمایت از اقدام آلبانی، نشان‌دهنده نقش محرز آمریکا در سناریوسازی آلبانی ضد ایران است.

البته از این دست سناریوسازی‌ها پیشتر هم در فرانسه و دانمارک تکرار شده است. با توجه به نقشی که آمریکا، اسرائیل و عربستان‌سعودی در اقدامات خصامانه ضد ایران در پایتخت کشورهای اروپایی دارند، نشان می‌دهد آنان در پیگیری طرح ایران‌هراسی با هدف تحت تاثیر قرار دادن همکاری‌های سازنده ایران با جامعه‌جهانی همکاری دارند و در این چارچوب سناریو‌نویسی می‌کنند. 

درجریان سناریوی قبلی در دانمارک، روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌‌پست» نوشت، سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) در جریان پرونده‌سازی دانمارک ضد ایران نقش مستقیم داشته است. حتی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل هم به همین نقش اذعان کرده است. 

هدف مشترک سناریوسازی‌های خصمانه که از فرانسه و سپس در دانمارک شروع شد و امروز در آلبانی تکرار شده است، تلاش برای متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم در سطح جهان است. طنز این جریان زمانی مشهود است که آمریکا، اسرائیل و عربستان، هر سه از حامیان اصلی تروریسم در سطح جهان هستند و از گروهک تروریستی منافقین هم که تاکنون بیش از 17 هزار نفر را در ایران ترور و شهید کرده است، حمایت سیاسی و مادی می‌کنند.   

«دانیل سیرور» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه جان‌هاپکینز معتقد است، دستگاه‌های نظامی و امنیتی آمریکا با منافقین کار می‌کنند؛ هر کسی این گروهک را بشناسد، می‌داند، منافقین، گروهی تروریستی است و نباید از آن پشتیبانی کرد.

علاوه بر این، مثلث شوم صهیونیستی- سعودی و آمریکا با هم‌نشینی گروه‌های مختلف تروریستی و ازجمله گروهک منافقین ضد ایران وارد عمل شدند. در همین زمینه، «محمود علوی» وزیر اطلاعات ایران سه‌شنبه گذشته گفت: سرویس‌های امنیتی کشورهای همسایه و حتی کشورهای دوردست، مستقیم ضد امنیت ایران وارد عمل شده‌اند، اما بیش از 300 مورد تیم‌های تروریستی شناسایی و از اقدام آنها جلوگیری شده است.  

این همکاری خصمانه ضد ایران و نقش آمریکا، اسرائیل و عربستان در حمایت از تروریسم در سطح جهان که پیامدهای جبران‌ناپذیری برای بشریت در منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق، حتی در پایتخت کشورهای مختلف اروپایی داشته است، نمی‌تواند جهت‌گیری افکار عمومی را از واقعیت‌های کنونی جهان منحرف کند.

سناریوهای از جنس آلبانی تلاشی بیهوده برای وارنه‌سازی واقعیت‌هاست، زیرا جمهوری اسلامی ایران کشوری مسئولیت‌پذیر در سطح جهانی است و برای تحقق صلح و امنیت هزینه پرداخت کرده و خود نیز قربانی تروریسم ساخته و پرداخته آمریکا و حامیانش است. 

کلیدواژه