طالبان شرایط مذاکره را پذیرفت
(last modified Tue, 08 Jan 2019 14:50:53 GMT )
جدی 18, 1397 19:20 Asia/Kabul

نشست های پی درپی نمایندگان طالبان با طرف های مختلف به این معناست که این گروه به نوعی حضور پشت میز مذاکره را پذیرفته است

کارشناس سیاسی افغان گفت: نشست های پی درپی نمایندگان طالبان با طرف های مختلف به این معناست که این گروه به نوعی حضور پشت میز مذاکره را پذیرفته است.

لیاقت علی امینی در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری در رابطه با افشای سند احتمالی توافقنامه صلح میان کابل واشنگتن و طالبان، اظهار داشت: روند مذاکرات در رابطه با مساله صلح افغانستان بیش از هر زمان دیگری سرعت گرفته و مذاکرات پی درپی هم بویژه از سوی نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور صلح افغانستان با طالبان صورت می گیرد.

وی افزود: این به آن معناست که طالبان حاضر شده اند پشت میز مذاکره حاضر شوند اما برخی مشکلات هنوز وجود دارد، گفت و گوها هنوز به نتیجه نرسیده و قرار است نشستی هم در قطر برگزار شود تا در مورد موضوعاتی که قبلاً روی آن ها بحث شده بیشتر صحبت شود.

به گفته این کارشناس سیاسی مشکل دیگر این است که طالبان هنوز حاضر نشده اند در مورد مساله صلح با نمایندگان حکومت افغانستان نشست و گفت و گوی مستقیم داشته باشند و مقامات حکومت کابل هم این برخورد طالبان را نوعی اهانت تلقی کرده و واکنش جدی نشان داده اند چنانکه فرمان انجام حملات تهاجمی بر مواضع طالبان و گماردن دو چهره ضد طالبانی و ضد پاکستانی در راس وزارتخانه های دفاع و داخله از نمونه های آن است.

امینی تاکید کرد: این یعنی تا وقتی طالبان حاضر نباشند با حکومت افغانستان گفت و گو کنند این حکومت هم نتایج آنچه را در گفت و گوهای طرف های مختلف با طلبان می گذرد نمی پذیرد. اما اگر طالبان به هر طریقی پشت میز مذاکره با این دولت حاضر شود احتمال انعطاف پذیری دولت افغانستان هم وجود دارد.

این کارشناس سیاسی اظهار کرد: بر اساس سندی که منتشر شده لازمه صلح طالبان تشکیل دولت موقت در افغانستان است اما این برای مردم و حکومت افغانستان قابل قبول نیست زیرا دستاوردهای هجده ساله افغانستان را زیر سال می برد، یکی از واکنش های حکومت افغانستان به افشای این سند راه اندازی برنامه های انتخابات ریاست جمهوری و طرح موضوع ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بود.

وی اضافه کرد: اما آنچه بین طالبان و امریکایی ها تاکنون مطح شده این است که طالبان تاکید دارند ضرب الاجل مشخص برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تعیین شود، دولت موقت ایجاد شود و در راس آن هم یکی از سران طالبان یا شخصی مورد تائید آنان قرار بگیرد ضمن اینکه قانون اساسی تعدیل شده و دیدگاه طالبان در آن لحاظ شود البته این مسایل قطعی نشده است.