تاکید رهبر معظم انقلاب بر تقویت روابط ایران و پاکستان
(last modified Tue, 23 Apr 2019 04:47:51 GMT )
ثور 03, 1398 09:17 Asia/Kabul
  • تاکید رهبر معظم انقلاب بر تقویت روابط ایران و پاکستان

سفر «عمران خان» نخست وزیر پاکستان به تهران و توافق های مهمی که در مذاکرات هیات‌های عالیرتبه دو کشور بدست آمد؛ مناسبات تهران و اسلام آباد را وارد مرحله تازه ای کرد.

یکی از فرازهای مهم این سفر دیدار نخست وزیر پاکستان با رهبر معظم انقلاب و تاکیدات مهم ایشان بر اهمیت چند وجهی مناسبات دوکشوراست.

«حضرت آیت الله خامنه‌ای» عصر روز دوشنبه در دیدار نخست‌وزیر پاکستان و هیات همراه، ارتباط ملت‌های ایران و پاکستان را ارتباطی قلبی و عمیق برشمردند و تأکید کردند: "روابط دو کشور برغم دشمنی‌ها باید هر چه بیشتر مستحکم و تقویت شود."

عمران خان نخست‌وزیر پاکستان هم در این دیدار با بیان اینکه برخی نمی‌خواهند روابط تهران و اسلام آباد به یکدیگر نزدیک شود، خاطرنشان کرد: "تلاش می‌کنیم روابط دو کشور مستحکم‌تر از قبل شود و با دولت جمهوری اسلامی ایران در تماس مستمر خواهیم بود."

درک مشترک ایران و پاکستان از منافع دو ملت

این اظهارات و تصمیمات راهبردی تهران و اسلام آباد برای مبارزه مشترک با تروریسم در مرزها که توافق در زمینه تشکیل نیروی واکنش سریع را بدنبال داشت؛ حاکی از درک مشترک دو طرف ازمنافع دو ملت و اهمیت برداشتن گام های مشترک برای مقابله با تهدید های مشترک است.

آنگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به ریشه‌های تاریخی ارتباطات دو ملت خاطرنشان کردند؛ یکی از اهداف حرکت های ضدامنیتی در مرزهای ایران و پاکستان، آلوده کردن روابط دو کشور است.

از این دیدگاه توافق ایران و پاکستان در زمینه همکاری امنیتی و تشکیل نیروی واکنش سریع برای مبارزه با تروریسم پاسخی محکم به این تحرکات است.

تجربه تلخ ایران و پاکستان از فعالیت گروه های تروریستی

ناامنی و تروریسم در هر شکلی چه در منطقه و چه در مرزها زیانبار است؛ ایران و پاکستان تجربه های تلخی از فعالیت گروه های تروریستی دارند.

تکرار این شرارت ها نشان می دهد مداخله نیروهای بیگانه به بهانه برقراری امنیت و مبارزه با تروریسم؛ نظیر آنچه در افغانستان پس از اشغال این کشور از سوی آمریکا و حضور نیروهای ناتو در افغانستان اتفاق افتاد؛ به نفع ملت های منطقه نبوده است.

چنانکه آثار سوء این مداخلات را در گسترش اقدامات تروریستی و افزایش شدید تولید مواد مخدر در افغانستان و گسترش ابعاد تهدیدها در منطقه، همچنان شاهد هستیم.

از نگاه اندیشکده راهبردی تببین؛ رویکرد انتقادی عمران خان در برابر ایالات‌متحده و مواضع رئیس‌جمهور این کشور علیه پاکستان، می‌تواند فرصتی مناسب جهت ارتقای تعامل ایران و پاکستان، علی‌الخصوص در حوزه‌ی امنیت باشد که اصلی‌ترین دغدغه و دارای بالاترین جایگاه در سلسله‌ مراتب اهداف و منافع ملی پاکستان است.

پیام روشن عمران خان در تهران

اکنون نخست وزیر پاکستان درسفرش به تهران در این زمینه پیام روشنی داده است.

عمران خان با تأکید بر اینکه اسلام آباد از این به بعد هیچ‌گاه بخشی از ائتلاف جنگ نخواهد بود، تصریح کرد: "از ابتدا مخالف دخالت و حضور نظامی آمریکا در افغانستان و عراق بودم و امروز نیز قویاً مخالف اشغال جولان و اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و نیز خروج یکجانبه آمریکا از معاهده برجام هستیم و آن را خلاف مقررات بین‌المللی می‌دانیم."

اکنون می توان گفت، روابط ایران و پاکستان درمسیری درست قرار گرفته است؛ ایران و پاکستان بعنوان دو کشور همسایه مصمم هستند با همکاری های راهبردی امنیتی با تشکیل نیرویی مشترک برای مبارزه با تروریسم در مرزها گام مهمی بردارند. 

چنین همکاری هایی قطعا برای آینده روابط ایران و پاکستان حائز اهمیت است و می تواند بعنوان یک الگو در همکاری مشترک با سایر همسایگان نیز مورد توجه قرار گیرد.  

حرکت بر روی ریل همکاری در حوزه امنیت، همچنین می تواند فرصت های همکاری اقتصادی را بویژه در زمینه تامین انرژی که از نیازهای مهم پاکستان است، افزایش دهد.