علت سفر وزیران خارجه فرانسه و آلمان به سوریه
(last modified Fri, 03 Jan 2025 12:53:58 GMT )
جدی 14, 1403 17:23 Asia/Kabul
  • جولانی
    جولانی

وزرای خارجه آلمان و فرانسه پس از نزدیک به یک ماه از سقوط حکومت بشار اسد ، برای دیدار با حاکمان جدید دمشق وارد این شهر شدند.

به گزارش رادیو دری،سفر وزرای خارجه آلمان و فرانسه ، بالاترین سطح از دیدار مقامات سیاسی اروپایی از سوریه پس از اسد است. پیش از سفر وزرای خارجه آلمان و فرانسه ،هیاتهای دیپلماتیک از کشورهای مختلف اروپایی از جمله فرانسه و آلمان همزمان با سفر هیاتی از آمریکا به دمشق سفر کرده بودند. سرعت تحولات در سوریه به گونه ای است که کشورهای اروپایی و در صدر آنها فرانسه و آلمان می کوشند به دنبال نقش آفرینی در سوریه پس از اسد و کسب منافع خود پس از 13 سال در این کشور باشند.

این دیدارها در شرایطی انجام شد که احمد شرع یا محمد جولانی سابق، حاکم جدید سوریه همچنان در فهرست تروریستهای آمریکا و اروپا قرار دارد. در واقع ژان نوئل بارو و آنالنا بائربوک وزرای خارجه فرانسه و آلمان با یک تروریست درباره آینده سوریه مذاکره کردند. آنالنا بربوک درباره سفرش به سوریه گفت که «آلمان همان هدفی را دنبال می‌کند که میلیون‌ها سوری نیز به دنبالش هستند؛ اینکه سوریه بار دیگر به یک عضو محترم جامعه جهانی تبدیل شود.

13 سال پیش نیز کشورهای اروپایی و در راس آنها فرانسه و آلمان با حمایت از گروههای تروریستی و تکفیری همین شعار حمایت از مردم سوریه می دادند. آن زمان داعش و دیگر گروههای تکفیری همچون هیات تحریر شام به دنبال تاسیس یک حکومت داعشی بر اساس اندیشه های تکفیری و برداشتهای غلط خود از اسلام بودند. اروپائیها آن زمان حداکثر همراهی با تکفیریها در جهت رساندن خود به سوریه از کانال ترکیه کردند. اتباع اروپایی عضو گروه داعش و دیگر گروههای تکفیری و تروریستی بدون مساعدت دولتهای اروپایی امکان رفتن به سوریه را نداشتند. به خصوص آنکه اکثر این افرادد تحت مراقبت سرویسهای امنیتی اروپایی قرار داشتند.

البته اروپائیها از این همراهی با گروههای تکفیری و تروریستی ضربات جدی خوردند اقدامت تروریستی در شهرهای مختلف اروپایی در یک دهه گذشته نتیجه همین همراهی بود . اما دولتهای اروپایی این حوادث تروریستی را بهانه ای برای مداخلات در کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا قرار دادند. پس از انعکاس جنایات وحشیانه داعش و دیگر گروههای تکفیری و تروریستی یک وحدت و انسجامی در جامعه سوریه با کمک محور مقاومت شکل گرفت . این وحدت و انسجام در جامعه سوریه با کمکهای مستشاری ایران به خصوص سردار سلیمانی درنهایت به شکست داعش و عقب نشینی گروهای تکفیری و تروریستی همچون تحریر شام منجر شد .

متاسفانه حکومت اسد از فرصت بوجود آمده در جهت وحدت و انسجام ملی میان مردم سوریه در جریان براندازی حکومت داعش استفاده حداکثری نکرد . این زمان بهترین فرصت در جهت تشکیل حکومتی ملی با حضور فرقه ها و مذاهب مختلف در سوریه بود. در نهایت بدخواهان و طمع ورزان به خاک سوریه و در راس آنها رژیم صهیونیستی و آمریکا از فرصت ضعف شدید در حکومت اسد و خلا قدرت و اقتدار در نظام سیاسی و نظامی سوریه استفاده کرده و ضربه نهایی را به حکومت اسد وارد کنند.

وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای درباره سفر آنالنا بربوک وزبر خارجه اعلام کرد: موضوع اصلی این گفت‌وگوها بر انتقال سیاسی و انتظارات ما درباره حفاظت از حقوق زنان و اقلیت‌ها و مشاهده تحولات مسالمت‌آمیز در سوریه متمرکز بود. شعارهای انسان دوستانه ای که اروپائیها به خصوص آلمانها می دهند تنها دریچه هایی برای نفوذ در سوریه در تمام حوزه ها است . اگر وزیر خارجه آلمان واقعا نگران حقوق زنان در سوریه است چرا این دلسوزی را برای زنان فلسطینی ندارد. طبق آمارهایی که تاکنون منتشر شده است در بیش از یک سال گذشته نزدیک به 46 هزار فلسطینی در غزه به شهادت رسیده اند که دو سوم آنها زن و کودک بودند .

واقعیت این است که غربی ها در سوریه اهدافی فراتر از تشکیل یک حکومت فراگیر و ملی دنبال می کنند . اروپائیها به دنبال سوریه ای هستند که خطری برای رژیم صهیونیستی نباشد و در منظومه کشورهای تحت نفوذ غرب باشد . شکل حکومت برای آنها مهم نیست آگر چه تلاش می کنند قالبی دموکراتیک داشته باشد . اگر اینگونه نبود از یک گروه و رهبرش که همچنان در فهرست گروههای تروریستی قرار دارد در خواست حفظ حقوق زنان و اقلیتها را نداشتند.

آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای تعقیب ابومحمد الجولانی را لغو کرد

دیدار رسمی مقامات آمریکا با ابومحمد الجولانی در دمشق