انتقاد برنده پاکستانی جایزه نوبل از رفتار ضدانسانی آمریکا با مهاجرین
(last modified Sun, 09 Dec 2018 14:15:20 GMT )
قوس 18, 1397 18:45 Asia/Kabul
  • انتقاد برنده پاکستانی جایزه نوبل از رفتار ضدانسانی آمریکا با مهاجرین

برنده پاکستانی جایزه نوبل که برای دریافت یک جایزه دیگر به آمریکا سفر کرده است از رفتار دولتمردان این کشور با مهاجرین خارجی انتقاد کرد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به نقل از نوای وقت، «ملاله یوسف‌زئی» دختر پاکستانی که پیش از این جایزه صلح نوبل را دریافت کرده است، اعلام کرد: دولت آمریکا با گاز اشک‌آور به مردم ستمدیده‌ای که به این کشور پناه آورده‌اند حمله نکند.

وی تصریح کرد: این افراد مورد ظلم واقع شده‌اند و حق آنان این نیست که آمریکا آنان را مورد حمله قرار داده و مجروحشان کند.

ملاله یوسف‌زئی که در مراسم دریافت جایزه‌ای در دانشگاه هاروارد سخن می‌گفت، اضافه کرد: دولت‌مردان آمریکا نباید تصور کنند که این افراد در مهاجر شدن خود نقش دارند، شرایط بد اجتماعی و اشتباهات سیاستمداران باعث شده تا آنها مجبور شوند خانه و کاشانه خود را ترک کنند.

وی افزود: ما در کشورمان با پدیده تروریسم مبارزه کردیم و سختی‌های حضور افراط‌گرایان را به‌صورت کامل چشیده‌ایم، پیش از ظهور تروریست‌ها مناطق مختلف پاکستان کاملاً امن بودند و ما میزبان توریست‌های سراسر جهان بودیم ولی از زمانی که تروریست‌ها فعالیت‌های خود را آغاز کردند پای گردشگران از پاکستان قطع شد.

این بانوی پاکستانی گفت: دولتمردان آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی باید خود را جای مهاجرین بگذارند، اگر خود آنها این وضع را داشتند و به‌علت حضور افراط‌گرایان مجبور به ترک خانه و کاشانه می‌شدند آیا دوست داشتند این برخورد با آنها صورت بگیرد؟

ملاله یوسف‌زئی تأکید کرد: آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم است و یکی از جدی‌ترین اقدامات در مبارزه با تروریسم این است که برای مهاجرین و افرادی که از ترس نا‌امنی آواره شده‌اند سرپناهی ایجاد کرد.

گفتنی است ترامپ پیش از روی کار آمدن نیز وعده داده بود با مهاجرین مکزیکی برخورد کند و حتی در تمام نقاط مرزی دو کشور حصارکشی انجام دهد.

ملاله یوسف‌زئی اهل ایالت خیبرپختونخوا پاکستان است و مدت‌ها توسط تروریست‌ها ربوده شده و مورد شکنجه قرار گرفته بود، او به‌دلیل مقاومتی که از خود نشان داد و تلاش برای مبارزه با تروریسم جایزه صلح نوبل را دریافت کرده است.