نگرانی از اشاعه وهابیت مورد حمایت عربستان در اروپا
بلژیک از اشاعۀ وهابیت موردحمایت رژیم عربستان سعودی در سراسر این کشور و سایر کشورهای اروپا ابراز نگرانی کرده است.
در گزارش نهاد امنیتی بلژیک موسوم به (OCAM) آمده است: شماری از مراکز به اصطلاح اسلامی که تحت حمایت عربستان در اروپا اداره می شوند، به تبلیغ وهابیت می پردازند.
این نهاد امنیتی همچنین اعلام کرد: «وهابیت ایدئولوژی افراطیگرایی تحت سلطه عربستان سعودی است و مبلغان سعودی تحت حمایت دولت ریاض آزادانه آن را تبلیغ میکنند و تروریستها در سراسر دنیا از این ایدئولوژی الهام میگیرند. داعش و دیگر گروههای تکفیری تروریستی با استفاده از این ایدئولوژی پیروان دیگر ادیان را «کافر» نامیده و آنها را به قتل میرسانند...ما همچنین یادآور میشویم امامان جماعت این مساجد هم یا به تدریج سلفی میشوند و یا از قبل تحت نفوذ اندیشههای سلفی قرار دارند.»
بر اساس یکی از اسناد ویکی لیکس ، هیلاری کلینتون وزیر خارجه اسبق آمریکا که کشورش از حامیان اصلی آل سعود محسوب می شود ، پیش از این اذعان کرده بود که عربستان بزرگترین منبع حمایت مالی از گروههای تروریستی در جهان است و این واقعیتی است که امروز نهاد امنیتی بلژیک به آن اذعان داشته است.
بلژیک از جمله کشورهای اروپایی است که از دیرباز با مسئله فعالیت های افراطی و تروریستی مواجه بوده است. بلژیک پس از حملات تروریستی در فرودگاه بروکسل و خطوط متروی زیرزمینی این کشور در سال گذشته که 32 کشته به جای گذاشت، در حالت آمادهباش قرار دارد. گروه تروریستی تکفیری داعش که عربستان سعودی از حامیان منطقهای اصلی این گروه تکفیری است مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. داعش همچنین حملات تروریستی در شهرهای اروپایی پاریس و برلین را که دهها کشته و زخمی برجای گذاشت ، برعهده گرفت.
از طرف دیگر ، پس از ظهور داعش در سوریه و عراق تعداد زیادی از شهروندان کشورهای اروپایی خود را به مناطق درگیری در این دو کشور رساندند و با پیوستن به گروه های تروریستی که خاستگاه فکری آنها وهابیت است ، ابعاد درگیری ها در این کشورها را گسترش داده اند . تعدادی از این اتباع اروپایی به دنبال شکست های متوالی تروریست ها در عراق و سوریه به کشورشان بازگشته اند و در بازگشت به کشورشان نیز خطرساز شده اند. این مساله به شدت موجب نگرانی مقامات سیاسی و امنیتی در کشورهای اروپایی شده است ، این در حالی است که دولت های اروپایی در جریان ناآرامی های عراق و سوریه از گروههای تروریستی حمایت کرده بودند. حتی بشار اسد ، رئیس جمهور سوریه پیش تر به مقامات اتحادیه اروپا گفته بود که این اتحادیه اروپا از همان ابتدای آغاز بحران سوریه حمایت های خود از تروریست های تکفیری آغاز کرد و هشدار داده بود این حمایت ها در تضاد با منافع ملت های اروپایی است.
در واقع ، ابراز نگرانی مقامات و سازمان های امنیتی اروپا از گسترش وهابیت و ادامه حملات تروریستی در این قاره در حالی است که این کشورها به همراهی عربستان با تشکیل و تجهیز گروه های تروریستی به نا امنی و ایجاد بحران در جهان از جمله سوریه و عراق دامن زده اند و تبعات آن اروپا را فراگرفته است.
مبلغان وهابیت با انحراف در دین و مذهب و سوءاستفاده از آن ، جوانان غربی را گمراه و آنها را به دامن تروریست ها هل می دهند . در چنین شرایطی اروپا به این درک نیاز دارد که اقدامات تروریست ها را به دین نسبت ندهد و به اسلام هراسی دامن نزند ، تروریست ها اساسا دین ندارند.
از طرف دیگر، امنیت اروپا زمانی تامین خواهد شد که کشورهای این قاره از حمایت تروریسم و حامیان آن دست بردارند.