سخنرانی رییس جمهور ترکیه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد
رئیس جمهوری ترکیه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل به مسایل مختلفی از جمله مساله سوریه، همه پرسی جدایی در شمال عراق، اعمال تحریم علیه قطر، مساله فلسطین و مساله میانمار اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا،رجب طیب اردوغان که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در آمریکا بسر می برد در خصوص همه پرسی جدایی در شمال عراق گفت، چنین تلاش هایی به نفع مردم کرد و ملت عراق نیست.
اردوغان گفت: در چنین شرایطی باید از اقداماتی چون درخواست جدایی که می تواند حامل بحران های جدید و درگیری های بیشتر باشد پرهیز کرد.
رئیس جمهوری ترکیه گفت: من از مسئولان منطقه کردستان در شمال عراق دعوت می کنم از گام هایی که در این مسیر برداشته منصرف شوند زیرا نادیده گرفتن مواضع مصمم ترکیه در این خصوص می تواند همین امکاناتی را هم که هم اکنون در اختیار این منطقه است، از آنان سلب کند.
اردوغان گفت: ما بجای شعله ورتر کردن آتش فتنه و درگیری ها و بحران های جدید در منطقه باید همه با هم برای برقراری آسایش، صلح، ثبات و امنیت در منطقه تلاش کنیم.
رییس جمهور ترکیه در رابطه با مساله سوریه نیز با اشاره به اینکه بحران این کشور وارد هفتمین سال خود شده و جراحت عمیقی در قلب منطقه و دنیا ایجاد کرده است،گفت: متاسفانه جامعه جهانی مردم سوریه را تنها گذاشته است .
اردوغان سپس با اشاره به اجلاس آستانه با حضور ایران و روسیه برای برقراری آتش بس در سوریه گفت با این اقدام، روند نشست ژنو نیز دوباره احیاء شده است.
وی گفت: ما از هر اقدامی که بر پایه حفظ تمامیت ارضی سوریه استوار و برای خواسته های دمکراتیک مردم آن احترام قایل باشد و در جهت ساخت یک سوریه مرفه و با ثبات صورت بگیرد حمایت خواهیم کرد.
رییس جمهور ترکیه سپس با جلب توجه حاضرین به اختلافات در حوزه خلیج فارس، بر لزوم لغو هرچه سریعتر تحریم های اعلام شده علیه قطر که مردم این کشور را تحت تاثیر قرار داده است تاکید کرد.
اردوغان همچنین تنها راهکار برای ادامه روند صلح را در گرو پایان دادن هرچه سریعتررژیم صهیونیستی به فعالیت های غیر قانونی شهرک سازی و گام بر داشتن در جهت راه حل دو دولتی دانست .
رییس جمهور ترکیه در بخش دیگری از صحبت های خود که مربوط می شد به مساله مسلمانان میانمار گفت مسلمانان این منطقه با یک نسل کشی مواجه هستند. وی گفت: این انسان ها که در فقر و مشکلات زندگی می کنند و حتی حق شهروندی هم به آنان داده نشده باید تحت حمایت قرار گیرند.