بررسی مطبوعات چاپ کابل 12 حمل 1396
(last modified Sat, 01 Apr 2017 11:20:53 GMT )
حمل 12, 1396 15:50 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 12 حمل 1396

افغانستان و تقابل سیاست های بین المللی،نقشه دولت برای برهم زدن نقشه طالبان چیست و آیا سران عرب بیدار می شوند؟ عناوین مهمترین مطالب منتشر شده در مطبوعات چاپ امروز کابل است که در ادامه میخوانید.

افغانستان و تقابل سیاست های بین المللی عنوان سرمقاله ی روزنامه ی افغانستان است که در آن چنین آمده است :

روسیه قرار است در نیمه ماه اپریل کنفرانس منطقوی دیگری را در مسکو برگزار کند. پ

از حکومت افغانستان و گروه طالبان نیز برای اشتراک در این کنفرانس دعوت کرده است.

همه اینها بیانگر این است که روسیه می خواهد با جلب همکاری برخی کشورهای منطقه نقش جدیدی را موازی با کشورهای عضو ناتو در افغانستان ایفا کند.

هرنوع مداخله در امور افغانستان از طرف هر کشوری که باشد در صورتی که از مجرای سیاست های حکومت افغانستان نگذرد، به نفع این کشور نخواهد بود. 

نویسنده می افزاید : حرکت های موازی در برخی موارد با همدیگر در تقابل و تضاد قرار می گیرد و یکدیگر را سبوتاژ می کنند.

 حرکت های مستقل و ناهماهنگ روسیه ممکن است به حساسیت بیشتر اعضای ناتو منجر گردد.

این رقابت ها ممکن است به تقابل بیشتر روسیه با ناتو منجر گردد، لذا بهتر است که سیاست های منطقه ای و بین المللی باتوجه به همه جوانب به صورت هماهنگ، مبارزه هدفمند با تروریسم را به پیش ببرند.

و روزنامه ماندگار در سرمقاله ای تحت عنوان نقشه دولت برای برهم زدن نقشه طالبان چیست؟ چنین نوشته است :

طالبان به‌تازگی با انتشار نقشه‌ای مدعی شده‌اند که بسیاری از مناطقِ افغانستان را تحتِ کنترل و نفوذ خود دارند.

این نقشه که در بسیاری از وب‌سایت‌های خبری منتشر شده است، نشان می‌دهد که طالبان در نقاطِ زیادی از افغانستان حضورِ نظامی دارند. اما این ادعای طالبان به‌شدت از طرفِ دولت رد شده است.
نقشـۀ طالبان درحالی از مناطقِ وسیعِ درحالِ درگیری با دولت خبر می‌دهد که قرار است در ماه نوِ میلادی نشستی در مسکو برای صلحِ افغانستان برگزار شود.

این نشست که از همین حالا با واکنش امریکا مواجه شده، شاملِ یک سلسله تلاش‌هایی‌ست که روسیه اخیراً به‌ راه انداخته تا طالبان را به میز گفت‌وگوهای صـلح بکشاند؛ تلاشی که آگاهان آن را بی‌نتیجه دانسته‌اند.

ماندگار می افزاید :
نشر گزارشِ طالبان که مدعیِ زیر کنترل یا نفوذ داشتن ۳۴۹ ولسوالی است، در حالی صورت می‌گیرد که چند ماه قبل ادارۀ سیگار در گزارشی از کنترل طالبان بر سی‌ودو ولسوالی و درگیری آنان در ۱۱۶ ولسوالی دیگر گزارش ارایه کرده بود.

در این شکی نیست که طالبان در این نقشه اغراق کرده اند و ساحاتِ زیادی را زیر نفوذ و کنترلِ خود نشان داده اند؛ اما منطقاً نصفِ ادعایِ طالبان را می‌توان موردِ ملاحظه و بررسی قرار داد.

بنابراین نیاز است که دولت در چنین شرایطی به‌شدت تلاش کنـد که نقشۀ طالبان را به گونۀ حقیقی تغییر بدهد و در سالِ پیشِ رو موفقیت‌های بزرگی را در برابرِ گروه‌های تروریستی و برهم‌زنندۀ آرامشِ مردم رقم زند.
و آیا سران عرب بیدار می شوند؟ عنوان سرمقاله ای روزنامه ی انصار است که در آن چنین آمده است :

سران عرب روز چهارشنبه در پایان نشست خود در بحرالمیت اردن در بیانیه‌ای ضمن مخالفت با ادامه سیاست‌هـای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، بر از سرگیری مذاکرات سازش با رژیم صهیونیستی بر اساس یک برنامه زمان بندی شده مشخص در چارچوب گزینه دو کشوری تاکید کردند.

سران عرب در این بیانیه تصریح کردند گزینه تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای چهارم جون 1967 به پایتختی قدس شرقی تنها راه حل برای  رسیدن به امنیت و ثبات است و باید  اسرائیل بر اساس این طرح از همه اراضی اشغالی فلسطین، لبنان و سوریه عقب نشینی کند و به مرزهای چهارم جون سال 1967 بازگردد و حل و فصل همه موضوعات مرتبط به راه حل نهایی و در راس آن موضوع آوارگان را تضمین و امنیت را فراهم کند.

در پایان انصار می افزاید :

 باید دید آیا سران عرب از خواب غفلت بیدار خواهند شد و این واقعیت را خواهند دریافت که تنها راه برقراری صلح وثبات در منطقه مقاومت و استفاده از تمامی اهرم هـای فشار در مقابل با رژیم صهیونیستی است یا اینکه همچنان خود را به دادن امتیاز به صهیونیست‌هـا، بیانیه‌هـا وقطعنامه‌هـایی دل خوش خواهند کرد که هیچ تاثیری در جلوگیری از  اشغالگری رژیم صهیونیستی نخواهد داشت.