بررسی مطبوعات چاپ کابل 18 سرطان 1399
(last modified Wed, 08 Jul 2020 09:14:05 GMT )
سرطان 18, 1399 13:44 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات چاپ کابل 18 سرطان 1399

تحولات امروز افغانستان را در سرمقاله روزنامه های انیس، اطلاعات ، ویسا و هشت صبح بررسی می کنیم.

روزنامه دولتی انیس با اشاره به نشست های اخیر در کابل زیر عنوان کشور های جهان روند صلح افغانستان را با درک از واقعیت ها حمایت کنند می نگارد:چین وپاکستان از طالبان خواسته که خشونت ها را کاهش دهند و زمینه مذاکرات مستقیم را فراهم سازندواین در حالیست که طالبان همواره به جنگ تاکید دارند وبرای آغاز مذاکرات صلح نیز پیش شرط گذاشته اند.

نویسنده انیس نوشته که مردم افغانستان از کشور های همسایه ،منطقه وجهان وسازمان های جهانی به ویژه ملل متحد انتظار دارند با درک از وضعیت کنونی وحفظ دستاورد های بزرگ این کشور ،روند صلح افغانستان را حمایت وتلاش کنند در تبانی با دولت افغانستان یک صلح عادلانه ،همه شمول ،سرتاسری وهمه پذیر را در کشور جنگ زده ما برقرار سازند.

روزنامه اطلاعات روز حضور جنگ جویان خارجی را در افغانستان زیر سوال قرار داده وزیر عنوان توافق صلح و آینده نامعلوم جنگ جویان خارجی نوشته وضعیت جنگ جویان خارجی در گروه طالبان وداعش در گفتگو های طالبان، دولت وامریکا مورد بحث قرار نگرفته وبعد از موفقیت روند صلح افغانستان سرنوشت جنگ جویان خارجی چه خواهد شد آیا این جنگ جویان از افغانستان بیرون خواهند شد ؟یا به گروه داعش شاخه خراسان بیعت خواهند کرد؟

اطلاعات روز افزوده که به نظر می رسد که بعد از موفقیت روند صلح طالبان ودولت ،گروه داعش به چالش اصلی امنیت افغانستان مبدل خواهد شد وجنگ جویان خارجی با طالبان ،به این گروه خواهند پیوست.

روز نامه غیر دولتی ویسا اختصاص مبالغ  به ولایات که تحت نفوذ طالبان را زیر سوال قرار داده می نگارد آمریکا حدود ۸صد میلیون دالر را به مناطق تحت نفوذ طالبان  و بریتانیا ۳صد میلیون دالر را در ۴ولایت مرزی همجوار خط دیورند برای پروژه های بازسازی اختصاص داده اند.ویسا می پرسد چرا امریکا و بریتانیا در مناطق تحت کنترل طالبان در وضعیتی که نه صلح تامین شده ونه مذاکرات بین الافغانی آغاز گردیده ،از پروژه های بازسازی حرف می زنندوحتی کارهای عملی را آغاز کرده اند.

واما روز نامه هشت صبح در سرمقاله خود نشست های حکومت افغانستان با کشور ها را  مورد تحلیل قرار داده و نوشته که قرار است نشست فرامنطقه یی نیز با هدف تقویت اجماع بین المللی برای صلح برگزار شود.

هشت صبح هدف کنفرانس های ویدئویی را داشتن ریشه در اقناع کشور های منطقه برای آوردن صلح‌ازسوی افغانستان خوانده است.