میزان 24, 1395 11:35 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات کابل 24 میزان

حمله بر مراسم عاشورا در افغانستان دسیسه ای ناکام از سوی دشمنان

روزنامه افغانستان در سرمقاله ای تحت عنوان حمله بر مراسم عاشورا دسیسه ای ناکام چنین نوشته است :
گروه های هراس افکن همانطوری که با اشاره استخبارات بیگانه، اختلافات قومی را در افغانستان دامن زدند، این بار کوشیدند تا با حملات انتحاری و کشتار عزاداران امام حسین، میان مذاهب اسلامی در این کشور فاصله ایجاد کنند.
در حالی که پیروان هردو مذهب شیعه و سنی در طول تاریخ روابط بسیار نیکی باهم داشته اند و تعامل مثبت مذهبی در میان پیروان مذاهب اسلامی در افغانستان در سطح منطقه بی نظیر بوده است. در سالهای جنگ های داخلی در کشور، دشمنان تمام تلاش خود را برای تشدید تضادهای قومی، زبانی و مذهبی و سمتی در کشور به راه انداختند؛ اما در عرصه اختلافات مذهبی دشمنان ناکام ماندند و به اهداف خود نرسیدند
نویسنده می افزاید :
عاشورا و امام حسین تنها مربوط شیعیان نیست، بلکه مربوط همه مسلمانان و فراتر از آن مربوط همه آزادگان و آزادیخواهان می باشد. حمله بر مراسم عاشورای حسینی در واقع حمله بر مقدسات، باورها و ارزش های تمام مسلمانان و بخصوص مردم مسلمان افغانستان است. این حملات وحدت و همدردی بیشتر مردم افغانستان را به دنبال دارد و سبب هوشیاری و بیداری بیشتر مردم از توطئه ها و دسیسه های عمیق و دوامدار دشمن می گردد.

 

و اجماع سیاسی با چه ترکیب و هدفی عنوان سرمقاله ی روزنامه ی ماندگار است که در آن چنین آمده است :
ریاست‌جمهوری پنجشنبۀ هفتۀ گذشته نشستی را ترتیب داده و در آن، از تلاش برای دست یافتن به یک اجماعِ سیاسی سخن گفته است. بر بنیاد اعلامیۀ ریاست‌جمهوری، با توجه به افزایش حملاتِ طالبان در افغانستان، آقای غنی با تشکیل جلسه ای با شماری از چهره‌ها و مقاماتِ پیشینِ حکومتی، تلاش برای شکل‌گیریِ “اجماع سیاسی”در راستای تحققِ صلح در کشور را آغاز کرده است. هنوز معلوم نیست که هدف از “اجماع سیاسی” چه می‌تواند باشد و رییس‌جمهور غنی با شکل دادنِ این نشست‌ها در واقع به دنبالِ چیست؛ اما بحث امضای توافق‌نامه با آقای حکمتیار، تازه‌ترین اقدام در ظاهر برای صلح است که مورد توجه زیادِ ریاست‌جمهوری قرار دارد و نیز تأکیدی که در این نشست صورت گرفت، مبنی بر این‌که باید امنیت از طریق صلح تأمین شود، می‌رساند که بحث صلح برای آقای غنی اهمیتِ بسیار سیاسی و گروهی ـ قومی دارد. زیرا در نشست روز پنجشنبۀ ارگ دیده شد که یک قوم حضورِ بیشتر دارد و هفتاد درصدِ اشتراک‌کنند‌گان را اعضای حزب اسلامیِ آقای حکمتیار تشکیل می‌دهند.
ماندگار می افزاید
حضور اکثریتِ یک گروه سیاسی ـ قومی در نشستِ ارگ زیر نام اجماع سیاسی و نزدیک شدن به طالبان به‌هدفِ صلح، نشان از آن دارد که تلاش‌های ارگ فقط در محورِ یک قوم مد نظر است و دیگران به ‌نرمی کنار گذاشته شده‌اند. حالا ممکن یکی ـ دو نفر از اقوامِ دیگر هم در آن نشست حضور یافته باشند، اما این نوع برخورد با بحثِ قومیت و جنگ‌وصلح در کشور، به معنای هیزم‌اندازی میانِ اقوام است که به نفع هیچ کسی نمی‌تواند باشد.
برای دست یافتن به افغانستانِ باثبات و این‌که همه در آن به عنوانِ بازوانِ هم نقش ایفا کنند، نیاز است که سیاست‌مداران و آنانی که در رأس امور قرار دارند، به قرائت‌های قومی نه بگویند و نشان بدهند که نگاهشان از سطح قومی و قبیله‌یی، به سطح انسانی و کشوری صعود کرده است.

 

و به سراغ روزنامه ی چراغ می رویم که در سرمقاله ای تحت عنوان کربلای حسین حدیث عشق است و کربلای فلسطین الگوی مقاومت چنین نوشته است :
حدیث کربلا، حدیث عشق و ایثار و اخلاص است و نماد پاسداری و پارسایی؛ همچنان که ذکر کربلای غزه، حدیث  فداکاری است و شهامت، بازگویی  شجاعت است و سرافرازی و بزرگواری، کربلای حسینی ضمانت شوکت است و عظمت ؛ وسر انجام کربلای فلسطین و کشمیر پیروزی است و رستگاری.
زبونهای تاریخ که معبودی جز هوا و هوس و اشتهای جز ریختن خون  و گرفتن زندگی نداشتند و ندارند؛ چنان خود را آلوده کرده اند که تا سرحد انهدام اسلام پیش رفتند.  اندیشه یی که میرفت با برنامه های از قبل پلان شده محو و نابود شود، اماناگهان شخصیت عظیمی که از عصاره ی وحی الهی تغذیه و در خاندان محمد مصطفی (ص) تربیت شده بود؛ قیام کرد و با فداکاری بی نظیر نهضت الهی خود، واقعة بزرگ را به وجود آورد.
اگر امام حسین علیه السلام قیام و نهضت خونین را تنها راه نجات اسلام و مسلمین در تمامی اعصار و قرون تشکیل داد و راه منحصر به فرد مبارزه با نقشه های خائنانه یزید را خود داری از بیعت و تسلیم و انجام حماسه جاوید عاشورا دانست، امروز نیز جانبازانی از سلاله حسین؛ آتش و خون را در آغوش گرفته اند تا یزیدیان معاصر در اسرائیل و فرزندان ناپاک فرعونیان در مصر نتوانند قامت موحدان و یکتا پرستان را خم کنند و به زانو درآورند.
درپایان چراغ می افزاید :
مقاومت مجاهدین دست خالی فلسطین علیه نسل کشی و قتل عام کودکان توسط تروریستان اسرائیلی؛ به سران  بزدل؛ خود فروخته، نوکر و مردم ستیز عرب  این پیام الهی را رسانید که نصرت خداوند تنها شامل حال کسانی است که به ریسمان محکم توحید چنگ زده اند .

 

کلیدواژه