بررسی مطبوعات کابل: نگرانی از شعاری بودن برنامه ها
(last modified Mon, 02 Nov 2020 12:53:57 GMT )
عقرب 12, 1399 17:23 Asia/Kabul
  • بررسی مطبوعات کابل: نگرانی از شعاری بودن برنامه ها
    بررسی مطبوعات کابل: نگرانی از شعاری بودن برنامه ها

"نگرانی از شعاری بودن برنامه ها" ، " نامزد وزیران باید به خانه ی ملت بروند نه خانه ی وکلا" و" بی باوری دولت به صلح خواهی طالبان ،هییت افغانستان از دوحه بازخوانده شود"مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

نگرانی از شعاری بودن برنامه ها عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین نوشته است :

به‌تازگی امراالله صالح، معاون اول رییس‌جمهور هشدار داده است که ۶۰۳ بلندمنزل در کابل اگر فلتر نصب نکنند، رهبری اداره محیط زیست برکنار می‌شوند. از یک طرف این قاطعیت خوب است؛ زیرا دلایل آلودگی هوا مشخص است، اما با وجود آگاهی از دلایل آلودگی، حتا اندک تلاشی برای کاهش آلودگی صورت نگرفته است. به‌طور واضح در گذشته نهادهای مسئول برای چاره‌جویی آلودگی مرگبار هوا بیشتر در فصل زمستان، اهمال و کم‌کاری کرده‌اند. اما از طرف دیگر، مشکل هوای آلوده‌ی پایتخت در زمستان تنها با نصب فلتر در بلندمنزل‌ها حل نمی‌شود. برنامه‌های چون نصب دستگاه تصفیه‌کننده‌ی دود بر مرکزگرمی‌های شهرک‌ها و ساختمان‌های رهایشی تأثیر چندانی روی کاهش آلودگی هوای پایتخت ندارد، زیرا بخش کلانی از آلودگی هوای کابل از سوخت زغال سنگ در خانه‌های عادی و مسکونی ناشی می‌شود. بنابراین، چاره‌جویی برای مقابله با آلودگی در زمستان پیش‌رو به کار و تلاش‌های بیشتر نیاز دارد.

اطلاعات روز می افزاید :

مهم‌ترین راه حل، تأمین سوخت بدیل است. دست‌کم حکومت به مردم اطمینان دهد که قیمت گاز در زمستان سر به آسمان نمی‌کشد. تأمین گاز ارزان برای حد اکثر سه ماه نباید برای یک حکومت خارج از توان باشد. مردم در ناچاری به‌سر می‌برند. وقتی سوخت پاک در دسترس نباشد، برای گرم‌شدن ناگزیرند به استفاده از زغال سنگ و یا سوخت‌های آلوده‌کننده روی آورند.

و نامزد وزیران باید به خانه ی ملت بروند نه خانه ی وکلا عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است :

بررسی اسناد نامزدوزیران و روسای شماری از ریاست‌های کلیدی باید کار دشواری نباشد. مجلس نمایندگان بایدکارشیوه‌هایی را ایجاد کند که بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این بررسی‌ها را انجام دهد.

بررسی اسناد نامزدوزیران نباید هفته‌ها طول بکشد. یکی از شکایت‌های دیگر مجلس نمایندگان و مردم افغانستان فرهنگ سرپرستی بود، اگر در گذشته حکومت نمی‌خواست نامزدوزیران سرپرست را به مجلس معرفی کند، حالا مجلس نمایندگان می‌تواند با تعجیل در بررسی اسناد نامزدوزرا بر فرهنگ سرپرستی نقطه پایان بگذارد.

هشت صبح می افزاید :

مسأله دیگری که قابل پرسش است این است که چرا باید نامزدوزیران به جای حضور در پارلمان و ارایه برنامه‌های‌شان برای تصدییک وزارت در این شب و روز مشغول رفتن به خانه‌هاینمایندگان‌اند. در این روزها دیده می‌شود که شماری از نمایندگان مجلس محفل برگزار می‌کنند و نامزدوزیران را با جمعی از وکلا یک‌جا دعوت می‌کنند. آن‌چه مسلم است این است که اینمهمانی‌هاصبغه قانونی ندارد و در میان مردم تصوری از زدوبند میان شماری از وکلا را با شماری از وزیران ایجاد می‌کنند.

این دیدارها به جایگاه خانه ملت آسیب می‌زند و نامزدوزیران را نیز در شرایط دشواری قرار می‌دهد.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی صبح کابل که درسرمقاله ای تحت عنوان بی باوری دولت به صلح خواهی طالبان ،هییت افغانستان از دوحه بازخوانده شود چنین نوشته است :

روز گذشته، آقای سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری در دیداری با استفانو پونته‌کورو -سفیر غیرنظامی ناتو در افغانستان-، اظهار داشته است که طالبان، گفت‌وگوهای صلح را به بن‌بست کشانده است.پرسش این است که چرا حکومت افغانستان با وجود این درک، هیئت گفت‌وگوکننده را به کشور فرا نمی‌خواند؟حرف‌هایی که مقام‌های حکومتی به زبان می‌آورند، نتایجی است که باید از اعضای هیئت افغانستان در دوحه بشنویم؛ اعضایی که چنان از متن به حاشیه رفته‌ اند که حتا اظهارنظری در مورد بن‌بست‌های موجود در دوحه و عوامل آن در اختیار شان نیست.

در پایان صبح کابل می افزاید :

حال که روشن است، طالبان می‌خواهد گفت‌وگوها را در تعلیق قرار بدهد، حکومت نباید مطابق با خواست آنان، اعضای هیئت خود را در دوحه نگه دارد. بهترین راه این است که حکومت به رسم اعتراض، به جز از اعضای گروه تماس، بقیه‌ی اعضای هیئت را به کابل فرا بخواند.هیئت نیز مسوول است تا برای در جریان قراردادن مردم، کنفراس‌های خبری را برگزار کرده و علت بروز مشکل و موانع آمده بر سر راه صلح را، بازگو کند.