مطبوعات کابل 17 قوس: آتش بس اولین فوریت در اجندای مذاکرات
(last modified Mon, 07 Dec 2020 04:51:48 GMT )
قوس 17, 1399 09:21 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 17 قوس: آتش بس اولین فوریت در اجندای مذاکرات
    مطبوعات کابل 17 قوس: آتش بس اولین فوریت در اجندای مذاکرات

"آتش بس باید اولین فوریت در اجندای مذاکرات باشد" و "طرح تازه ی وزارت معارف یک عقب گرد است"، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

روزنامه ی اطلاعات روز در سرمقاله ای تحت عنوان آتش بس باید اولین فوریت در اجندای مذاکرات باشد چنین نوشته است:
همه‌ی طرف‌هایی که در روند صلح افغانستان شریک و سهیم‌اند، با توجه به چالش‌ها و تهدیدهایی که این روند را در معرض آسیب قرار داد، باید بر مهار خطرات و تهدیدها تمرکز کند. یکی از فوری‌ترین اقدامات برای دست‌یابی به این هدف، تأکید و ایجاد فشار برای گنجاندن «آتش‌بس» در فهرست آجندای مذاکرات است.
اطلاعات روز می افزاید:
کمترین افزایش در میزان خشونت و کو‌چکترین چشم‌داشت به افزایش فشار نظامی برای دست‌یابی به «امتیاز و موقعیت برتر» در مذاکرات، روند را آسیب‌زده و امید و اعتماد عمومی به موفقیت مذاکرات را خدشه‌دار می‌کند. حمایت عمومی از روند، مهم‌ترین پشتوانه‌ برای موفق‌شدن پروسه و دست‌یابی به نتایج مورد نظر است. در صورتی که حمایت عمومی از روند آسیب دیده و روایت مصالحه با طالبان در افکار عمومی جایش را به دوام جنگ با این گروه عوض کند، در آن‌ صورت، فلسفه‌ی وجودی پروسه‌ی صلح و مذاکره به جای جنگ، مشروعیت‌اش را از دست داده و پروسه به ناکامی کشانده می‌شود.


و طرح تازه ی وزارت معارف یک عقب گرد است عنوان سر مقاله ی روزنامه ی هشت صبح است که در آن چنین آمده است:
طرح فرستادن دانش‌آموزان صنف‌های اول تا سوم به مساجد، یک طرح ناسنجیده است و با هیچ معیار آموزشی معاصر برابر نیست. مسجد محل آموزش به شیوه‌های قدیمی بوده و معمولاً در زمانی که مردم در دهات به مکاتب معیاری دسترسی نداشتند، نصاب سنتی در مساجد تدریس می‌شد. در جریان دو دهه اخیر دروازه مکاتب، دارالمعلمین‌ها و الحاقیه‌های دارالمعلمین‌ها تا سطح قریه‌ها و قصبات افغانستان رسیده و روش‌های نوین آموزشی و مواد درسی جدید در نظام آموزشی افغانستان مورد استفاده قرار گرفته است.

هشت صبح می افزاید:

نصاب تعلیمی جدید در چارچوب تعلیمی مبتنی بر تمام ارزش‌های ملی و واقعیت‌های علمی جهان معاصر تهیه شده است. با آن‌که نصاب تعلیمی باید هر سه سال یک بار بازنگری شود، اما این نصاب توانسته شمار زیادی از دانش‌آموزان را با دانش جدید بشری و روحیات ملی پرورش دهد. تمام کسانی که به دانشگاه‌های افغانستان راه می‌یابند، از همین مکاتب فارغ می‌شوند و پس از فراغت بخش اعظم نیروی بشری بروکراسی افغانستان را شکل می‌دهند.

کلیدواژه