مطبوعات کابل 6 جدی: مردم را ناامید نکنید
"مردم را نا امید نکنید" ، " پاسخ سربالا به نگرانی های امنیتی" و" رابطه ی پاکستان با طالبان،از کنترل تا مماشات" ، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.
روزنامه ی هشت صبح در سر مقاله ای تحت عنوان مردم را نا امید نکنید چنین نوشته است:
بیش از یکونیم ماه میشود که ترورهای زنجیرهای در ولایات مختلف کشور آغاز شده است. هدف اصلی این ترورها، خبرنگاران، فعالان مدنی و چهرههای مطرح رسانهای است. با این وصف، دولت تاکنون برنامه مناسبی برای مهار این ترورها ارایه نکرده است.
ادامه ترورها از یکطرف و ضعف دولت در مهار آن از طرف دیگر، تصویر ناامیدکنندهای از آینده به دست میدهد. فعالان مدنی و رسانهای این روزها خواب آرام ندارند و تصور میکنند که بیش از هر زمانی دیگر به مرگ نزدیکتر شدهاند. متأسفانه تقبیح جهانی این ترورها هم تاکنون اثری بر تصمیم باندهای ترور و حامیان این باندها نداشته است.
هشت صبح می افزاید :
دولت باید ادبیات روشن در برابر این رویدادها اختیار کند و از کلیگویی و مرثیهخوانی محض بپرهیزد. مردم به اقدامات عملی دولت نیاز دارند. این کار ممکن نیست مگر آنکه اولاً اراده مهار ترورها موجود باشد و دوماً برنامه متناسب با این هدف ترتیب و اجرا شود. در غیر این صورت، همان دشمنانی که دولت نسبت به رسیدن آنها به اهدافشان نگران است، برنده این بازی مرگبار و خونین خواهند بود.
و پاسخ سربالا به نگرانی های امنیتی عنوان سرمقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است:
گفتههای وجود دارد که قرار است این هفته مجلس نهادهای امنیتی را در پیوند به اوضاع اسفبار امنیتی به مجلس بخواهد. اما واقعیت این است که مجلس توان پرسش و اتوریتهی پاسخخواهی را از دست داده است. ناامنی کابل مال امروز و دیروز نیست ماههاست که ناامنی در کابل بیداد میکند. در روزی که مجلس به وزرای امنیتی کیلویی رای داد، کابل شاهد چندین راکت بود. برگزاری نمایش دعوت از مسئولان امنیتی در مجلس چیزی جز آب سرد ریختن روی نگرانیهای مردم نیست. اگر مجلس به دنبال پاسخگوکردن نهادهای امنیتی مرتبط با ناکامیهای اخیر و افزایش قتلهای هدفمند است، باید به معنای واقعی کلمه وزیران امنیتی را استیضاح کند.
اطلاعات روز می افزاید:
بیش از هر کس دیگری حکومت باید درک کند که هرگونه کوتاهی و یا ناتوانی در مهار ناامنیهای اخیر به جایگاه و اعتبار دستگاه امنیتی لطمه زده و بیاعتمادی شهروندان را به حکومت بیشتر میکند. در حال حاضر پرسش شهروندان این است که چرا بهرغم ناامنیهای دوامدار، حکومت قادر نیست امنیت پایتخت را تأمین کند و چرا هنوز در ذهن مقامهای امنیتی، هیچ راهحلی برای ناامنیهای مدام کابل خطور نمیکند.
و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی راه مدنیت که در سرمقاله ای تحت عنوان رابطه ی پاکستان با طالبان،از کنترل تا مماشات چنین نوشته است:
اگر پاکستان با افغانستان مشکلاتی دارد یا از ناحیه همسایه شمالی خود نگرانی دارد، بهتر است که وارد مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم شود و در چارچوب رهنمودهای اسناد بینالملل به رفع اختلافات بپردازد، نه این که دو رویی را در پیش بگیرد که به طور رسمی و غیررسمی هم از حاکمیت دولت قانونی و هم از طالبان در افغانستان حمایت کند.
درپایان راه مدنیت می افزاید:دولت ما نیز مسوول است که در نخست زمینهها و بسترهای منازعات داخلی را به روشهای مسالمتآمیز برچیند و در قدم دوم از طریق دیپلماسی فعال و شفاف با رجوع به مجامع جهانی و نهادهای بینالمللی پاکستان را به مسوولیتپذیری و انجام تعهدات بینالمللی وادار کند.