جنجال هالیوودی ها و انتخابات آمریکا
تیم تبلیغاتی کلینتون و ترامپ امسال نیز مانند دوره های گذشته، فهرستی بلند از هنرمندان هالیوود را پشت سر کاندیداهای خود قطار کرده اند. این یکی از شگردهایی است که نامزدهای انتخاباتی در همه کشورها از آن برای به دست آوردن آرای مردم استفاده می کنند. در ایالات متحده نیز این راهکار از گذشته استفاده می شده است.
زمان زیادی تا هشتم نوامبر - روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا - باقی نمانده و چهرههای سرشناس فضا را با کمپین های جدید بیشتر انتخاباتی می کنند. البته پیش از آن و در بحبوحه رقابت های انتخاباتی، پای بسیاری از هنرمندان و بازیگران هالیوود، به این مبارزات باز شده بود. هم دونالد ترامپ و هم هیلاری کلینتون، تلاش دارند در کنار ستاره های سینما ایستاده و عکس بگیرند و یا از حضورشان در کارزارهای تبلیغاتی استفاده کنند. اهل فن و تحلیل گران سینمایی و سیاسی عقیده دارند هر چه دست نامزدها در این رابطه پرتر باشد، کفه موفقیت در صندوق های رای به نفع شان سنگین تر می شود. این حضور در واقع یک معامله دوطرفه است: از یک سو کاندیداها با بهره گیری از حضور آنان، میزان آرای خود را بالا می برند و از سوی دیگر هنرپیشه های تشنه شهرت هالیوود از این طریق بار دیگر به صدر اخبار رسانه های آمریکا می آیند.
به عنوان یکی از آخرین این فعالیت ها، "مایکل مور" مستندساز آمریکایی ، روز سه شنبه 18 اکتبر با استفاده از رسانههای اجتماعی برای معرفی جدیدترین فیلمش که درباره ترامپ ساخته، همه را غافلگیر کرد. مور با توئیتی اعلام کرد: "مایکل مور در ترامپلند" برای نخستین بار سهشنبه شب در مرکز IFC نیویورک به نمایش درمیآید و پس از آن یک هفته در نیویورک و لسآنجلس نمایش آن ادامه خواهد داشت.
این فیلم در واقع تلاشی از مور برای به صحنه بردن یک نمایش یک نفره روی صحنه است که فعالیت ترامپ در اوهایو را تصویر کرده و مایکل مور آن را دو هفته پیش در دو شب پیاپی در اوهایو فیلمبرداری کرده است. مایکل مور که از مخالفان دونالد ترامپ در انتخابات این دوره آمریکاست، در افتتاحیه این فیلم به تماشاگران گفت: سعی داریم تا آنجا که ممکن است آمریکاییهای بیشتری این فیلم را تماشا کنند.
مور در این مستند می گوید اوهایو سرزمین ترامپ است و پیش بینی میکند که با وجود او آمریکا به کجا میرود.
به تازگی کمپین "به آینده تان رای دهید" نیز با حضور هنرمندان آمریکایی کار خودش را آغاز کرده است. کمپینی که در آن بسیاری از چهره های سرشناس آمریکایی از مردم می خواهند که فارغ از جمهوری خواه یا دموکرات بودن، روز 8 نوامبر به کاندیدای الکترال مورد نظرشان رای دهند. تا کنون در این پویش چهره هایی چون "لئوناردو دی کاپریو" ، "جولیا رابرتز"، "اما استون"، "دیوید شوییمر"، "ادوارد نورتون"، "ساموئل ال جکسون"، "رابرت دنیرو"، "اولیویا وایلد" و تعدادی دیگر از چهره های شناخته شده صنعت سرگرمی و سینمای آمریکا حضور پیدا کرده اند.
مهم ترین کار کمپین "به آینده تان رای دهید" تولید ویدئوهایی با حضور بازیگران و انتشار آن در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی است. در این ویدیوها که بین 30 تا 60 ثانیه زمان دارند، چهره های محبوب مردم آمریکا مقابل دوربین رفته اند و از دغدغه ها و توقع هایشان صحبت کرده اند. سوال اصلی این کمپین که در همه ویدیوها پرسیده می شوند، اینست: "شما به چه چیزی اهمیت می دهید؟!"
جالب است بدانید که ویدیوهای این کمپین همه توسط کارگردانان مطرحی نظیر "تام مک کارتی" و "دیوید راسل" ساخته شده اند.
گذشته از این روند معمول که در همه دوره ها بوده است، دعواها و جنجال ها نیز در تناسب با هیاهوی کاندیداها به وجود آمده است. به عنوان مثال اظهارنظرهای دونالد ترامپ بیشترین عامل به وجود آمدن این جنجال ها بوده و موجب شده هنرپیشه های زیادی از نامزدی کلینتون حمایت کنند. چهره هایی مثل "مریل استریپ"، "جین فوندا"، "آن هاتاوی" تعدادی از این نامها هستند. البته آن ها یک دلیل مهم هم برای حمایت از نامزد دموکرات ها دارند و آن زن بودن کلینتون است. در کنار این زنان، می توان مردانی مثل جرج کلونی را هم دید که مدافع رئیس جمهور شدن یک زن هستند.
با این حال، اردوگاه طرف مقابل هم بیکار ننشسته و برای خودش چندین نام فراهم کرده است. اما جالب است که یکی از مهم ترین نام های هوادار حزب جمهوری خواه یعنی "آرنولد شوارتزنگر"، حاضر به دفاع از نامزدی ترامپ نشده است. وی که در فیلم های اکشن دهه هشتاد میلادی بازی می کرد، عقیده دارد این مولتی میلیاردر کلاه گیس به سر، دیدگاه هایی تند و افراطی دارد!
باید این نکته را در نظر داشت که هر دو نامزد پست ریاست جمهوری، وعده های زیادی به مردم آمریکا و هم چنین هالیوود داده اند اما صحبت های ترامپ در زمینه هایی فراتر از فرهنگ و هنر، موجب جنجال های تازه در سطح عمومی شده و همین امر واکنش هنرمندان را به دنبال داشته است. البته کسی مثل "کلینت ایستوود" معتقد است که نباید به این حرفها زیاد توجه کرد. وی به تازگی گفته که مردم نباید بر روی اظهارات ترامپ مکث کنند و انگشت بگذارند. به گفته این بازیگر قدیمی، آنها باید از کنار صحبت های این نامزد ریاست جمهوری رد شوند و به قول معروف مته به خشخاش نگذارند. منظور ایستوود تمام صحبت های ترامپ و از جمله اظهاراتش در باره دیگر اقوام مذهبی و قومی است. اظهاراتی که از سوی بخش عمده ای از سیاست مداران، تحلیل گران و مردم عادی، به عنوان اظهاراتی نژادپرستانه ارزیابی شده است.
" رابرت دنیرو"، هنرپیشه شناخته شده، دونالد ترامپ را فاجعه ملی خواند و از اینکه امریکاییها یک "احمق" مانند ترامپ را در موقعیتی قرار دادهاند که ممکن است رئیسجمهور امریکا شود، بهشدت انتقاد کرد. این هنرپیشه معروف همچنین اعلام کرد: چیزی که مرا اینقدر عصبانی میکند اینست که این کشور به این نقطه رسیده که این احمق، این نادان تا این جایی که هست، رسیده است. دنیرو افزود: ترامپ میگوید چطور میخواهد به صورت مردم مشت بزند؟ خُب، من میخواهم به صورت او مشت بزنم. آیا او کسی است که ما برای ریاستجمهوری میخواهیم؟ گمان نمیکنم.
چندی قبل ترامپ در یکی از موضع گیری های عجیب خود گفته بود که باید از ورود مسلمانان به امریکا جلوگیری شود و آنان باید از این کشور دور بمانند ."ویل اسمیت" بازیگر آمریکایی با موضع گیری در برابر این سخنان، آنها را شرم آور و آزار دهنده خواند . وی در نشستی خبری ، با اشاره به سخنان ترامپ و فضای اسلام هراسی ایجاد شده در کشور های غربی، اینگونه سخنان را شرم آور خواند و گفت: من به عنوان یک آمریکایی وقتی این سخنان نژادپرستانه ترامپ را شنیدم، احساس شرم کردم. این سخنان بسیار خجالت آور و آزار دهنده بود.
این بازیگر رنگین پوست هالیوودی در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید مردم را آنگونه که هستند بشناسیم نه آنگونه که به ما نشان داده می شوند. حال این سیاستمدار میلیارد آمریکایی در نظر دارد تمام مردم مسلمان را از آمریکا اخراج کند و مانع از ورود مسلمانان به این کشور شود.
گفتنی است پس از اظهارات جنجالی ترامپ درباره مسلمانان ، "انجمن ارتباطات اسلامی آمریکا" نیز واکنش تندی به این اظهارات نشان داد. این انجمن با انتشار اطلاعیه ای از تمام مسلمانان خواست هرگونه اقدام خشونت آمیز علیه خود را بلافاصله به مسئولان این انجمن گزارش دهند، چه آنکه نیروهای پلیس و امنیتی گزارشی از آنان بخواهند و یا نخواهند.
علاوه بر شرکت در کمپین ها و فیلم های تبلیغاتی و نشست های خبری، کمک های مالی هالیوود نشینان به کاندیداهای انتخابات، از دیگر موضوعاتی است که نشان می دهد هالیوود تاثیر زیادی بر انتخابات آمریکا می گذارد. در همین راستا "استیون اسپیلبرگ" کارگردان آمریکایی و "جفری کاتزنبرگ" رئیس کمپانی دریم ورکس، یک میلیون دلار به کمیته اقدامات سیاسی (سوپر پک) هیلاری کلینتون برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کمک کردند. این در حالی است که یکی دیگر از میهمانی های معروف هالیوود در حمایت از کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری، به زودی برگزار می شود ولی اسپیلبرگ و کاتزنبرگ خواسته اند قبل از ریخت و پاش در آن میهمانی، کمکی مضاعف به کلینتون کرده باشند.
مبلغ اهدایی توسط این دو، معادل مبلغی است که آنها در همین مقطع، در سال 2012 به باراک اوباما کمک کردند. این موضوع آنها را تبدیل به دست و دلبازترین حامیان حزب دموکرات آمریکا کرده است. از سال 2010 طی قانونی مردم عادی هم می توانند به صورت نامحدود در کمپین های انتخاباتی هزینه کنند که این اجازه را به هالیوودی ها هم می دهد تا برای منفعت آینده شان به نوعی از هم اکنون سرمایه گذاری کنند.
گفتنی است کارگردان "جنگ ستارگان" جدید، "جی جی آبرامز" هم به همراه همسرش یک میلیون دلار به کلینتون کمک کرده اند. جالب است بدانید از ابتدای سال 2015 تا پایان ماه ژوئن سال 2016 ، کمیته اقدامات سیاسی (پک) توانسته بیش از 15 میلیون دلار درآمد داشته باشد که بخش مهمی از آن را دست اندرکاران هالیوود و صنعت سرگرمی و مد پرداخت کرده اند .
---------------------------------------------------------------------