مطبوعات کابل 6 حوت: ضرورت بازگشت به مذاکرات معنادار
(last modified Wed, 24 Feb 2021 06:39:56 GMT )
حوت 06, 1399 11:09 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 6 حوت: ضرورت بازگشت به مذاکرات معنادار
    مطبوعات کابل 6 حوت: ضرورت بازگشت به مذاکرات معنادار

"شکایت ها از تبعیض در اداره ی مستقل ارگان های محلی باید بررسی شود" ، " ضرورت بازگشت به مذاکرات معنادار" ، " چهل سال خشونت کافی است" ، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

روزنامه ی هشت صبح در سرمقاله ای تحت عنوان شکایت ها از تبعیض در اداره ی مستقل ارگان های محلی باید بررسی شود چنین نوشته است :

با استعفای یلدا رویان، سرپرست ریاست انسجام و ارتباط با ولایات اداره مستقل ارگان‌های محلی، شکایت‌ها از چگونه‌گی عزل و نصب رییسان و ماموران رسمی زیر نام اصلاحات در این اداره بار دیگر بالا گرفته است. بانو رویان چند روز پیش با ذکر دلایل بسیاری از جمله تبعیض قومی و زبانی، انحصار صلاحیت‌هایش از سوی ماموران نزدیک به کتوازی و بدرفتاری با او از این ریاست کنار رفت. او نیز شمیم خان کتوازی را به تبارگرایی و تبعیض متهم کرده و گفته است که در اداره مستقل ارگان‌های محلی برای شهروندان غیر از حوزه لوی پکتیا جایی باقی نمانده است.

هشت صبح می افزاید:

با توجه به حجم بلند شکایت‌ها از اقدامات رییس اداره مستقل ارگان‌های محلی، ایجاب می‌کند که کمیسیون مستقل حقوق بشر، دیده‌بان شفافیت و نهادهای ناظر بر اجرای قانون اساسی، به‌ویژه پارلمان کشور، از روی مسوولیت خود به بررسی این شکایت‌ها اقدام کنند. بی‌توجهی به این شکایت‌ها و عدم رسیده‌گی به آن می‌تواند باعث گسترش بیش‌تر عفونت تبعیض در تمام تشکیلات دولت شود و زمینه را برای یک نفاق قومی و زبانی تازه در کشور آماده کند.

 

و ضرورت بازگشت به مذاکرات معنادار عنوان سر مقاله ی روزنامه ی اطلاعات روز است که در آن چنین آمده است:

هیأت‌های مذاکره‌کننده دولت و طالبان به میز مذاکره بازگشتند. پس از یک وقفه طولانی، ناوقت روز دوشنبه نشستی میان رییسان و اعضای دو هیأت برگزار شده است. فضای نشست مثبت بوده و ظاهرا هر دو طرف بر دوام نشست‌ها و کار روی آجندا توافق و تأکید کرده‌اند. به‌نظر می‌رسد پس از وقفه طولانی این نشست به معنای بازگشت به میز مذاکره است یا دست‌کم امیدی برای از سرگیری مذاکرات دانسته می‌شود. دور دوم مذاکرات قرار بود در شانزدهم جدی آغاز شود، اما تنها در روزهای اول دو طرف نشست‌های محدود تعارفی داشتند که پس از آن مذاکرات عملا متوقف شد.

اطلاعات روز می افزاید:

اگر تصمیم‌گیرنده‌های اصلی خط و مشی طالبان اندک خرد سیاسی دارند، باید درک کنند به نفع این گروه است که از فرصت پیش آمده بهره برده و همزمان با پا‌بندی به تعهدات توافقنامه دوحه، وارد مذاکرات معنادار با دولت افغانستان شوند و فتیله جنگ را پایین بکشند.

 

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی راه مدنیت که در سرمقاله ای تحت عنوان چهل سال خشونت کافی است چنین نوشته است:

سازمان ناتو و در راس آن امریکا که براساس توافق با طالبان قرار بود تا پایان ماه می میلادی نیروهای خود را از افغانستان خارج بسازد، تصمیم بر آن گرفته که در خصوص این مساله تجدید نظر کند.ینس استولتنبرگ؛ سرمنشی ناتو گفته که در این مقطع هیچ‌گونه تصمیم نهایی درخصوص آینده حضور نیروهایمان (در افغانستان) نگرفته‌ایم. این سخن نشان از آن دارد که از یک‌سو با روی کار آمدن دولت جدید در امریکا و از سوی دیگر افزایش خشونت‌ها در افغانستان، موقعیت و وضعیت کاملا متفاوت‌تر از گذشته به‌وجود آمده است.

در پایان راه مدنیت می افزاید :

دولت افغانستان باید از فرصت به‌وجود آمده استفاده کند و با ابزار فشار بین‌المللی طالبان را مجبور به صلح بگرداند؛ زیرا طالبان نشان داده که یک گروه تمامیت‌خواه است و بدون زور حاضر به تن دادن به خواست‌های مردم افغانستان نیست.

کلیدواژه