حوت 19, 1399 09:44 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 19 حوت: حکومت افغانستان حامی خوبی برای زنان نیست
    مطبوعات کابل 19 حوت: حکومت افغانستان حامی خوبی برای زنان نیست

"حکومت افغانستان حامی خوبی برای زنان نیست" ، " التماس درنگ ؛ به کجا چنین شتابان؟ " و " نفاق نامه؛حوزه ی جمهوریت دو تکه شد" ، مهمترین عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است.

روزنامه ی صبح کابل در سر مقاله ای تحت عنوان حکومت افغانستان حامی خوبی برای زنان نیست چنین نوشته است:

حرف از قانونی که پشتیبان زنان باشد همان‌گونه که حامی مردان است، یک ضرورت است. داشتن یک اداره متعهد به چنین قانون نیز لازمی و ضروری است اما در زمانی که قانون نیم‌بند دموکراتیک افغانستان خود با خطر نابودی مواجه است و حتا از سوی افراد حامی خود نقض می‌شود، راه دیگری باید جست.

این راه، بازهم ساختن نهادهای حامی زنان و یا معتقد به برابری جنسیتی است. اگر بحث برابری جنسیتی نتواند دست به نهادسازی بزند به‌زودی فراموش خواهد شد و افغانستان فرصت دوباره‌ای برای احیای آن نخواهد داشت.  

صبح کابل می افزاید:

زنان، نماد تمامی نابرابری‌های طول تاریخ‌اند؛ نابرابری جنسیتی، نابرابری اقتصادی، تحصیل، حقوق شخصی و همه آن چیزهایی را که یک انسان باید داشته باشد اما ندارد، در بر می‌گیرد. این را باید با پرداختن به نهادها و تشکل‌های مبارزی که همواره برای تحقق برابری مبارزه می‌کنند، به دست آورد. افغانستان و زنان کشور، در برابر نهادهای مشخص و تشکل‌های مشخصی قرار دارند که با تمام قوا برای حذف آنان می‌کوشند؛ بنابراین نمی‌توان بدون داشتن نهادهای متضاد آنان، چیرگی یافت و از حقوق برابر دم زد.

و روزنامه ی اطلاعات روز در سرمقاله ای تحت عنوان التماس درنگ ؛ به کجا چنین شتابان؟ چنین نوشته است :

درز نامه‌ آنتونی بلینکن، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده به رسانه‌ها، به التهاب سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای دامن زد. در این نامه، وزیر خارجه‌ی ایالات متحده خطاب به رییس‌جمهور غنی می‌گوید که همه‌ی گزینه‌ها در خصوص روند صلح افغانستان و از آن جمله، خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه می سال جاری روی میز است. بلینکن در این نامه رییس‌جمهور غنی را به همکاری نزدیک با شرکای داخلی، ایالات متحده و کشورهای عضو ائتلاف صلح برای افغانستان فرا می‌خواند. به رییس‌جمهور غنی هشدار داده می‌شود که در صورت امتناع از همکاری نزدیک، با خروج نیروهای امریکایی، طالبان قلمرو بیشتری را تصرف خواهند کرد. نامه، تهدید، دستور، توصیه، هشدار و شتاب را به‌صورت همزمان در سیاست وزارت خارجه‌ی ایالات متحده نسبت به روند صلح افغانستان بازتاب داده است.

اطلاعات روز می افزاید :

در واکنش به رسانه‌ای‌شدن این نامه و طرح پیشنهادی ایالات متحده برای صلح افغانستان، مهم‌ترین واکنش دفاعی از مقامات و سیاستمداران حکومت، اعتراض به شتاب‌زدگی و آمرانه‌بودن لحن نامه و طرح پیشنهادشده است. امرالله صالح، معاون نخست ریاست‌جمهوری و محمد محقق مشاور ارشد سیاسی و امنیتی رییس‌جمهور در واکنش به آن، ایالات متحده را به امتناع از شتاب‌زدگی و صدور دستور و فرمان بر حکومت افغانستان دعوت کردند.

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی هشت صبح که در سرمقاله ای تحت عنوان نفاق نامه؛حوزه ی جمهوریت دو تکه شد چنین نوشته است :

نامه وزیر خارجه امریکا به سران حکومت مشارکتی افغانستان باعث دودسته‌گی و نفاق سیاسی در حوزه جمهوریت این کشور شده است. هرچند این دودسته‌گی و نفاق قبلاً در پرده وجود داشت؛ اما با رسانه‌ای شدن این نامه از پرده بیرون زده است. جناح ارگ، لحن آمرانه و تهدیدآمیز نامه و طرح مورد اشاره آن برای روند صلح و آینده سیاسی افغانستان را خلاف توقع یافته است و از آن به شدت انتقاد دارد.

در پایان هشت صبح می افزاید:

جناح سپیدار اما نامه آنتونی بلینکن را واقع‌بینانه توصیف کرده و با تأکیدات آن موافق است. سیاست‌گران بیرون از حکومت تاکنون واکنش صریح و روشن در برابر نامه و طرح دولت انتقالی نشان نداده‌اند. هرچند لبخند خفیف رضایت بر لبان بعضی از این چهره‌ها که نفع خود را در کنار رفتن غنی از قدرت می‌بینند، دیده شده است. با این حال، از سکوت این سیاست‌گران، از جمله حامد کرزی نیز معنای غیر از رضایت از پیشنهادات تازه امریکا استنباط نمی‌شود.

کلیدواژه