مطبوعات کابل 26سرطان: در موضع سیاسی طالبان تغییری دیده نمی شود
(last modified Sat, 17 Jul 2021 05:01:50 GMT )
سرطان 26, 1400 09:31 Asia/Kabul
  • مطبوعات کابل 26سرطان: در موضع سیاسی طالبان تغییری دیده نمی شود
    مطبوعات کابل 26سرطان: در موضع سیاسی طالبان تغییری دیده نمی شود

برای دفاع از ارزش ها جنگ راه حل است نه صلح، در موضع سیاسی طالبان تغییری دیده نمی شود، طالبان برای روسیه همان شر لازم است، از مهمترین عناوین سرمقاله های امروز چاپ کابل است.

برای دفاع از ارزش ها جنگ راه حل است نه صلح عنوان سرمقاله ی روزنامه ی صبح کابل است که در آن چنین آمده است:

نادر نادری، رییس ارگان‌های محل، دو روز پیش اعلام کرد که طالبان، طرح آتش‌بس سه‌ماهه‌ای را در بدل رهایی هفت هزار زندانی این گروه و حذف رهبران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل، به دولت افغانستان داده اند. طبق برخی گزارش‌ها، طالبان ضمن این طرح، طرح سیاسی‌ای را نیز روی دست دارند که در آن، بازبینی قانونی اساسی و تشکیل نظام بعدی افغانستان، تعریف شود.شرایط به‌وجودآمده، طالبان را در موقعیت بهتری قرار داده است. واردشدن از این موقف در گفت‌وگو، ضعف دولت است و هیئت متشکل از سیاسی‌ها و دولت که صلاحیت تصمیم‌گیری به آن داده شده، دلهره‌های احتمالی‌ای از شایعات در مورد پذیرش طرح طالبان را به وجود آورده.

هشت صبح می افزاید:

درست است که طالب بر بیش‌تر مناطق روستایی قدرت دارد؛ اما قدرت نظامی حاکم در شهرها اگر مدیریت شود و انگیزه‌ی کافی برای اعمال آن علیه طالب به وجود بیاید، می‌تواند وضعیت را تغییر داده و طالب را در جایگاه ضعف قرار دهد. صلح، زمانی اتفاق می‌افتد که دو طرف از جنگ خسته باشند و یا یکی از طرف‌ها، بر میدان جنگ به قدری حاکم باشد که طرف دیگر را مجبور به تن‌دادن به صلح کند. فعلا با این که طالبان نسبت به گذشته مناطق بیش‌تری را در روستاها به دست آورده اند؛ اما هیچ کدام طرف‌ها، آن چنان که باید بر وضعیت مسلط نیستند، خستگی هم که هنوز در دو طرف جنگ به خصوص طالب دیده نمی‌شود. در این شرایط، دولت، نباید تبدیل به طرفی شود که از ضعف تن به صلح می‌دهد. دولت این امکانات را دارد که طالبان را در جایگاه ضعیف تقلیل دهد و خواست‌هایش را تا اندازه‌ای بر این گروه اعمال کند. این، زمانی به دست می‌آید که نخست، با حمله‌های نظامی، میدان جنگ را از کنترل طالب بیرون کند و بعد، طرحی پیش روی بقایای آن بگذارد که یا بپذیرند و یا به سرکوب بیش‌تر تن بدهند.

 

و در موضع سیاسی طالبان تغییری دیده نمی شود عنوان سرمقاله ی روزنامه ی هشت صبح آست که در آن چنین آمده است:

دولت افغانستان روز جمعه، ۲۵ سرطان، یک هیأت بلندپایه را برای گفت‌وگو با نماینده‌گان گروه طالبان در حالی به قطر فرستاد که تغییر چندانی در موضع سیاسی این گروه دیده نمی‌شود. هیأت گروه طالبان به تازه‌گی در گفت‌وگو با هیأت دولت افغانستان در قطر از آماده‌گی مشروط خود برای برقراری آتش‌بس سه ماهه و تدوین قانون اساسی جدید خبر داده است. هیأت بلندپایه دولت افغانستان که روز گذشته رهسپار قطر شد، آماده‌گی مشروط طالبان برای بحث و توافق روی این دو موضوع را فرصتی برای جان بخشیدن به مذاکرات بی‌رمق صلح می‌بیند. به همین دلیل، عبدالله عبدالله در رأس این هیأت، هنگام سفر به قطر در میدان هوایی کابل به خبرنگاران گفت که امیدوار است در جریان این سفر بتوانند به نتایجی دست یابند.

هشت صبح می افزاید:

با توجه به این‌که نمایش صلح‌خواهی گروه طالبان یک نمایش کذب و مضحک است، انتظار نمی‌رود که سفر هیأت بلندپایه دولت به قطر بتواند گره‌های اصلی مذاکرات صلح را باز کند. ضمن آن‌که در دولت، اشتهای انعطاف‌پذیری کم است و چشم بینا نیز رهایی زندانیان طالبان و لغو تحریم‌ها علیه این گروه را تنها با برقراری آتش‌بس سه ماهه، متناسب نمی‌بیند. هم‌چنان گروه طالبان به دنبال قانون اساسی می‌گردد که بتواند بر پایه آن «امارت» خود را زیر یک نام دیگر بنا کند؛ نظامی که در آن انتخابات عمومی ممنوع و تنها مرجع تصمیم‌گیرنده درباره رهبری آن شورای «حل و عقد» است. طبیعی است که گروه طالبان اگر به این اهداف خود نرسد، به جنگ در برابر دولت تا سقوط آن ادامه خواهد داد. به همین علت، چشم‌انداز روشنی از مذاکرات صلح قابل تصور نیست و نباید به نتایج مذاکرات طالبان با دولت و این دست از پیش‌شرط‌ها زیاد امیدوار بود.

 

و نگاهی می اندازیم به روزنامه ی راه مدنیت که در سرمقاله ای تحت عنوان طالبان برای روسیه همان شر لازم است چنین نوشته است:

ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین در افغانستان برای لحظاتی با طالبان در خصوص نگرانی‌های روسیه در قبال وضعیت موجود گفت‌وگو کرد. لیست نگرانی کابلوف برای نمایندگان طالبان چهار مورد عمده را شامل می‌شد: احتمال کشیده‌شدن بی‌ثباتی از افغانستان به آسیای میانه، تهدید داعش برای روسیه و متحدان مسکو در آسیای میانه، قاچاق مواد مخدر و امنیت نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی روسیه در افغانستان.طالبان تلاش کردند به کابلوف درباره هر چهار مورد اطمینان خاطر دهند. آن‌ها گفتند که حریم مرزی کشورهای آسیای میانه را «نقض نمی‌کنند» و درباره امنیت نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی‌های کشورهای خارجی در افغانستان تضمین‌» ارائه می‌دهند. آن‌ها همچنین گفتند که متعهد «به ریشه‌کن‌کردن تولید مواد مخدر در افغانستان» هستند و اظهار داشتند که «برای جلوگیری از تهدید داعش در افغانستان» قاطع و مصمم هستند

در پایان راه مدنیت می افزاید:

روسیه احتمالا دوست ندارد در چند مایلی مرزهایش بیرق یک امارت اسلامی علم شود. اما روس‌ها معتقدند تا زمانی که آجندای طالبان محلی باشد و مثل داعش جهانی نباشد و تمرکز این گروه بر وضع قوانین شریعت درون مرزهای افغانستان محدود بماند ــ و مهم نیست این قوانین برای مردم افغانستان بد باشد ــ مسکو می‌تواند با آن کنار آید. «اداره اصلی اطلاعات روسیه» یا «گرو» همچنان مترصد اوضاع خواهد ماند؛ وزارت دفاع روسیه با همتایان خود در آسیای میانه هماهنگی‌های نظامی خود را افزایش خواهد داد؛ سرویس‌‌های امنیتی فدرال روسیه مشغول ردیابی احتمال گسترش نفوذ اسلام‌گرایان در آسیای میانه و روسیه خواهد بود؛ و سرویس کنترل مواد مخدر فدرال روسیه برای جلوگیری از عملی‌شدن طرح‌های بالقوه جدید برای تولید هروئین و انتقال مواد مخدر به روسیه در حالت آماده‌باش قرار خواهد گرفت.