تازه مسلمان ها و غیر مسلمانانان در راهپیمایی اربعین
وقتی در میان زائران اربعین در جاده های منتهی به کربلا قدم بر می داریم در کنار شیعیانی که عشق حسین را با شیر مادر نوشیده اند، چهره هایی را می بینیم که تنها چند سالی است توفیق مسلمانی یافته اند یا اینکه از ادیان دیگرند. حسین (ع) برای اینان، پایان همۀ حیرت ها و درماندگی هاست
پیاده روی اربعین که به نیت زیارت امام حسین (ع) در چهلمین روز شهادت ایشان انجام می شود، بزرگترین گردهمایی انسانی است که به اعتراف دوست و دشمن در دنیا بی نظیر است. عراق کشوری با امکانات رفاهی اندک که از نظر امنیتی نیز وضعیت خوبی ندارد بدون هیچ تبلیغ و هیاهویی از سوی غول های رسانه ای جهان، میزبان میلیون ها انسان عاشق است که در جاده های منتهی به کربلا پیاده به پابوس امام خویش می روند.
از هنگامی که نخستین زائر اربعین جابر بن عبدالله انصاری، چهل روز پس از شهادت اباعبدالله الحسین(ع)، با پای پیاده خود را از مدینه النبی به کربلا رساند حدود 14 قرن می گذرد. از آن زمان تا کنون با اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما زائران، عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و حتی مخفیانه به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در این مورد می فرمایند: «شروع جاذبۀ مغناطیسی حسینی در روز اربعین است، جابربن عبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشند، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست» پس از سقوط صدام و رژیم بعث در عراق و با وجود تهدیدات تروریست ها و مشکلات موجود ، اکنون پیاده روی اربعین شکوهمندتر از هر زمان دیگری برگزار می شود و دل های عاشق را از هر گوشه جهان به سوی خود می خواند.

وقتی در میان زائران اربعین در جاده های منتهی به کربلا قدم بر می داریم در کنار شیعیانی که عشق حسین را با شیر مادر نوشیده اند، چهره هایی را می بینیم که تنها چند سالی است توفیق مسلمانی یافته اند. حسین (ع) برای اینان، پایان همۀ حیرت ها و درماندگی هاست. میهمانانی تازه مسلمان از کشورهایی غرق در رفاه و ثروت که حاضر نیستند جاده های خاکی منتهی به حرم حسین (ع) را با هیچ بُرج و بارویی عوض کنند. چشمانی خسته از دنیای هزاررنگ غرب که مدهوش بی رنگی میزبانان خویشند و شادمان از اینکه کشتی نجات و چراغ هدایت، یعنی حسین(ع) را یافته اند. بانویی تازه مسلمان از هلند یکی از رهیافتگان به کشتی نجات حسین (ع) است که چند سالی است با مطالعه قرآن یه حقانیت دین اسلام پی برده است. او که زیارت کربلا را آرزویی بزرگ خود معرفی می کند، می گوید: «اینبار امام حسین (ع) مرا انتخاب کرد، این سفر دعوتی از جانب ایشان است»

بانوی هلندی به همراه همسر و فرزند خردسال و بازیگوشش در حال پیاده روی است. گرد و غبار جاده بر سر و روی کودک نشسته و قدم های کوچکش را تندتر بر می دارد تا مادر را در رسیدن به آرزوی بزرگش بهتر یاری کند. این زائر تازه مسلمان می گوید: «شما نمی توانید چنین چیزی را در هلند بیابید، در هلند دولت پول زیادی دارد و با این پول به شما کمک می کند ... اما من زندگی در اینجا را بیشتر دوست دارم، برای من مهم نیست که امکانات رفاهی اینجا بسیار کم است ، واقعا زندگی ( و روابط انسانی ) در هلند بسیار بسیار سرد است و من دوست دارم زندگیِ گرم و صمیمی اینجا را داشته باشم .»
بخش هایی از مستند «من از هلند آمده ام»
در گوشه ای دیگر از اجتماع عظیم اربعین، جوانی اوکراینی به نام "رومان" که مسلمان نیست برای دیدن این پدیده عظیم با دوستان مسلمانش همراه شده است. او فقط برای تماشا آمده بود اما اکنون جاذبه مغناطیس حسینی او را به سوی خود می کشد. چشمانش حیرت زده از دیدن میلیون ها عاشقی است که صحنه های انسانیت و اخلاق را به زیباترین وجه ممکن ترسیم می کنند و از خود می پرسد: حسین (ع) به راستی کیست و چگونه پس از 14 قرن می تواند چنین جریان آفرین باشد؟ در راه با هر قدمی و با هر نگاهی بخشی از راز حسین را درک می کند و بالاخره می نشیند و می گوید : من مسلمان می شوم! رومان در پاسخ سوال های ناظران می گوید: «چیزی که مرا شگفت زده کرد مهربانی و کرم و بخشش ملت مسلمان عراق بود و سفرم به عتبات مقدسه دیدگاه مرا نسبت به شیعیان تغییر داد. آنان درست برعکس آنچه رسانه های غربی از شیعیان می گویند، انسان هایی مهربان و به دور از جنگ و دشمنی هستند» او ادامه می دهد: «در این سفر به یقین رسیدم که اسلام ناب محمدی دینِ گذشت و ایثار است و تصمیم گرفتم اسلام خودم را در حرم مطهر امام حسین (علیه السلام) اعلام کنم.»

«ایگور سلادانیوک» زائر تازه مسلمان دیگری از اوکراین که برای اولین بار در راهپیمایی اربعین شرکت کرده بود می گوید: «وقتی به نجف آمدیم و به حرم حضرت علی(ع) وارد شدیم از آرامش و فضای امن این مکان بسیار شگفت زده شدیم و ابراز لطف و حسن ضیافت مردم اینجا و مسئولین حرم مطهر دقیقاً برعکس آن چیزی است که درباره وضعیت عراق به ما گفته میشد.» زائر مسلمان اوکراینی افزود: آنچه را که در اینجا شاهد بودیم برای خانوادهها و مردم کشورمان بازگو خواهیم کرد و به آنها خواهیم گفت که معنای حقیقی اسلام را در میراث و دانش اهلبیت(ع) و در عتبات عالیات یافتیم. "رومان" و " ایگور" را نباید فقط به عنوان یک فرد نگریست بلکه آنها نمایندگانی از جریان تازه ای هستند که موج محبت حسین (ع) در جهان ایجاد کرده و خواهد کرد . راهپیمایی اربعین ، همان جریان بزرگی است که می تواند امپراطوری دروغ جهانخواران را در هم بریزد و نور حقیقت را به دل های مشتاق در هرجای جهان برساند.

خانم «کلودیا بُرژا» یک عکاس ایتالیایی است که چند سال قبل ، نمایشگاه عکس عاشورا را در رم برپا کرده بود . او که یک مسیحی است با حضور در مراسم عزاداری امام حسین (ع) در ایران، صحنه هایی زیبا از شور و عشق ایرانیان نسبت به امام حسین (ع) را به تصویر کشیده تا به این وسیله امام حسین (ع) و واقعه عاشورا را به مردم ایتالیا بشناساند. او می گوید : عزاداری ایرانیان برای امام حسین (ع) چنان مرا تحت تأثیر قرار داد که من نیز مانند ایرانیان برای امام حسین گریه کردم. او سال گذشته در راهپیمایی اربعین شرکت کرده و معتقد است: «امام حسین مرا دعوت کرده است» کلودیا که یک مسیحی کاتولیک است حضور در جمعیت میلیونی محبان امام حسین را مایه افتخار خود می داند و می گوید:« تازه دارم متوجه می شوم که امام حسین (ع) یک نفر نیست بلکه گویی او یک راه و روش برای زندگی کردن است، زندگی برای حقیقت! و من این را دوست دارم و می خواهم به دنبال چنین زندگی ای باشم یعنی بهترین کاری را ممکن است برای حق و عدالت انجام دهم» او معتقد است این پیاده روی به انسان کمک می کند چیزهای جدیدی درباره خودش و دربارۀ امام حسین (ع) کشف کند.» عکاس ایتالیایی که با حجاب کامل و با پیشانی بند «یا حسین مظلوم» با دوست داران اهل بیت (ع) همراه شده است ادامه می دهد: «اینجا، یکی از بهترین چیزهایی است که من تا این لحظه در زندگی ام به دست آورده ام.» کلودیا نیز یک فرد نیست او هم نماینده ای از مجموعه بزرگی از انسان هایی است که با وجود اینکه هنوز مسلمان نیستند اما در برابر عظمت حسین (ع) و هدف بزرگ او زانو زده اند.