دلو 02, 1395 16:47 Asia/Kabul

پیروزی انقلاب اسلامی ایران فصل نوینی را پیش روی ملت ایران گشود ، فصلی که به لحاظ استقلال و رهایی از نظام سلطه و از جنبه پیشرفت و توسعه علمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . این برنامه نگاهی است به گام های بلند ایران در مسیر توسعه و پیشرفت طی 39 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی

پیروزی انقلاب اسلامی ایران فصل نوینی را پیش روی ملت ایران گشود ، فصلی که به لحاظ استقلال و رهایی از نظام سلطه و از جنبه پیشرفت و توسعه علمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . این برنامه نگاهی است به گام های بلند ایران در مسیر توسعه و پیشرفت طی 39 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی .

انقلاب اسلامی ایران در سی و هشتمین  سالگرد پیروزی خود قرار دارد .این انقلاب از همان روزهای نخست  با صف ارایی نظام سلطه استکباری مواجه شد . انقلاب اسلامی ایران سرآغاز تحولات عظیمی در همه عرصه ها برای ملت ایران شد وبرکات زیادی به همراه داشت .استقلال مهترین تحولی بود که با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی با رای قاطع مردم  عینیت یافت . این استقلال به ملت ایران عزت و سر بلندی داد و  الهام بخش برای بسیاری از ملل خواهان استقلال شد . تجلی این استقلال در شخنان امام خمینی ره در 27 ابان 57 و بعد از تسخیر لانه ی جاسوسی پیدا کرد:

ما یک ملتی بودیم در تحت فشار امریکا و دیگر ابر قدرتها استقلال ما از دست رفته بود / ازادی ما از دست رفته بود / ذخایر ما به باد رفته بود و ما قیام کردیم برای اینکه ازادی خودمون رو بدست بیاریم قیام کردیم برای اینکه استقلال خودمون رو به دست بیاریم

این  انقلاب با ایستادگی بر ارزشها، شعارها و پیامهای جهانی اش،   تحوّلی عظیم بوجود آورد که تبیین دستاوردهای فراوان و متنوع انقلاب مستلزم بصیرت و شناخت ماهیّت،  وارزشهای  دستاوردهای انقلاب اسلامی است .

انقلاب اسلامی در گذار در حدود چهار دهه ای خود ،  دستاوردهای فراوانی داشته است که در رأس آنها قطع کامل وابستگی های سیاسی، فرهنگی از بیگانگان، رشد اقتصادی، آزادی تؤام با مسؤلیت انسانی، خودباوری، استقلال طلبی و عدالت خواهی است .  انقلاب اسلامی از طلیعه پیروزی تا دوران دفاع مقدس و بعد از آن با توطئه های نظامی و سیاسی فراوانی از سوی دشمنان مواجه شد اما  در برابر تمام آن ناملایمات و سختی ها با پرداخت حداقل هزینه بهترین و بیشترین کار آیی را در ثبات و رشد انقلاب در ابعاد گوناگون داشته است .رهبر انقلاب  ۱۸ /دلو/1 ۱۳۷ فرمودند : 

انقلاب اسلامی  هویت اسلامی در میان مسلمانان را احیا کرد،‌ بیداری ملتها و ایجاد نشاط و امیددر نیروهای مبارز و انقلابی جهان ثمره انکارناپذیر و مسلم انقلاب اسلامی ایران است/ تاثیر دیگر انقلاب اسلامی این بود که دشمن انقلاب اسلامی را بیدار کرد/ جبهه به هم پیوسته استکبار شامل آمریکا، قدرتهای مرتجع،ضد مردمی و متجاوز و نیز قدرتهایی که دنیا را متعلق به خود می دانند و ملتهای ضعیف را تحت اراده و خواست خود می خواهند، امروز در برابر اسلام و انقلاب اسلامیبه صف ایستاده اند.

آثار و برکات این انقلاب  را می بایست  نتیجه  تحولی عظیم و پیامد انقلابی ارزشی و دینی دانست که مقابل زیاده خواهی های قدرت های زور گو ایستاد  .از اینروست که قدرت های استکباری با تمام توان و به کارگیری همه امکانات خود و در عرصه های مختلف،کوشند تا این حرکت را متوقف و یا تحت کنترل و مدیریّت کلی خود درآورند.اما هشیاری و استقامت رهبری و امت انقلاب توانست همه توطئه ها و تهاجم های خارجی را خنثی و تحمل مشکلات داخلی را آسان و موانع را مرتفع سازد و  تهدیدها را به فرصت تبدیل کند .در تمام سالهایی که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد  حرکت روبه جلو ملت ایران ادامه داشته است .با وجود محاصره اقتصادی ؛ تحمیل 8سال جنگ ویرانگر و اعمال انواع تحریم هایی که هر بار سخت تر و گسترده از پیش  علیه ایران به اجرا گذاشته شد؛ اما نظام جمهوری اسلامی توانست به قله های بلند علمی و سازندگی برسد و  با پویایی و تلاش و خود باوری به  موفقیت های بزرگی دست یابد .

ملت ایران امسال نیز  در حالی به استقبال سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی می رودکه تحولی نو در عرصه تعاملات سیاسی و اقتصادی ایران آغاز شده است .درهمه این سال ها تحریم های غرب علیه ایران به بهانه برنامه هسته ای ایران به اوج رسید، غرب برای منزوی کردن ایران ،تلاش زیادی کرد ؛ اما ملت ایران لحظه ای در ادامه راه خود تردید نکرد و پر انرژی و پر تحرک با اطمینان و اعنماد به نفس و خود باوری گام های بلند برداشت . ایران با وجود فشار تحریم ها در بسیاری از زمینه ها  به توانمندی های قابل توجهی درزمینه های مختلف  دست یافت .این موضوعی است که حتی سران امریکا هم به ان اشاره کردند. جان کری وزیر امور خارجه امریکا :

ایران  با تحریم ضعیف نشده / دلیل این است که جمهوری اسلامی با وجود تحریم همچنان مسیر خود را طی میکند ایران در برابر تحریم امتحانش را پس داده است.

به تعبیر مقام معظم رهبری:

"...در تمام این سالها ، ملت ایران با وجود همه کاستی ها و فشارها در مسیر پیشرفت در عرصه علم ودانش و دستیابی به فناوری های نوین که نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی وتوسعه پایدار دارد ؛ حرکتی روبه جلو داشته است".

بی تردید فشارهای اقتصادی و تحریم دو عامل بازدارنده در راه پیشرفت هر کشوری محسوب می شود ، اما ملت ایران با وجود این دو عامل باز دارنده  با امید به آینده وبا ابتکار و خلاقیت نیروهای جوان و متخصصان خود حتی در سختترین شرایط اجازه نداد چرخ های تولید در بخشهای حساسی همچون  نفت و گاز ،صنعت هسته ای ؛ انرژی ها ی نو و علوم پزشکی متوقف شود.   در عرصه نفت و گاز و پتروشیمی اکنون همکاری با ایران  برای بسیاری از شرکت های اروپایی جذاب و  همراه با رقابت از یکدیگر  شده است. هیات های و نمایندگان شرکت های بزرگ اروپایی از جمله زیمنس ،مدیران بخش های اجرایی از کشورهای اروپایی و آسیایی ؛ با مقامات ایران در تهران دیدار و گفتگو کرده اند و توافقهای متنوعی منعقد شده است . خبر 12 مهر 95 رو بشنوید :

وزیر اقتصاد آلمان در تهران 10 یادداشت تفاهم همکاری با ایران در زمینه های بانکی، صنعتی، انرژی، تبادلات علمی، خودرو و پتروشیمی امضاء کرد.

بسیاری از شرکت ها و سرمایه گذران چشم به مشارکت های اقتصادی بلند مدت با ایران دوخته اند ودر حال بازگشت به بازارهای ایران هستند . شرکت های نفتی بزرگ «توتال» و «شل» مدیران خود را به تهران اعزام کردند. دیگر شرکت های نفتی مانند بی پی، استات اویل و، لوک اویل همگی به حضور در بخش نفت و گاز ایران ابراز تمایل کرده اند.مجله اقتصادی وال استریت ژورنال پیش بینی کرد که با لغو تحریم های ایران بخش های مختلف اقتصادی ایران شاهد جذب سرمایه گذاری خارجی و رشد خواهند بود. «لیویا لوی آگوستی» سفیر سابق سوئیس در ایران:

بسیاری از شرکت‌های اروپایی علاقمند برای ورود به بازار ایران و سرمایه گذاری در آن هستند/ ایران کشوری بزرگ با 80 میلیون جمعیت دارای تحصیلات عالی و کشوری غنی با ذخایر قابل توجه نفت و گاز است و فرصت‌ها و امکانات زیادی در آن برای شرکت‌های اروپایی در بخش زیرساخت‌ها از جمله در زمینه حمل‌ونقل وجود دارد. ایران  از جهات مختلف از جمله در زمینه دارویی و غذایی دارای بازاری جذاب است

بانک جهانی در گزارش دورنمای اقتصادی 2016 جهان اعلام کرد  به رغم کاهش قیمت های نفت، رشد اقتصادی در منطقه در دوره 2018-2016 به بالای 5 درصد افزایش خواهد یافت. این  نهاد پولی واقتصادی در گزارش خود مبنای این رشد را بهبود چشمگیر اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران دانست و اعلام کرد که ایران بزرگترین اقتصاد در حال توسعه منطقه محسوب می شود.

همه این فرصت های در شرایطی محقق شده اند که یکی از راهبردهای اساسی آمریکا و دشمنان انقلاب اسلامی در مخالفت با نظام اسلامی،  بزرگ نمایی برخی از کاستی ها و سست کردن حرکت های انقلابی بوده  است. اما  ملت ایران  نا امید و خسته نشد  .  ملت ایران مراحل تثبیت  استقلال و اقتدار را با سرعت پشت سر گذاشت و با ناکام ساختن دشمنان را نا امید تر و نقشه های انها آنها کم اثر تر کرد. در یک تحلیل منصفانه از دستاوردهای انقلاب، باید گفت ؛ انقلاب اسلامی ایران در اکثر اهداف و زمینه ها موفق بوده است و به اذعان حتی دشمنان این نظام در هیچ زمینه ای مغلوب نشده است. ملت ایران  به دنیا نشان داد که  انقلاب اسلامی ، انقلابی  پویایی ،پر تحرک و پر  نشاط   است که هیچگاه از ارش های  ان  کاسته نخواهد بلکه هرچه بیشتر می گذرد ارزش ها و اثار و برکاتش نمایان تر و اثر گذار می شود .

سد کردن مسیر پیشرفت ایران هدفی است که امریکا و متحدانش از ابتدا بر روی ان حساب ویژه ای باز کردند  . تحریم اقتصادی ؛ از اهرم هایی است که از روزهای نخستین برپایی نظام جمهوری اسلامی به عنوان اهرم فشار علیه ایران به کار گرفته شد و در قالب مجموعه ای از اقدامات قهر آمیز اقتصادی از سوی امریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال شد. امریکا با همه توان خود از تحریم نفت تا ایجاد اختلال دربازار کالا وارز و سرمایه در ایران سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و ایجاد نارضایتی و نا امیدی در میان توده های مردم کرد . تحلیل جواد الاحرار / کارشناس حوزه ی ایران رو بشنوید:

فشار اقتصادی غرب علیه ایران در تمامی سال های گذشته بر روی مسئله القای ناتوانی درتامین نیازهای اساسی در بخش های کلیدی تولید در ایران متمرکز شد /اما این روش در عمل چندان کارایی نداشت و ایران نشان داد که با تلاش درجهت خودکفایی در بخش های زیر ساختی ؛ توان مقاومت در مقابل فشار اقتصادی را دارد .

امروز نیزمقام های کاخ سفید همچنان از بودن همه گزینه ها برروی میز مذاکره ؛ از تحریم تا جنگ سخن می گوینداین به مثابه جنگ  نرم  غرب علیه ایران است که برروی ان سرمایه گذاری کرده اند تا جمهوری اسلامی را در مقابله با تحریم ها ناتوان نشان دهند . این روش  اما در عمل چندان کارایی نداشت . ایران نشان داد که با تلاش برای خودکفایی در بخش های زیر ساختی ؛ توان مقاومت در مقابل فشار اقتصادی را دارد . بنابراین ؛ تئوری ایجاد کمبودها عملا" شکست خورد وجای خود را به راهبرد مهمتری داد که هدف ان سد کردن را پیشرفت ایران بوده است . این استراتژی بسیار خطرناکتر از راه اول است .به همین جهت  تحریم ها نیز سمت و سوی خود را معطوف به این هدف کلیدی کرد . روزنامه کریستین ساینس مونیتور :

تحریمها و محدودیت ها باعث ترغیب جمهوری اسلامی به گام برداشتن به سمت پیشرفت بیشتر شده است. تحریم ها نتوانسته باعث نتایجی که غرب و امریکا به دنبال بوده اند، بشود زیرا "تشدید تحریمها در نقطه مقابل باعث ترغیب ایران به پشرفت در همه عرصه ها شده است.

از اینروست  که رهبرمعظم انقلاب ،در مناسبت های مختلف بارها خاطر نشان  کرده اند که چالش ملت ایران با آمریکا ادامه دار است .ایشان همواره  تصریح  کرده اند  که  یکی از ضروریات این مبارزه بزرگ ، ایستادگی و تلاش و حرکت همه جانبه برای پیشرفت کشور در عرصه های علمی و سازندگی است که زمینه ساز شکوفایی و پیروزی می شود.

رسیدن به  استقلال  واقعی ، عرصه نبردی سخت است و فراز و نشیب های زیادی  دارد ؛ تنها کشورهایی ازاین نبرد موفق و سربلند بیرون آمده اند که  استقلال را با ایستادگی  در مقابل زیاده خواهی های قدرت های جهانی و با دستیابی  پیشرفت  و کاهش وابستگی ها در حوزه های  فناوری های استراتژیک همراه کرده اند . انقلاب اسلامی ایران نشان داد که گفتمان استقلال خواهی اش از جنس مقاومت و عزت خواهی و خود باوری است .

 

 

 

کلیدواژه