حوت 22, 1395 17:03 Asia/Kabul
  • نگاهی به کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام

کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام فرصتی نیکو برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح جهان است . به یقین تجلیل از مقام شهدا در جهان اسلام به معنای تجلیل از حقیقت انسانیت، مقاومت ، حمایت از حقوق ملتها و دفاع از حق مظلوم است .

انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام درسال 2017، موجب افزایش فعالیت های فرهنگی و برگزاری همایش ها در این شهر شد. در آستانه روز شهید و ایام وفات خانم ام البنین(س)، همسر گرامی علی (ع) که به عنوان روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است، کنگره بین المللی شهدای  جهان اسلام در این شهر برگزار شد. در این همایش ضمن حضور300 نفر از خانواده شهدای شاخص جهان اسلام از کشورهای بوسنی و هرزگوین، لبنان، تونس، سوریه، عراق و پاکستان، پرچم های عتبات عالیات در گلزار شهدای بهشت رضای مشهد به اهتزاز در آمد.

کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام 

کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام فرصتی نیکو برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در سطح جهان است. به یقین تجلیل از مقام شهدا در جهان اسلام به معنای تجلیل از حقیقت انسانیت، مقاومت، حمایت از حقوق ملت ها و دفاع از حق مظلوم است.

دکتر اسفندیاری، دبیر کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام دراین همایش گفت: تکریم شهدا تلاش مقدسی است که در برافراشتن پرچم‌های سرخ استقلال، آزادی، عزت و شرف از ذلت و اسارت مستکبران و احیای ارزش‌های توحید و عدالت صورت می گیرد. چون شهادت مرگ در راه ارزش‌هاست و درواقع هر شهیدی مشعلی است در بلندای عزت و سرافرازی یک ملت. شهادت راهی است که تمام اهداف را می‌توانیم با آن محقق کنیم و تمام اهداف با آن دست یافتنی است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی، رئیس جمهور ایران مهمان ویژه کنگره بود. ایشان طی سخنانی گفت: پاسداشت شهیدان بزرگوار در سراسر دنیای اسلام و به ویژه شهدایی که در دهه های اخیر شاهد ایثار و فداکاری آنها بوده ایم، به عنوای یک وظیفه و افتخار بزرگ برای همه ماست. وی با اشاره به اینکه شهیدد مظهرعلم و آگاهی است، اظهار داشت: هرجا آگاهی وجود دارد و آن آگاهی در برابر چشم جهانیان قرار میی گیرد و اعلان می شود، آنجا جایگاه شهادت است. شهید از همین ریشه و ماده است. شهدا راهی را آگاهانه و با علم به دست یابی به هدف انتخاب کردند و با خون خود آن راه را برای تاریخ اعلام می کنند از این رو شهید نمرده و نمی میرد. شهدا از نعمت الهی متنعم هستند و همواره صدای رسای آنان زیر گنبد تاریخ به خوبی شنیده می‌شود.

سخنرانی آقای روحانی در کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام

رییس‌ جمهوری یادآورشد هیچ سلاحی برتر از ایمان، مقاومت و اتحاد مردم وجود ندارد و جنگ امروز در صحنه‌های مختلف، جنگ اراده‌ها است، که گاهی در میدان کارزار سیاسی، گاهی اقتصادی و گاهی فرهنگی است. بنابراین، آنچه ما را در برابر آمریکا، رژیم صهیونیستی، مزدورانش و توطئه‌گران پیروز می‌کند، تنها سلاح نیست بلکه بالاتر از آن ایمان، اراده،  اتحاد و مقاومت مردم  است. در هر صحنه‌ای که اراده و ایمان قوی وجود داشته باشد، آنجا پیروزی نهایی هم وجود دارد، اما هر کجا که در اراده ما خللی ایجاد شود و دشمن را بزرگ جلوه نماید و قدرت خود را نادیده گرفته و به رخ تاریخ نکشیم، بی‌تردید در آن میدان شکست خواهیم خورد.

 

در مسأله شهادت، آنچه که اهمیت بسیار دارد این است که یک انسان به برکت گذشت و فداکاری، خود را به صف انسان‏ های برگزیده ملحق می‏ کند و حیاتی جاودانه می یابد. خداوند این انسانها را زنده  اعلام می کند و می فرماید: «و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل‌الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون»: آنان که در راه خدا کشته می‌شوند مردگان می‌پندارید آنان زندگانند و نزد خدای خویش روزی می‌خورند. (ال عمران، 169)

با این تعبیر، شهید همواره زنده است و مرگ او در واقع انتقال از حیات جاری در سطح طبیعت به حیات پشت پرده آن می باشد. از سوی دیگر، نهایت جانبازی و گذشتن از جان خود با انتخابی آگاهانه، سرانجامی نیکو و دل انگیز است. در آیه 170 آل عمران می خوانیم:

«فرحین بما اتاهم‌الله من فضله و یستبشرون بالذین لم یلحقوا بهم من خلقهم الا خوف علیهم و لا هم یحزنون»: «آنان با آنچه که خدا به آنها از کرم خویش عطا فرموده خوش‌دلند و به کسانی که هنوز به آنان نپیوسته‌اند مژده می‌دهند و می‌گویند ترس و غمی بر آنان نیست.»


بنابر این  اگر بخواهیم تمام رویدادهای بزرگی که در تاریخ زندگی به وجود آمده و در صفحات تاریخ ثبت شده را مشخص  و ارزیابی کنیم هیچ‌کدام از آنها ارزشمند‌تر و با اهمیت‌تر از مساله شهادت نیست. شهادت تنها یک مساله از خودگذشتگی و فداکاری نیست؛ بلکه شهادت عبارت است از خود گذشتگی و فداکاری توام با بیدار و زنده نمودن تمام افراد انسان‌ها از حالت خفتگی و بی‌توجهی. بنابراین شهید به واسطه‌ی شهادتش، خون در رگ افراد مرده و خفته‌ی اجتماع تزریق می‌کند و آنها را زنده و بیدار می‌سازد.

در حدیثى از رسول خدا(ص) آمده است : «بالاتر از هر نیکى، نیکى دیگرى وجود دارد تا به شهادت در راه خدا رسد که برتر از آن چیزى متصور نیست».

به برکت عزت حاصل از خون پاک شهدا و مجاهدت رزمندگان، حکومت اسلامی در ایران مستقر شد و ثبات یافت . اینک  هیچ نیرویی نمی‏ تواند بنای مستحکم نظام اسلامی را تهدید کند. ملت ایران از آغاز انقلاب تاکنون در مقابل تمامی توطئه‏ های دشمنان اسلام، مقاوم، مستحکم و پیروز ایستاده است و دشمن نیز بارها به شکست خود و قدرت و قوت اسلام و نظام اسلامی اعتراف کرده است.

کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام

در کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام "صدیقه عظیمی نیا" فرزند شهید سرلشگر سید محمدرضا عظیمی نیا با اجرای دکلمه در خصوص مقام رفیع شهادت و یاسر الموسوی فرزند شهید «سید عباس موسوی» نیز به نمایندگی از فرزندان شهدای جهان اسلام سخنرانی کردند و رضا نیک‌فرجام فرزند شهید نیک‌فرجام نیز با اجرای قطعه‌ای موسیقی در وصف شهدا یاد شهدای حماسه‌آفرین را گرامی داشت.

"یاسرالموسوی" فرزند دبیرکل سابق لبنان اظهار داشت: سخنانم را با جمله‌ای از پدر شهیدم آغاز می‌کنم که :«در محضر شهدا جز شهدا کسی قادر به سخن گفتن نیست.» اینجانب از طرف خود و خانواده‌های جهان اسلام از تلاش‌های جمهوری اسلامی و از مسئولان این کنگره، تشکر می‌کنم. همچنین جا دارد از ملت عزیز ایران که با آغوش باز پذیرای تمامی مسائل جمهوری اسلامی بوده و هستند و با اخلاص بی‌نظیری از آن دفاع کردند و شهدای بسیاری را در دفاع از مقدسات تقدیم کرده‌اند، تشکر ‌کنم. آنها هزینه ایستادگی‌شان در مقابل استکبار جهانی را می‌پردازند. وی.با اشاره به روز بزرگداشت شهدا گفت: در روز بزرگداشت شهید و در سرزمین مقدس مشهد، بر اهمیت احیای این مناسبت تأکید می‌کنم؛ زیرا ملتی که یاد شهدایش را گرامی ندارد، امتی مرده است. همچنین در این کنگره مبارک ، به نام خانواده شهدا در استمرار راه جهاد و شهادت و ایستادگی در مقابل تمامی توطئه‌گران چه دشمن صهیونیستی و چه تمامی دشمنانی که امروز جهان اسلام با ان روبروست تأکید می‌کنم و در پایان عزت روز افزون و وحدت امت اسلامی را خواستارم تا همیشه آمادگی لازم برای مقابله باهر تهدیدی را که گریبانگیر امت اسلامی است، داشته باشیم.

کنگره بین المللی شهدای جهان اسلام

ایثار و شهادت در دفاع از اسلام ناب محمدی (ص) وجه مشترک تمام مسلمانان است. این نکته ای است که خانواده های شهیدان بر آن تاکید دارند.

 آمنه سلامه، مادر شهید عماد مغنیه می گوید: ما پیرو مکتب امام حسین(ع) هستیم که با خون خود پرچم حق را برافراشت. امام حسین(ع) اعتقاد و عقیده جهادی را در میان ما ایجاد کرد و مسیر ما بخشی از مسیری است که سرور آزادگان پیمود و این بزرگوار الگو و سرمشق ما در این مسیر است. وی می افزاید:

مسلمانان باید دست به دست هم دهند تا روحیه جهاد انقلاب در بین مجاهدان زنده بماند. مقاومت ما باقی و مستمر در مسیر حاج رضوان و شهید سید عباس موسوی و شهید شیخ راغب حرب است و همه شهیدانی که فدای کشور عزیزمان شدند. اگر آن شهیدان نبودند ما کرامت نداشتیم. مقاومت با خون شهیدان قوی ترشده است. به نظر من مسیر و راهی که  در پیش داریم ،همواره نیازمند جانفشانی است.

"مونیرا سوباشیچ "مادر و همسر شهید بوسنیایی طی گفتگویی گفت: بدترین چیز فراموشی است و پیام من به مادران شهدای ایرانی این است که اجازه ندهند فرزندانشان فراموش شوند و به فرزندان و نسل های بعدی آموزش بدهند زیرا دانش و تحصیلات بهترین اسلحه در برابر دشمنان است.  

مونیرا سوباشیچ

حجت‌الاسلام والمسلمین شهیدی، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید در این مراسم از «ایناس حرب» مادر شهید راغب حرب از کشور لبنان، «یاسر الموسوی» پسر شهید عباس الموسوی از کشور لبنان، «آمنه سلامه» مادر شهید عماد مغنیه، «جبار رحیم ودای» پدر شهید رسول جبارالغنامی از کشور عراق، «هیله هاشم علی» همسر شهید سید صالح البخائی از کشور عراق، «بتول خلیل» همسر شهید عباس اللحام از کشور سوریه، «طلعت الاشقر» پدر شهید الاشقر از کشور سوریه، «حسین خواجه محمد» پدر شهید منیر حسین از کشور پاکستان، «منجبت بنت حموده الشعبرنی ارملت الزواری» «بتول خلیل» همسر شهید عباس اللحام از کشور سوریه «زومیرا اومرویچ»  «رامیزا گوردیچ»  «نرمینا لاکوتا»  «سوهار سیناوویچ» ، «شهیدا عبدالرحمانوویچ» ، «مورات طاهیروویچ»، «کادا هوتیچ» و «مونیرا سوباسیچ» مادران چند شهید تجلیل کرد.

 

 

 

کلیدواژه