ثور 16, 1396 19:17 Asia/Kabul
  • بیانات آیت الله خامنه ای در روز کارگر

حضرت آیت الله خامنه ای به مناسبت روز جهانی کارگر با هزاران تن از کارگران، کارآفرینان و کارفرمایان دیدار کردند. ایشان ضمن خوشامدگویی به کارگران و کارآفرینان، اعیاد شعبانیه و روز کارگر را به ایشان تبریک گفتند. رهبر معظم انقلاب در این دیدار، کارگران را ستون فقرات اقتصاد کشور دانستند و نکات مهمی را درباره مسائل کارگران، اشتغال و انتخابات بیان فرمودند.

 

حضرت آیت الله خامنه ای به مناسبت روز جهانی کارگر با هزاران تن از کارگران، کارآفرینان و کارفرمایان دیدار کردند. ایشان ضمن خوشامدگویی به کارگران و کارآفرینان، اعیاد شعبانیه و روز کارگر را به ایشان تبریک گفتند. هر ساله روز اول ماه می/11ثور به عنوان روز جهانی کارگر، در اقصی نقاط جهان گرامی داشته می شود. 130 سال پیش در چنین روزی، عده زیادی از کارگران کارخانه های آمریکا در شیکاگو در جریان یک اعتراض صنفی کشته و مجروح شدند. این کارگران خواهان کاهش ساعت کار از ده ساعت به 8 ساعت و نیز بهبود شرایط کار بودند. پس از این واقعه؛ اول ماه می، به عنوان روز جهانی کارگر گرامی داشته می شود.

روز کارگر

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار صمیمی با کارگران بخش های مختلف، تأکید کردند: "کارگر، ستون فقرات اقتصاد تولیدی و کاری در کشور است" و گفتند: « اگر یک کشور مایل است که اقتصاد پیشرفته‌، مستقلّ  و پررونقی داشته باشد ، باید به قشر کارگر اهمّیّت بدهد» ایشان همچنین برخورداری جامعه کارگری از امتیازات و حقوق شایستۀ خود را وابسته به رونق تولید ملی دانستند و تأکید کردند اگر کارگر در جامعه دلگرم به ‌کار شد ... وضع اقتصاد کشور به سامان خواهد رسید.ایشان گفتند: «جامعه‌ی کارگری بایستی احساس تکریم بکند، احساس احترام بکند، احساس کند که قدر او دانسته می شود، قدر کار او دانسته می شود؛ اگر این به‌وجود آمد، آن‌وقت خستگی از کار، بی‌حوصلگی نسبت به کار، بی‌اعتنائی نسبت به کار، دیگر وجود نخواهد داشت و کار، درست و صحیح انجام می گیرد.»

دیدار کارگران با آیت الله خامنه ای

در آموزه های دین مبین اسلام، کار و کارگر از ارزش بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر احادیث زیادی که از پیامبر و اهل بیت (ع) در تجلیل از فرهنگ کار و ارزش کارگر به ما رسیده است، سنت این بزرگواران نیز همواره چون الگویی بی مثال در برابر چشم جهانیان قرار دارد. پیامبر و ائمه اطهار (ع) با وجود جایگاه اجتماعی والایی که داشتند شخصاً در باغ ها و مزارع خود به تنهایی یا در کنار دیگر کارگران کار می کردند و عرق می ریختند و در جواب سوال کنندگان می فرمودند کار از بهترین عبادات است. در روایات آمده است پیامبر خاتم، حضرت محمد(ص) از غزوه تبوک به مدینه باز می گشت، یکی از یاران ایشان که نتوانسته بود همراه پیامبر اکرم(ص) به جنگ برود به استقبال آن حضرت آمد. وقتی پیامبر خدا دستان خشک و خشن و ترک خورده او را دید از او پرسید: آیا صدمه ای به دستانت رسیده است؟ سعد انصاری در پاسخ گفت: برای تامین مخارج اهل و عیالم با طناب و بیل کار می‌کنم... پیامبر بر دستان او بوسه زد و فرمود: «این دستی است که در آتش جهنم نمی سوزد.» بوسیدن دست کارگر از سوی پیامبر خدا(ص) که پیامبر رحمت و مهربانی است؛ نشان‌دهنده قدر و مرتبه بالایی است که پیامبر بعنوان مهم‌ترین شخصیت عالم امکان و به نمایندگی از سوی پروردگار، برای کار و تلاش و کسب روزی حلال قائل شده است.

بنا به روایت پیامبر اکرم(ص)؛ دست کارگر دستی است که در در آتش جهنم نمی سوزد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ " کار" گفتند: «علاقه‌ و اشتیاق به کار بایستی در جامعه ترویج پیدا کند و کار [به‌عنوان] ارزش شناخته بشود؛ به طوری که کارگر وقتی می گوید «من کارگرم»، احساس افتخار کند، احساس حقارت نکند ... چرا که کارگر ستون فقرات اقتصاد و ستون فقرات تولید است و بدون  کار او هیج ثروتی اثرگذار و راهگشا نیست. » ایشان نقش کارفرما، کارآفرین و مدیر در کنار کارگر را نیز مهم خواندند و بر لزوم هماهنگی و همکاری این عناصر با یکدیگر تأکید کردند .حضرت آیت الله خامنه ای همچنین امنیت شغلی و تأمین معیشت کارگران را ضروری خواندند و از مسوولین خواستند برای این امور فعالیت اثرگذار انجام دهند.    

 رهبر معظم انقلاب اسلامی، با اشاره به نقش آفرینی جامعه‌ی کارگری در مسائل سیاسی و اجتماعی از همراهی کارگران با نظام جمهوری اسلام ایران در طول چهار دهه تقدیر کردند و فرمودند: «واقعاً نظام جمهوری اسلامی در این جهت باید خیلی سپاسگزار جامعه‌ی کارگری باشد.» ایشان با اشاره به تلاش های دشمنان برای تحریک جامعه کارگری علیه نظام جمهوری اسلامی فرمودند: « جامعه‌ی کارگری ما درواقع در این سی و چند سال به دشمنان نظام اسلامی سیلی زده است! جمهوری اسلامی و همه‌ی دست‌اندرکاران باید سپاسگزار جامعه‌ی کارگری باشند؛ بعد از این هم به فضل الهی همین‌جور خواهد بود. جامعه‌ی کارگری ما جامعه‌ی متدیّنی است؛ با همه‌ی تلاشی که دشمن می کند، طبق وظیفه‌ی الهی و اسلامی خودش عمل می کند و قهراً در کنار نظام، برای نظام و در خدمت نظام است؛ خب این را بایستی همه قدر بدانند.»


حضرت آیت الله خامنه ای در بخش بعدی سخنان خود به مسأله اشتغال پرداختند و با اشاره به نزدیک بودن زمان انتخابات ریاست جمهوری فرمودند: «هر کسی که مسئول کشور یا مسئول دولت یا مسئول بخشهای اقتصادی دولت در دولت آینده بشود، بایستی از روز اوّل، همّت خود را بگمارد به مسئله‌ی اشتغال و هرگز در این امر تأخیر نداشته باشد.» ایشان گفتند با حل کردن مشکل اشتغال، مشکلات گوناگونی از جمله بسیاری از آسیب های اجتماعی و مشکلات گوناگونی که منشاء آن ها بی کاری و بی کارگی است حل خواهد شد.رهبر معظم انقلاب با تأکید بر رابطه بین اشتغال و تولید ملی، فرمودند: «اگر ما بخواهیم اشتغال در کشور به وجود بیاید، باید به تولید ملّی -تولیدِ به‌معنای عامّ کلمه؛ تولید صنعتی، تولید کشاورزی، تولید خدمات- اهمّیّت بدهیم ... این مسائل، جزو مسائل اولویّت‌دار و درجه‌ی اوّل نظام است.»

دیدار جمعی از کارگران با رهبر معظم انقلاب اسلامی در تهران، 10 اردیبهشت 1396 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات پیش رو در ایران اشاره کردند و با تأکید بر تأثیر حضور مردم بر امنیت ملی فرمودند: «اینکه شما می‌بینید دشمنهای پُررو و وقیح و گردن‌کلفت در مقابل جمهوری اسلامی از هر عمل سختی اجتناب می کنند، به‌خاطر حضور مردم است؛ می ترسند، به‌معنای واقعی کلمه می ترسند؛ این تنها یک تحلیل نیست بلکه واقعیّاتی است که مستندهای آنها جزو مسلّمات است. وقتی ملّت حضور پیدا می کند، دشمنی که می خواهد با این نظام مبارزه بکند، مجبور می شود عقب بنشیند و تعرّض نکند؛ وقتی بین ملّت و نظام فاصله ایجاد شد و ملّت در صحنه حضور پیدا نکرد؛ آن‌وقت می توانند هر کاری انجام بدهند ، کمااینکه در جاهای مختلف دنیا کرده‌اند.اما در ایران اسلامی دشمن نتوانسته کار کند، به‌خاطر حضور مردم.» ایشان با اشاره به اینکه برخی مسوولین گفته اند "حضور ما در فلان مسوولیت، سایه جنگ را از سر کشور برداشته است" فرمودند: «این حرف ها، حرف های درستی نیست؛ ... آنچه سایه‌ی جنگ را، سایه‌ی تعرّض دشمن را در طول این سال های متمادی از سر این کشور رفع کرده، حضور مردم بوده است و مهم ترین مظهر این حضور، حضور در انتخابات است

ایشان تأکید کردند من هرگز به مردم نخواهم گفت به فلان شخص رأی بدهید اما اصرار می کنم که حتماً پای صندوق رأی حاضر شوید و رأی بدهید چرا که این حضور شر دشمن را از سر ملت کم می کند. حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه از مردم خواستند حضور در انتخابات را با تفکر و تأمل همراه کنند . ایشان فرمودند: « وقتی ما بر اساس یک منطقی فکر کردیم، یک انتخابی کردیم و رأی‌مان را بر اساس آن انتخاب تنظیم کردیم، پیش خدای متعال معذوریم ؛ ممکن هم هست اشتباه کنیم، [ولی] باز پیش خدای متعال معذوریم. اگر بی‌ملاحظه، بی‌دقّت، بی‌تفکّر عمل کردیم، پیش خدا که مسئولیم هیچ، پیش وجدان خودمان هم سربلند نیستیم .»

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش بعدی سخنان خود به نامزدهای ریاست جمهوری توصیه کردند نیت های خود را برای خدا خالص کنند و صرفاً برای خدمت به مردم و طبقات ضعیف جامعه وارد این رقابت شوند چرا که در این صورت هر حرکت آن ها نزد خداوند متعال مأجور خواهد بود . ایشان  از نامزدها خواستند در شعارها و اهداف و اعمال خود، قشر ضعیف جامعه را در اولویت قرار دهند و تأکید کردند: «ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم. در همه‌ی بخش ها، کمربسته بودنِ مثل یک جهادگر لازم است‌؛ این اگر بود، کارها راه می‌افتد؛ این اگر بود، بن‌بست‌ها باز می شود، شکافته می شود؛ [یعنی] کار فراوان، پُرحجم و باکیفیّت و مجاهدانه و انقلابی.»

 

ایشان نظم داشتن ،سرگرم نشدن به کارهای حاشیه ای و پرزرق و برق و کوتاه کردن راه ها برای رسیدن به هدف را از مشخصات کار انقلابی دانستند. رهبر معظم انقلاب در بخش پایانی سخنان خود به مسوولان و دست اندرکاران برگزاری انتخابات تأکید کردند برای حفظ و صیانت از آراء مردم که در حقیقت حق الناس و امانتی نزد آنهاست، به شدت تلاش کنند و قانون را به طور دقیق و بدون استثناء رعایت نمایند.  

 

 

 

 

کلیدواژه