ثور 20, 1396 11:52 Asia/Kabul
  •  دیدار با معلمین و فرهنگیان

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در تاریخ هفدهم اردیبهشت ماه سال جاری، به مناسبت روز معلم، با هزاران تن از معلمین دیدار کردند . ایشان در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، جامعه معلمین را یک جامعه عزیز و محبوب و تأثیر گذار خواندد و بر نقش معلم در تربیت صحیح نسل آینده تأکید کردند. ایشان همچنین نکات ارزشمندی درباره انتخابات پیش رو در ایران و نیز درباره سند بیست سیِ یونسکو بیان فرمودند .

 رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران یکشنبه 17 ثور به مناسبت هفته معلم با هزاران تن از معلمان و دست اندرکاران وزارت آموزش و پرورش دیدار کردند. ایشان ضمن خوشامدگویی به میهمانان و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفتند جامعه معلمی ، یک جامعه‌ی عزیز و محبوب است. روز 12 ثور که سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری است ، در ایران به نام "روز معلم" نامگذاری شده است. استاد شهید آیت الله " مطهری "یکی از برجسته ترین اساتید حوزه و دانشگاه بود که عشق فراوانش به آموختن و آموزش دادن ، وی را به چهره ماندگار تعلیم و تربیت ایران، تبدیل کرده بود . سخنرانی ها ، جلسات درس و کتاب های این استاد بزرگ ، نقش مهمی در تبیین اسلام ناب محمدی و  تربیت نسل جوانان مسلمان انقلابی در ایران داشت.  یک سال پس از پیروزی انقلاب ، درست زمانی که این نهضت مردمی و اسلامی ، در حال شکوفایی و جوانه زدن بود ، گروهک های تروریستیِ مخالف انقلاب، با حمایت ابرقدرت های غربی، دست به ترورهای گسترده و ناجوانمردانه در ایران زدند تا با از بین بردن ستون های فکری نهضت، پرچم برافراشته جمهوری اسلامی را به پایین بکشند. ترور شهید مطهری در اوایل پیروزی انقلاب در همین راستا صورت گرفت . هرچند ایران متفکری بزرگ و معلمی بی نظیر را از دست داد اما راه و روش آن بزرگوار در کنار آثار علمی که از وی باقی مانده است پس از گذشت 38 سال همچنان مورد اقبال جوانان و حقیقت جویان قرار می گیرد و ایرانیان هر سال با یاد این معلم بزرگ، مقام همۀ معلمین را گرامی می دارند.   

دیدار معلمان با رهبری

حضرت آیت الله خامنه ای به مناسبت روز معلم ، یاد و خاطره استاد شهید، مرتضی مطهری را گرامی داشتند وفرمودند:« ایشان، حقیقتاً معلّم بود. هم در زبان، هم در عمل، هم در سبک زندگی و شیوه‌ی سلوکِ با زمان و اهل زمان، به ‌معنای واقعی کلمه یک آموزگار و یک معلّم بود . دشمنان بشر، دشمنان کشور، دشمنان اسلام او را از ما گرفتند، لکن بحمدالله آثار او باقی است. » ایشان با اشاره به اینکه آثار شهید مطهری ، شامل معارف صحیح و متین اسلامی است همگان را به مطالعۀ آن ها توصیه کردند. 
 رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین اهمیت معلمی و جایگاه معلم فرمودند :« اهمیت معلم اینجا است که همه‌ی جامعه‌ی تحصیل‌کرده‌ی‌ کشور مدیون قشر معلّمند؛ این چیز خیلی‌ مهمّی است. شما هر انسان فرزانه ، آگاه، عالم، تحصیل‌کرده و باسوادی را که پیدا کنید، مدیون معلّم است؛ قشر معلّم یک‌ چنین جایگاهی دارد.» ایشان با اشاره به اینکه قدرت و قوّت و اعتبار و آبروی یک کشور ، بیش از همه‌چیز به نیروی انسانی آن کشور است. گفتند این معلم است که نیروی انسانی را فعلیت می بخشد و تربیت می کند. حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با تأکید بر اینکه معلمی صرفاً فقط کارمندی یک اداره نیست، [بلکه] یک شأن، یک جایگاه و یک مقام است گفتند :« هزینه‌ کردن برای معلّم، سرمایه‌گذاری است! برای معلّم هزینه کنند. این یکی از وظایف ما -وظایف مسئولین کشور و وظایف دولت- است» ایشان توجه و سرمایه گذاری در دانشگاه فرهنگیان را  که موظف به تربیت و آموزش معلمین  آینده است ، ضروری خواندند. 

دیدار جمعی از معلمان با رهبری

  حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر تأثیر بی نظیر معلم بر تربیت دانش آموزان گفتند: « هر معلم اگر چه معلم دروس مختلف ریاضی ، فیزیک و غیره هم باشد ، در کنار این ها یک معلم اخلاق است که جملات و رفتار او گاهی بیش از یک کتاب در ذهن دانش آموزان تأثیر می گذارد . معلّمِ دارای اخلاق، معلّم صبور، معلّم متدیّن، معلّم متین، این خصوصیّات و خصلتها را با رفتار خود به دانش‌آموز خود منتقل می کند ولو یک کلمه هم در این زمینه‌ها حرف نزند؛ این نقش معلّم است. بنابراین باید جذب معلم باید با دقت صورت بگیرد.» رهبر معظم انقلاب همچنین فرمودند: «آموزش و پرورش زیرساخت اصلی علم و تحقیق در کشور است. اگر آموزش‌وپرورش با سیاست ها و برنامه‌ریزی‌های درست خود، حرکت درستی را دنبال بکند، این زیرساخت روزبه‌روز بهتر و قوی‌تر خواهد شد؛ در زمینه‌ی علم و تحقیق که نیاز اصلی و اساسی ما است، کشور غنی خواهد شد.»


 رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامۀ تبیین جایگاه والای معلم در جامعه گفتند: «وظیفه‌ی آموزش‌وپرورش، تربیت یک نسل برای آینده است و باید بتواند نسلی باایمان، باوفا، مسئولیّت‌پذیر، دارای اعتماد به نفس، دارای ابتکار، راست‌گو، شجاع، نسل باحیا، بافکر، اهل فکر کردن، اهل به کار گرفتن اندیشه، عاشق کشور، عاشق نظام، عاشق مردم، نسلی که کشورش را دوست بدارد، مصالح کشورش را مصالح شخص خودش بداند، از آنها دفاع کند؛ یک چنین نسلی باید پرورش پیدا کند؛ یک نسل محکم، قوی، عازم، جازم، باابتکار، پیشرُو، فعّال؛ این‌جور نسلی لازم است. این کارِآموزش‌وپرورش است.»


 رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران "دانشگاه گرایی" را یکی از اشکالات آموزش و پرورش ایران دانستند و گفتند در کشور، بسیاری نیازهای فوری ، لازم و مهم داریم که احتیاجی به تحصیلات دانشگاهی  و مدارک بالای علمی ندارد بلکه مهارت لازم دارد و به همین دلیل است که بر تقویت هنرستان ها و مراکز فنی_ حرفه ای  تأکید داریم .» ایشان با اشاره به اینکه پیشرفت های علمی یک ضرورت برای کشور است گفتند: « این بدان معنی نیست که هرکسی که وارد مدرسه می شود تنها هدف خود را ورود به دانشگاه و ادامه تحصیلات دانشگاهی بداند. بلکه بسیاری مشاغل لازم دیگر در حوزه های هنر و صنعت وجود دارد که اشتغال به آن ها، علاوه بر درآمدزایی و رفع نیازهای کشور، شور و نشاط کافی برای جوانان به همراه دارد. ایشان بر لزوم اجرای سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش تأکید کردند و از مسوولان خواستند به سرعت برای عملی شدن آن و تغییر وضع کنونی اقدام کنند.»

 

حضرت آیت الله خامنه ای در بخش مهمی از سخنان خویش، به سند بیست سی یونسکو اشاره کردند و ضمن انتقاد شدید از امضای این سند توسط مسوولان ایرانی گفتند:  «به چه مناسبت یک مجموعه‌ی به‌اصطلاح بین‌المللی‌ای -که قطعاً تحت نفوذ قدرت های بزرگ دنیا است - این حق را داشته باشد که برای کشورهای مختلف، برای ملّت های گوناگون، با تمدّن های مختلف، با سوابق تاریخی و فرهنگی گوناگون، تکلیف معیّن کند که شما باید این‌جوری عمل کنید؟ اصل کار، غلط است. اگرچنانچه با اصل کار، نمی توانید مخالفت بکنید، حدّاقلّش این است که بِایستید و بگویید جمهوری اسلامی در زمینه‌های آموزش، پرورش، اخلاق، سبک زندگی راه و روش خود را دارد  و احتیاج به این سند ندارد.» ایشان ادامه دادند: «در این کشور، مبنا اسلام و قرآن است؛ اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوبِ ویرانگرِ فاسدِ غربی بتواند در اینجا این‌جور اِعمال نفوذ کند
 

سند "جهانی توسعه پایدار 2030 " که به ظاهر با موضوع ارتقای سطح سواد و افزایش کیفیت آموزش در سازمان یونسکو تدوین شده است، دامنه ای بسیار فراگیرتر از سواد و آموزش دارد و در واقع شامل حوزه‌های مربوط به  «اشتغال و توسعۀ مهارت ها»، «آموزش فنّی و حرفه‌ای»، «آموزش عالی»، «آموزش سلامت و بهداشت»، «آموزش‌های اجتماعی» و «شهروندی» نیز می شود. این سند  اگر چه در برخی مواد مانند " برخورداری همگان از سیستم آموزشی" می تواند مفید باشد اما آنچه که در عمل از مفاد آن نتیجه می شود،  تغییر باورهای مردم و هماهنگ کردن نسل آینده با سیاست‌های نظام سلطه سرمایه‌داری تحت عنوان نظم جهانی است . سند بیست سی در واقع بر اساس سبک زندگی غربی طراحی شده است و همگان را دعوت به یک هماهنگی جهانی با محوریت آمریکا می کند.  برای نمونه: طبق این سند کشورها باید برخی از دروس که مربوط به دین و فرهنگ ملی است را از کتاب های درسی حذف کنند و در عوض به آموزش محتواهای متناسب با فرهنگ غربی بپردازند.  براساس اصل یکصد و بیست و پنجم قانون اساسی  ایران ، هرگونه ایجاد تعهد برای کشور در مجامع بین‌المللی،  نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی دارد ولی متاسفانه برخی مسوولین دولتی ، بدون طی مسیر قانونی ،  سند 2030 را امضاء کرده و به اجرا گذاشته اند. به همین دلیل ، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود ، از طی روند غیر قانونی امضای قرارداد انتقاد کردند و به دلیل محتوای ضدفرهنگی آن ، پیوستن ایران به این قرارداد را غیر ممکن خواندند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران با اشاره به انتخابات پیش رو در ایران بر اهمیت انتخابات تأکید کردند و حضور مردم را برای حفظ کشور و منافع ملت یک ضرورت فوری دانستند . ایشان گفتند: «هیبت جمهوری اسلامی در پیش چشم دشمنانش ناشی‌ از این حضور عظیم مردمی در در همه‌ی عرصه‌ها و صحنه‌هاست و دولت ها در ایجاد این هیبت نقشی ندارند.» ایشان فرمودند: «ما یک ملت هشتاد میلیون نفری هستیم، یک کشور باعظمت، با مردم آگاه و هوشمند، با نیروی انسانی قوی، با این‌همه جوان؛ این است که برای نظام جمهوری اسلامی در چشم دشمن ابُّهت و  عظمت ایجاد می کند... اگر می خواهید این احساس، این عظمت، این مصونیّت باقی بماند برای ما، باید در انتخابات شرکت کنید ... حضور در انتخابات، حفظ اقتدار و مصونیت کشور است» رهبر معظم انقلاب تأکید کردند اختلاف نظر و سلیقه در انتخاب اشکالی ندارد ،« مهم این است که همه حضور پیدا کنند و نشان بدهند که حاضرند از اسلام، از نظام اسلامی، از جمهوری اسلامی حمایت کنند، دفاع کنند، مصونیّت کشورشان را حفظ کنند.  و بدانید اگرچنانچه این همّت، این اراده -به حول و قوّه‌ی الهی- در مردم ما، با همین شدّت و ابُّهتی که وجود دارد ادامه پیدا کند، دشمن هرگز هیچ غلطی در مقابل کشور نخواهد توانست بکند.»


 

 

کلیدواژه