منشور آسمانی: قرآن از نگاه قرآن (12)
(last modified Wed, 07 Jun 2017 11:25:20 GMT )
جوزا 17, 1396 15:55 Asia/Kabul
  • منشور آسمانی: قرآن از نگاه قرآن (12)

از پیشگاه خداوندی مسئلت می کنیم که اعمال ناچیز ما را به درگاهش قبول فرماید و توفیق روزه داران و شب زنده داران حقیقی را به ماعنایت کند . در برنامه گذشته درمورد مشتاقان قرآن با شما سخن گفتیم . دراین برنامه به یاری خدا می خواهیم درباره معارضان ومخالفان قرآن ، بررسی اجمالی داشته باشیم .  

گروهی از انسانها به دلیل وسوسه های شیطانی ، پیروی از هواهای نفسانی ودل بستن به جاذبه های پرزرق و برق قدرت و ثروت و شهوت ، چنان غرق گناه می شوند که هیچ پند و اندرز و سخن منطقی را نمی پذیرند بلکه سعی می کنند از حقیقت فرار کنند . قرآن در این باره می فرماید: "و به تحقیق ما دراین قرآن ( حقایق را به اشکال ) گوناگون بیان کردیم تا پند گیرند، ولی ( نه تنها برآنان تاثیر نکرد ) بلکه برنفرت آنها افزوده شد و از آن فرار کردند." (اسراء / 41) 

کسانی که روحیه حق پذیری را از دست داده بودند در صدد برآمدند اصالت قرآن را زیرسئوال ببرند و حیاتی بودن آن را مخدوش جلوه دهند و دراین زمینه ، از ترفندهای گوناگون استفاده کردند . اولین گام آنها این بود که گفتند قرآن ، ماهیت آسمانی ندارد و سحر و جادویی بیش نیست. عناد مخالفان زمانی آشکارتر شد که آنها نه تنها زیربار قرآن نرفتند بلکه در صدد ترورشخصیت رسول خدا (ص ) برآمدند و با وجود آن که قرآن آنها را به مبارزه فرا خوانده بود وحتی بزرگان ادبی آنان هم نتوانسته بودند بایک اقدام جمعی ، سوره ای مانند قرآن بیاورند ، همچنان برطبل مخالفت کوبیدند و سعی کردند با اتهامات بی اساس ، عظمت قرآن و شخصیت پیامبر را مخدوش کنند و آن حضرت را شاعر و کتاب او را از نوع اشعار شاعران جلوه دهند . ولی خدای بزرگ برای دفاع از اصالت قرآن و شخصیت والای رسول گرامی اسلام (ص ) فرمود : "بی تردید این ( قرآن ) ، سخن فرستاده ای بزرگوار است و سخن یک شاعر نیست ( فقط ) اندکی از شما ایمان می آورید و ( این کتاب نیز) سخن یک کاهن و جادوگر نیست ( تنها ) گروه کمی از شما متذکر می شوید و ( پند می گیرید که ) این ( قرآن ) نازل شده از سوی پروردگار جهانیان است ." (الحاقه / 43تا 40)

 معارضان قرآن حتی پس از آنکه دریافتند هیچ یک از اقدامات خصمانه آنان نتوانست اصالت قرآن و شخصیت برجسته پیامبر (ص ) را مخدوش سازد ، بازهم دست از مخالفت برنداشتند و کوشیدند در صورت امکان و به تصور واهی خود ، به نبرد با قرآن و پیامبر ادامه دهند تا به پیروزی دست یابند . قرآن درمورد این نقشه شیطانی می گوید " وکسانی که کفر ورزیدند گفتند : به این قرآن گوش ندهید و ( به هنگام تلاوت آن ) سخنان بیهوده بگویید باشد که شما پیروز و غالب شوید"( فصلت / 26) اما یکی از اشکالات و تصورات غلط جبهه کفر آن است که تصور می کند می تواند برخلاف مشیت الهی ، با جوسازی ها و ترفندهای شیطانی برجبهه ایمان پیروز شود . می توانند نداهای ملکوتی قرآن را که با فطرت توحیدی و پاک انسانها هماهنگی دارد خاموش کنند. خدای قاهر و شکست ناپذیر دربطلان این بینش انحرافی می فرماید: "میخواهند نور خدا را با دهان هایشان خاموش کنند درحالی که خدا اراده کرده است نور خود را کامل کند ، هر چند خوشایند کفر پیشگان نباشد." (صف / 8 )

این واقعیت انکار ناپذیری است که در طول تاریخ شاهد آن بوده ایم و علیرغم تمامی تلاشهای مذبوحانه دشمن ،  فروغ تابان قرآن روزبروز درخشنده تر شده و گستره آن تا اعماق ملتهای جهان نفوذ کرده و حتی اروپا و امریکا را در برگرفته است و طبق آمار رسمی ، شیفتگان قرآن در عصرکنونی رو به افزایش هستند. معارضان قرآن وقتی تمام طرح ها واقدامات خصمانه و کوته بینانه خود را نقش برآب دیدند و از شدت خشم وناراحتی به خود می پیچیدند ، نابخردانه ، از رسول خدا (ص ) خواستند به جای قرآن ، کتاب دیگری برای ایشان بیاورد .آنها به خیال خام خود تصور می کردند قرآن ، ساخته و پرداخته پیامبر است و چنین امکانی وجود دارد . قرآن این ماجرا را این گونه مطرح می سازد . " هرگاه آیات روشن ما برآنها خوانده شود کسانی که به دیدار ما امید ندارند می گویند : قرآنی غیر ازاین ( برای ما) بیاور یا آن را عوض کن . به آنان بگو : برای من چنین امکان ( واختیاری ) وجود ندارد که بخواهم قرآن را عوض کنم ( و کتاب دیگری بیاورم ) فقط از آنچه بمن وحی می شود پیروی میکنم " (یونس / 15)

 

قرآن ستیزان ، درنهایت عمق دشمنی وخشم خود را بروز دادند زیرا دیگر نمی توانستند شاهد نفوذ و گسترش پیام های حرکت آفرین، آگاهی بخش و زندگی ساز قرآن باشند. آنان به خوبی احساس می کردند که موقعیت و منافع شوم آنها درخطر است و دیگر نمی توانند ازگسترش روز افزون قرآن جلوگیری کنند. به همین دلیل تقاضای عجیب و حیرت آوری را مطرح ساختند از درگاه خداوندی خواستند : و( به یاد آور ) هنگامی را که ( دشمنان قرآن ) گفتند پروردگارا ، اگر ( این کتاب ) حق و ازجانب توست پس سنگ هایی از آسمان برما ببار یا عذابی دردناک برما فرود آور( و به زندگی ما پایان ببخش )(انفال /32)  راستی چه تفاوت فاحش و غیرقابل تصوری است میان مشتاقان و دلباختگان ساحت مقدس قرآن، که از عظمت ان به خود می لرزیدند با معارضان قرآن که از درگاه الهی می خواهند عذابی برآنان نازل شود ومرگشان فرا رسد تا ناظر حقانیت و پیشرفت تعالیم آسمانی قرآن نباشند ./

خدایا دلهای مارا به انوار قرآن روشن فرما وما را در شمار دشمنان قرآن قرار مده و عاقبت ما راختم به خیر بگردان .