اسد 14, 1396 17:52 Asia/Kabul
  • بررسی روزنامه های چاپ کابل 14 اسد 1396

" مسئولیت های حکومت در برابر بازماندگان شهدا" ،" افزایش حملات تروریستی مشکوک و خطرناک در افغانستان" و"رسیدگی به مشکلات جهان اسلام در ایام حج" ،عناوین سرمقاله روزنامه های امروز چاپ کابل است که در ادامه می خوانید :

روزنامه ی افغانستان در سرمقاله ای تحت عنوان مسئولیت های حکومت در برابر بازماندگان شهدا چنین نوشته است :

متاسفانه تا کنون بازماندگان شهدا و معلولان جنگ و حوادث تروریستی با رنج های بسیاری مواجه بوده اند که رنج زندگی و عدم تامین معیشت آبرومندانه مهم ترین مساله است. تامین معیشت برای همه خانواده های افغانستان حرف اول را می زند و دغدغه اصلی همه ساکنان این سرزمین است. ولی برای خانواده هایی که عضو اصلی و نان آور خانه را از دست می دهند و یا نان آور اصلی معلول می شود، مصیبت زندگی چند برابر می گردد. به همین خاطر مسولیت حکومت در این قسمت بسی بزرگ تر و مهم تر است.

حملات تروریستی زیادی در کشور صورت می گیرد و در هر حادثه تعداد زیادی از هموطنان ما قربانی می شوند ولی کمتر عوامل این حوادث شناسایی و معرفی می شوند.

نویسنده می افزاید :

تکریم شهداء، معلولان و خانواده های آنان ضرورت دیگری است که باید بدان توجه صورت گیرد. در دیگر کشورها معمولا از شهداء و معلولان و خانواده های آنان از طرق مختلف تجلیل و تکریم به عمل می آید. امری که در کشور ما کمتر صورت می گیرد. حکومت می تواند از طریق برگزاری یادواره ها، نام گذاری اماکن و محلات به نام قهرمانان شهید، اختصاص سهمیه های ویژه برای خانواده ها و فرزندان شهدا در بخش بورسیه های تحصیلی، تسهیلات رفاهی، پذیرش در مراکز تحصیلی و آموزشی کشور و ... زمینه حل برخی از مشکلات خانواده های شهدا را فراهم کرده و از این طریق آن ها را تکریم کند.

و افزایش حملات تروریستی مشکوک و خطرناک در افغانستان عنوان سرمقاله ی روزنامه ی ماندگار است که در آن چنین امده است :

حملۀ روز سه‌شنبۀ گذشته بر یک مسجد جامع (جوادیه) در هرات که عمدتاً شیعیان در آن مصروفِ عبادت اند، نشان داد که بازی‌های پیچیده و وحشت‌ناکی در افغانستان در حالِ گسترش است. البته اعتراضِ هزاران‌نفریِ فردایِ آن رویداد در هرات نشان داد که مردم می‌‌توانند در برابر هر دسیسه و برنامه‌یی که بوی تفرقِه مذهبی داشته باشد، بایستند. قابل درک است که تروریسم در دنیای پیچیدۀ امروزی، پیچیدگی‌هایِ مضاعف یافته و حتا به تروریسم جهانی‌شده و شبکه‌یی شهرت یافته است؛

برخی از تحلیل‌ها حکایت از این دارند که وب‌سایت‌ها و آدرس‌های مجازی‌یی که زیر نامِ داعش مسوولیتِ بسیاری از حملات را به‌عهده می‌گیرند، جعلی اند و با داعشِ اصلی هیچ ارتباطی نمی‌رسانند. در عین حال، برخی از سیاست‌مداران از جمله رییس پیشینِ امنیت ملی آقای صالح بارها گفته است که داعش در افغانستان و به‌خصوص کابل حضور ندارد و گروه‌هایِ دیگری همانند طالبان هستند که به نامِ داعش دست به عملیات می‌زنند.

باورها بر این است که شماری از شرکت‌های ناشناخته، چنین پروژه‌هایی را از آدرس‌های استخباراتی به دست می‌آورند و اجرا می‌کنند؛ در این میان نامِ داعش می‌تواند مُهر و مومی محکم بر سایرِ نشانی‌ها به‌ویژه نشانیِ اصلی باشد.

به نظر می‌رسد که چنین شرکت‌هایی، حلقۀ فرماسونری و نامرئیِ حوادث تروریستی در افغانستان اند. شرکت‌های متخصصِ بیرونی و داخلی‌ ای که اگرچه به مرکز خاصی در جهان وصل نیستند، ولی در همکاری و بده‌بستانِ منظم با یکدیگر به‌سر می‌برند.

نویسنده می افزاید :

حملاتی که اخیراً به نام داعش و یا طالب صورت می‌گیرند، از اصالتِ لازمِ مادی و معنایی برخوردار نیستند و پشت سرِ آن‌ها، شرکت‌ها و حلقاتِ نامرئیِ‌ِ فرماسون‌وار وجود دارند.

و به سراغ روزنامه ی انصار می رویم که در سرمقاله ای تحت عنوان رسیدگی به مشکلات جهان اسلام در ایام حج چنین نوشته است :

سازمان کنفرانس اسلـامی می‌تواند با محوریت کشورهای مهمـ از جمله ایران، ترکیه و عربستان مساله قدس را در دستور کار قرار دهد. این سازمان هم به واسطه مسجدالاقصی شکل گرفت که هم‌اکنون مساله روز جهان اسلام است.

 اصولا حج فرصت نقادی است، اما زمانی که هیچ ابتکاری از سوی سازمان همکاری‌های اسلامی دنبال نمی‌شود و کشورهای اسلامی از این ظرفیت دور می‌شوند موفقیتی به دست نخواهد آمد

در پایان نویسنده می افزاید :

باید دولت‌های اسلامی و سازمان‌هایی که نقش دینی دارند وارد عمل شده و از فرصت حج برای حل مشکلات استفاده کنند و در این زمینه از سازمان همکاری‌های اسلامی، درخواست برگزاری نشست ویژه‌ای را در سطح علما یا نمایندگی‌های حج و زیارت کشورهای اسلامی در مکه داشته باشند تا به این ترتیب اقدام تبلیغاتی صورت گرفته و منجر به دلگرمی مردم شود، به این دلیل ‌که کشورهای اسلامی درصدد احقاق حقوق اولیه خود در مساله مسجدالاقصی هستند؛زیرا این مسجد متعلق به مسلمانان است.