از مخالفت با اسلام تا تبلیغ آن
آرنود ون دورن ، تازه مسلمان هلندی : « مسلمانان مردمان صلح طلب و سخت کوشی هستند. اگر مردم، بیشتر اسلام را مطالعه میکردند، بیشتر زیباییهای آنرا می دیدند. »
پیروان دین اسلام به عنوان دینی که بیشترین گرونده از سایر ادیان و مکاتب را دارد ، همچنان رو به افزایش هستند. مرکز تحقیقاتی پیو (pew ) که در آمریکا مستقر است ، تعداد مسلمانان را در سال ۲۰۱۵ ، ۲۴ درصد جمعیت جهان برآورد کرده است. معمولاً افرادی که با دین اسلام آشنایی نداشته اند، پس از آگاهی از آموزه های متعالی ، منطقی و انسان ساز این دین الهی ، آن را آئینی کامل و جامع برای سعادت دنیوی و اخروی خود می یابند و به اسلام می گروند. اما در این میان کسانی هستند که از قبل نظری منفی درمورد اسلام داشته و حتی علیه این آن فعالیت داشته اند، اما در نهایت در برابر حقانیت و منطق روشن آن سر تعظیم فرود آورده اند. از اینگونه افراد در طول تاریخ بسیار می توان یافت و در سالهای اخیر نیز نمونه های متعددی از آنها وجود دارند. ازجمله این افراد « آرنود ون دورن » (Arnoud van Doorn ) سیاستمدار اسلام ستیز هلندی است که سرانجام به اسلام گروید. امروز شرح حال وی را بازگو می کنیم.
در سال ۲۰۰۸ در هلند فیلمی تحت عنوان « فتنه » علیه اسلام و مسلمانان ساخته شد. این فیلم با آنکه بیش از ۱۵ دقیقه نبود ، تهمتهای بی اساس فراوانی را علیه مسلمانان و مقدسات آنها روا می داشت. در فیلم ، اسلام دین خشونت نشان داده و همۀ مسلمانان تروریست خوانده شده اند. در سراسر فیلم فتنه ، با تحریف واقعیات تلاش می شود تا به اسلام هراسی در اروپا دامن زده شود. آنچه در این فیلم آمده ، اعتقادات متعصبانه سازندۀ آن یعنی « گیرت ویلدرز » (Geert Wilders ) و همکاران او در حزب آزادی هلند ، از جمله آرنود ون دورن ، بود. فیلم فتنه خشم و اعتراض مسلمانان را برانگیخت و حتی بسیاری از شخصیت های غیرمسلمان نیز به غیر واقعی و تفرقه انگیز بودن آن اذعان کردند. اگرچه ویلدرز همچنان به فعالیتهای ضد اسلامی و بی ثمر خود ادامه می دهد ، اما سرنوشت معاون او ، ون دورن چیز دیگری بود.
آرنود ون دورن در جریان فعالیتهایش علیه اسلام ، به تدریج با این دین بزرگ آشنا می شود و شروع به مطالعۀ قرآن می کند. وی که عضو شورای شهر لاهه ، از شهرهای مهم هلند بود ، با یکی از اعضای مسلمان این شورا دوست می شود. بحثهای این دو باعث می شود تا ون دورن از حقایق اسلام ، به دور از جنجال های رسانه ای آگاه شود. وی که در آن زمان از حزب ضد اسلام آزادی خارج شده بود، همچنین از طریق مطالعۀ کتابهایی در مورد اسلام ، با آموزه های آن بیشتر آشنا می شود و سرانجام پس از یک سال تحقیق و بررسی ، مسلمان می شود. این خبر اسلام ستیزان و مسلمانان را شوکه می کند. اسلام ستیزان از اینکه یکی از یاران سابقشان به همان دینی گرایش پیدا کرده که با آن در ستیز بوده ، به شدت خشمناک می شوند و تبلیغات و وارد کردن تهمت به ون دورن را آغاز می کنند. مسلمانان نیز که او را با فیلم موهن و توهین آمیز فتنه می شناسند ، از مسلمان شدن این اسلام ستیز سابق هلندی متعجب و خوشحال می شوند. در واقع یک بار دیگر ثابت می شود که هر که به درستی تعالیم دین اسلام را بررسی کند ، آن را مطابق با عقل و فطرت و منطق می یابد و در مقابل آن تسلیم می شود.
ون دورن می گوید : « پیش از آنکه مسلمان شود با حقیقت اسلام آشنا نبود و این دین را تهدیدی برای جامعه هلند می دانست، اما پس از آشنایی با دین مبین اسلام به جواب تمام سوال هایش درباره این دین رسید و پی برد که شناخت کامل در اسلام نهفته است.» وی همچنین مشارکتش در تهیه فیلم فتنه را نتیجه عدم آشنایی با اسلام برمی شمرد و البته تصریح می کند که عدم آشنایی با اسلام ، توجیهی برای اهانت به اسلام و مسلمانان نیست. این جملۀ ون دورن پاسخ مستدلی به مخالفان اسلام است مبنی بر این که عدم اعتقاد آنها به این دین آسمانی ، توجیهی برای اهانت به اسلام و مسلمانان و مقدسات آنها نیست. اسلام دین منطق و استدلال است و پیروان آن آماده اند تا در فضایی آزاد و سالم اعتقادات خود را عرضه و از آنها دفاع کنند. بر اساس همین پشتوانۀ است که ون دورن که زمانی وظیفۀ خود را تبلیغ علیه اسلام می دانست ، اکنون تاکید می کند که از این پس همه تلاش و توان خود را برای نشان دادن حقیقت اسلام به مردم جهان به ویژه مردم هلند به کار می گیرد و می افزاید : «اکنون این احساس مسوولیت را دارم که باید مردم و به ویژه جوانان را به اسلام دعوت کرده و با این دین آشنا کنم.» وی در تعبیری جالب ، می گوید : « اگر مردم اروپا بفهمند که اسلام تا این حد "زیبا و معقول" است، حتماً به سمت این دین متمایل می شوند.»
چندی است که به دلیل حملات تروریستی تروریستهای تکفیری چه در جهان اسلام و چه در کشورهای غربی ، موج اسلام هراسی و اسلام ستیزی تشدید شده است. دولتها ، احزاب و رسانه های تندروی غربی به بهانۀ این حملات ، همۀ مسلمانان را به خشونت و تروریسم متهم می کنند، در حالی که بیشترین قربانیان تروریسم تکفیری ، خود مسلمانان بوده اند. ون دورن در این زمینه می گوید : « در هر مذهبی و در همه جای دنیا، شما می توانید تندروهایی را پیدا کنید. متاسفانه، رسانهها و رادیو و تلویزیون، فقط همان یک درصد از تندروها را به مردم نشان میدهند و تاثیر آنها را بزرگنمایی می کنند. مسلمانان مردمان صلح طلب و سخت کوشی هستند. اگر مردم، بیشتر اسلام را مطالعه میکردند، بیشتر زیباییهای آنرا می دیدند. »
دیدگاه این سیاستمدار تازه مسلمان که خود زمانی مخالف اسلام بوده ، در بارۀ جریان اسلام ستیزی و به طور کلی دین ستیزی در غرب حائز اهمیت است. ون دورن معتقد است : « افراد با نفوذ و سیاستمداران مهم غرب هیچ فرمی از مذهب را نمی خواهند. هر چه اعتقادات مردم کمتر باشد، آنها بیشتر به دیگر ارزشها مانند پول، اقتصاد و مصرف و رفاه مادی اهمیت خواهند داد. کشورهای صنعتی در غرب، از مردم میخواهند بجای اینکه بر نقاط قوت درونی خودشان متمرکز شوند، بیشتر خرج کنند و مصرف کنند. مصرف و خرج کردن اساس خوشبختی به شمار می رود. اما معتقدین به دین، افرادی قوی هستند که وابستگی کمی به این مسائل مادی دارند. این که مردم مستقل تر عمل کنند و افکار مستقلی داشته باشند، به نفع سیاستمداران و آدمهای پرنفوذ نیست. این چیزی است که من به آنهایی که بین ایمان به خدا و عدم ایمان به وی بر سر دوراهی ماندهاند، میتوانم بگویم.»
وی بر این باور است که همه دلایل اسلام ستیزی در اروپا، به تلاش دولتهای غربی و رسانه هایشان برای سیاه نشان دادن این دین بر می گردد .
با وجود تبلیغات ضد اسلامی ، ون دورن خطاب به مردم غرب می گوید : « اگر پا بر روی تعصبات خود بگذارید و آنها را کنار بگذارید، خواهید دید که اسلام واقعاً دین زیبا و بسیار خالصی است که تاریخ و معیارهای بزرگی برای خود دارد. اسلام به ما میآموزد که در زمان رفاه و در زمان سختی از همدیگر حمایت کنیم. اسلام به شخص آرامش درونی و خرد عطا میکند و زندگی روحانی شما را تعمیق میدهد. به نظر من، زندگی چیزی بیش از مادیگرایی و پول (به عنوان عوامل موفقیت در غرب) است. با اسلام شما شخص قوی تر، خودساخته تر و بهتری خواهید شد.»
آرنود ون دورن پس از اسلام آوردن ، به حج مشرف شد که تأثیر بسزایی در تحکیم اعتقادات دینی و معنویت اسلامی وی داشت. اجتماع باشکوه و روحانی حج هر انسانی را متحول می کند. ون دورن نیز در مصاحبه ای در آن زمان در حالی که نمی توانست مانع از گریستن خود شود گفت : « من ھم اکنون در میان مسلمانان معتقد به سر می برم. امیدوارم اشک ھایی که از سر افسوس می ریزم تمامی گناھانم را پس از توبه بشویند. » وی روزهای تشرف به حج را بهترین روزهای زندگی خود برمی شمرد. اما می توان حدس زد زمانی که او در مقابل مرقد نورانی پیامبر رحمت ، حضرت محمد (ص) قرار گرفته ، تا چه حد پشیمان و متاسف بوده است. پیامبری که ون دورن و همکاران سابقش در حزب آزادی ، نسبتهای توهین آمیز زیادی به ایشان دادند و حالا خلاف همه آنها برای او ثابت شده است. این تازه مسلمان هلندی در این مورد اذعان می کند : « زمانی که در مقابل آرامگاه پیامبر اسلام (ص) ایستادم احساس شرمندگی بسیاری کردم. امیدوارم که خداوند توبه مرا بپذیرد و من را ببخشد. » وی اظھاری امیدواری کرد که بتواند زمان بیشتری را در شھر مدینه که آرامگاه پیامبر اسلام (ص) در آن قرار دارد سپری کند.
اسلام به عنوان آخرین و جامع ترین دین آسمانی ، با وجود همه تبلیغات منفی علیه آن ، همچنان راه خود را به قلوب مردم باز می کند و تعداد بیشتری از حق جویان در غرب به آن گرایش پیدا می کنند. به طوری که از حدود ۱۶ میلیون جمعیت هلند ، بیش از یک میلیون نفر مسلمان هستند و تعداد اسلام آورندگان رو به افزایش است. یکی از آنها «الکساندر ون دورن » پسر آرنود ون دورن است که یک سال پس از پدر ، به این دین گروید. وی در مصاحبه ای دلیل این اقدام خود را چنین می گوید : «من متوجه شدم که پدرم بعد از اسلام آوردن بسیار صلح طلب شده است، لذا این موضوع سبب شد که بفهمم نکته مثبتی در این دین وجود دارد و همین مسئله باعث شد تصورم نسبت به مسلمانها تغییر کند و لذا شروع به بررسی قرآن کردم. »