کودکان یمن، قربانی جنگ افروزی آل سعود
نفاق آل سعود هنگامی مشخص می شود که خود را خادم حرمین شریفین می نامد و سالانه تعداد زیادی قرآن میان مسلمانان توزیع می کند ، اما به سازمانهای بین المللی اجازه نمی دهد حتی غذا و دارو به مردم گرسنه و بیماران یمنی برسانند . این عمل ، نشانه اوج کینه توزی و قساوت سعودیها علیه مردم مسلمان یمن است.
نزدیک به سی و سه ماه از جنگ رژیم آل سعود و چند حکومت عربی دیگر علیه مردم مظلوم یمن می گذرد . تصور مقامات و نظامیان سعودی آن بود که طی دو هفته ، یمن را اشغال و عوامل خود را بر آن حاکم می کنند. مقاومت مردم یمن باعث شد سعودیها نه تنها به این هدف مداخله جویانه دست نیابند ، بلکه در باتلاقی فرو روند که به شکست و فضاحت متجاوزان ختم می شود. به همین دلیل آل سعود ، راه خروج از این بن بست را بمباران وحشیانه یمن و کشتار مردم و تخریب زیرساختهای اقتصادی این کشور می داند. حکام آل سعود همچنین با محاصره زمینی و دریایی یمن ، از رسیدن غذا و دارو به مردم ستمدیده این کشور جلوگیری می کنند.
در این تهاجم کور و بی رحمانه ، که در آن نظامیان آل سعود از مواجهه با ارتش و مبارزین یمنی خودداری می کنند ، غیرنظامیان به ویژه کودکان یمن قربانیان اصلی هستند . تاکنون هزاران کودک ، زن و مرد یمنی در بمبارانهای روزانه ارتش سعودی کشته یا زخمی شده اند. متاسفانه سازمانهای بین المللی ، بسیار دیر به اوضاع وخیم مردم یمن توجه نشان دادند و تاکنون موفق نشده اند حملات هواپیماهای سعودی را به مردم یمن متوقف کنند و به محاصره این کشور خاتمه دهند . در ژوئن سال ۲۰۱۶ سازمان ملل ، عربستان را در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داد . اما با فشار رژیم آل سعود و تهدید به قطع کمکهای مالی عربستان به سازمان ملل ، بان کی مون دبیرکل سابق این سازمان در اقدامی غیرمنتظره ، حکام سعودی را از این فهرست خارج کرد.
حدود ۱۵ ماه طول کشید تا سازمان ملل، سرانجام دولت عربستان و متحدانش را در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داد. آنچه باعث شد این سازمان، آل سعود را مسئول کشتار کودکان یمنی بداند، تنها بمبارانهای مداوم آنها نیست ، بلکه محاصره زمینی و دریایی یمن، خطراتی جدی و فاجعه بار برای مردم به خصوص کودکان یمنی به وجود آورده است . نفاق آل سعود هنگامی مشخص می شود که خود را خادم حرمین شریفین می داند و سالانه تعداد زیادی قرآن میان مسلمانان توزیع می کند، اما به سازمانهای بین المللی اجازه نمی دهد که حتی غذا و دارو به مردم گرسنه و بیماران یمنی برسانند . این عمل حاکی از اوج کینه توزی و قساوت سعودیها علیه مردم مسلمان یمن است. جلوگیری از ارسال غذا و دارو به مردم یمن ، موجب قحطی و شیوع بیماریهای متعدد در میان این مردم مظلوم و بی پناه شده است.
برای درک وخامت اوضاع کودکان در یمن ، کافی است به گزارش اخیر سازمان ملل توجه کنیم . در این گزارش آمده است که در هر ده دقیقه ، یک کودک به دلیل سوء تغذیه و بیماری جان می دهد و از هر ده کودک ، هشت نفر دچار سوء تغذیه هستند. گرچه بر اساس این گزارش / ۱۴۰۰ کودک در جریان بمبارانها کشته و ۲۱۴۰ کودک نیز زخمی شده اند ، اما نکته مهم این است که ۲.۲ میلیون کودک یمنی ، دچار سوء تغذیه هستند. به عبارت دیگر ، فقط بمبارانهای ارتش رژیم سعودی ، جان کودکان یمنی را تهدید نمی کند ، بلکه حتی بیش از آن ، کمبود مواد غذایی و دارو باعث مرگ این کودکان بی گناه می شود. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در بیانیه ای ، حملات هوایی ائتلاف به سرکردگی عربستان به یمن را که منجر به کشته و یا معلول شدن صدها کودک این کشور شده است؛ محکوم کرد. یونیسف در این بیانیه اعلام کرد ، بیش از ۴۰۰ هزار کودک یمنی به دلیل سوء تغذیه شدید با خطر مرگ مواجه هستند. همچنین حدود دو میلیون کودک نیز از سوء تغذیه شدید رنج می برند و تقریباً دو میلیون کودک از تحصیل ، محروم و نزدیک به یک میلیون کودک یمنی در مناطق مختلف این کشور آواره شده اند.
این وضعیت ناگوار ، درواقع انتقام غیرانسانی آل سعود از یمنی ها است تا دست از مقاومت بردارند و بار دیگر تسلط و نفوذ این خاندان سلطه گر را بپذیرند. به گزارش یونیسف ، ارتش سعودی فقط در سال ۲۰۱۶ ، ۲۳ هزار نوزاد و ۲۷۳ مادر را کشته است. این سازمان ، ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان را مسئول فاجعه بزرگ و اوضاع انسانی نابسامان در یمن عنوان کرده است. اوضاع یمن به قدری وخیم شده است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد ، اواسط نوامبر گذشته در نامه ای به هیات نمایندگی عربستان در این سازمان تصریح کرد : «محاصره یمن توسط ائتلاف سعودی ، مانع از رسیدن کمکهای بشردوستانه به یمنیهاست. » وی در این نامه از بی توجهی سعودیها به درخواستهای مکرر سازمان ملل برای توقف محاصره یمن انتقاد و تأکید کرد که : «باید قبل از هرگونه مذاکره بین سازمان ملل متحد و ائتلاف سعودی ، بنادر یمن بازگشایی شود. »
گرسنگی و قحطی ، یگانه مشکل مردم و کودکان یمنی نیست و آنها به دلیل تخریب گسترده زیرساختهای کشورشان ، ازجمله تصفیه خانه های آب، به بیماریهای مسری و کشنده ای مانند وبا و دیفتری مبتلا شده اند . روزنامه انگلیسی گاردین چند ماه پیش نوشت : « نابودی زیرساخت های یمن توسط بمب افکن های عربستان ، بدان معنا است که 14.5 میلیون نفر از جمعیت این کشور که 8 میلیون تن از آنها کودکان هستند ، به آب تمیز و بهداشتی دسترسی ندارند و انتظار میرود تعداد مبتلایان به بیماری وبا در این کشور تا پایان سال جاری میلادی به 600 هزار نفر برسد.» البته این آمار اکنون بسیار افزایش یافته است .
رژیم آل سعود با محاصره همه جانبه یمن، اجازه نمی دهر نیروهای امدادی صلیب سرخ جهانی برای نجات کودکان یمن از مرگ بر اثر وبا ، وارد این کشور شوند. حکام آل سعود، عملاً درپی نسل کشی و هولوکاستی جدید در یمن جنگ زده هستند. به همین دلیل آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در اظهار نظری دیگر ، خواستار توقف حملات هوایی و زمینی به یمن شد و هشدار داد که: « میلیونها کودک، زن و مرد در یمن در خطر گرسنگی شدید، بیماری و مرگ هستند.»
کمبود شدید دارو و امکانات پزشکی، وضعیت کودکان یمنی را فاجعه بار کرده است. گزارشهای مختلف در این زمینه بخشی از فاجعه انسانی در یمن را نشان می دهد. "کارولین آنینگ" ، مشاور سازمان نجات کودکان میگوید: «سالنهای استقرار بیماران در بیمارستانها با نقص شدید تجهیزات و نیروی انسانی مواجه اند و کودکان روی زمین بیمارستان ، معالجه میشوند و روی هر تخت موجود هم ، 6 کودک خوابیدهاند.» بسمارک سوانگین ، مسئول ارتباطات یونیسف نیز می گوید : « صحنههایی که در بیمارستانها مشاهده میشود بسیار بغرنج و رقت انگیز است ، به گونهای که کودکان در کف زمین بیمارستانها خوابیده اند و قادر به حرکت نیستند و پدران و مادرانشان نیز بدون هیچگونه توانایی ، در کنارشان قرار دارند.» "تامر کرولوس" ، از مدیران سازمان « کودکان را نجات دهید»نیز تصریح می کند: « دهها مادر ، هر روزشاهد مرگ فرزندان خود هستند . در یمن تعداد زیادی از کودکانی که به دلیل کمبود غذا ، از سوء تغذیه رنج میبرند و به بیماری وبا و اسهالها مبتلا شده اند و در معرض خطر مرگ قرار دارند. »
سازمان ملل متحد و برنامه جهانی غذا گزارش داده اند که در حال حاضر، حدود 60 درصد از ساکنان یمن از گرسنگی رنج می برند و از ماه ژوئن سال 2016 تاکنون به دلیل وضعیت فاجعه بار غذایی ، حدود 17 میلیون یمنی با وضعیت اورژانسی و بحران مواجهند. این گزارش با استناد به تحلیل 69 کارشناس یمنی و سازمان ملل متحد و یونیسف و دیگر نهادهای غیردولتی ، اضافه می کند : « حدود 10 میلیون و 200 هزار نفر یمنی در مرحله سوم یا مرحله بحرانی و بیش از شش ملیون و 800 هزار نفر در مرحله چهارم ، یعنی مرحله اروژانسی قراردارند.» بر اساس این گزارش، در حال حاضر از مجموع 22 استان یمن، 20 استان این کشور از گرسنگی و قحطی رنج می برند و استان های "لَحِج، تَعز، أبین، صَعده، حجه، حدیده و شبوه" که در اختیار انصارالله هستند ، در وضعیت اضطراری قراردارند.مفهوم این شرایط ، آن است که رژیم سعودی که در جنگ رو در رو با مبارزین یمنی درمانده شده ، ناجوانمردانه مرتکب قتل عام مردمی می شود که در منطقه تحت کنترل مخالفانش هستند .
بی شک آل سعود و چند رژیم عربی متحدش که اکثر آنها نقش چندانی در جنگ یمن ندارند، نمی توانستند چنین وحشیانه، مردم و کودکان یمن را قتل عام کنند، اما پشتیبانی دولتهایی چون آمریکا ، انگلیس و همچنین رژیم صهیونیستی ، به سعودیها این گستاخی را داده که بدون واهمه ، مرتکب جنایتایاتی این گونه وحشیانه ، در یمن شوند . آمریکا در حالی از حل مسالمت آمیز بحران یمن سخن می گوید که از رژیم عربستان ، حمایت همه جانبه سیاسی ، نظامی و تبلیغاتی می کند. جنگ افزارهای آمریکایی ، مهمترین سلاح جنگی ارتش سعودی در کشتار کودکان و زنان و مردان یمنی است. انگلیس نیز همین رویه را در قبال جنگ یمن در پیش گرفته است. « جرمی کوربین» رهبر حزب مخالف کارگر انگیس در پیامی توئیتری نوشت ، سکوت «ترزا می» نخست وزیر محافظه کار بریتانیا در جریان سفر به عربستان سعودی درباره محاصره یمن و نقش لندن در این جنگ ، نشانه ی همدستی او در رنج مردم یمن است . » کوربین افزود، عربستان باید به محاصره یمن پایان دهد و انگلیس نیز باید فروش تسلیحات به عربستان را به حال تعلیق درآورد. در این میان ، گزارشهای مربوط به کمک اطلاعاتی و حتی نظامی رژیم صهیونیستی به آل سعود جالب توجه است. رژیم صهیونیستی که چندی است به متحد حکام سعودی در برابر ایران تبدیل شده است ، از هر جنبشی که خاندان آل سعود و در نهایت ، صهیونیستها را تهدید کند ، احساس خطر می کند.
در شرایطی که غیرنظامیان به ویژه کودکان، قربانیان اصلی حمله سعودیها به یمن و محاصره آن هستند، وظیفۀ جامعه بین المللی است که به هر طریق ممکن، از ادامه کشتار یمنی های افراد بی گناه و بی پناه جلوگیری کند.