جدی 09, 1396 18:50 Asia/Kabul
  • مسیح در آیینه وحی (6)
    مسیح در آیینه وحی (6)

معجزه ، پدیده ی خارق‌العاده‌ای است که با اراده‌ی خدای متعال توسط فرد مدعی نبوت، انجام می گیرد و نشانه‌ی صدق ادعای نبوت اوست.

معجزه ، پدیده ی خارق‌العاده‌ای است که با اراده‌ خدای متعال  توسط فرد مدعی نبوت ، انجام می گیرد و نشانه‌ی صدق ادعای نبوت اوست . ولادت حضرت عیسی (ع ) اولین معجزه‌ خداوند در خصوص این پیامبر الهی است.

در داستان خلقت حضرت مسیح (ع ) می خوانیم وقتی به مریم باکره ، بشارت تولد فرزندی داده شد ، رنگ رخسارش دگرگون شد و با نگرانی  و حیرت گفت: قَالَتْ رَبِّ أَنَّى یَکُونُ لِی وَلَدٌ وَلَمْ یَمْسَسْنِی بَشَرٌ قَالَ کَذَلِکِ اللّهُ یَخْلُقُ مَا یَشَاء إِذَا قَضَى أَمْرًا فَإِنَّمَا یَقُولُ لَهُ کُن فَیَکُونُ»

پروردگارا ، چگونه مرا فرزندى خواهد بود با آن که بشرى به من دست نزده است؟! گفت:  چنین است [کار] پروردگار؛ خدا هر چه بخواهد می ‏آفریند و چون به کارى فرمان دهد فقط به آن می ‏گوید باش ، پس انجام می شود. (آل‌عمران، 47)

درواقع ، چگونگی‌ آفرینش‌ عیسی‌(ع‌) یکی‌ از شاهکارهای‌ خلقت‌ ‌ برای‌ صاحبان‌ خرد است و نشانی دیگر از توانایی‌های‌ خداوند  . اما  آفرینش اعجاز گونه آن حضرت نیز یکی از انگیزه های عقیده به الوهیت ایشان شد.

در عصر پیامبر اسلام (ص) گروهی ازمسیحیان نجران نزد ایشان آمدند و گفتند: ما را به چه دعوت می کنی؟ رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: شما را به خدای یگانه دعوت می کنم ، از اینرو که از طرف او رسالت هدایت خلق را دارم و مسیح ، بنده ای از بندگان اوست که حالات بشری داشت و مانند دیگران غذا می خورد...

مسیحیان این موضوع را از پیامبر(ص) نپذیرفتند و به او گفتند عیسی بدون پدر آفریده شده است و این دلیل بر الوهیت اوست. پیامبر(ص) با استناد به آیه 59 سوره آل عمران یادآور شد خلقت آدم که بدون پدر و مادر بود، عجیب تر است آیا باید او را هم خدا نامید؟ سپس  فرمود:

« انَّ مَثَلَ عِیسی عِندَ اللّهِ کمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ کنْ فَیکونُ»

همانا مثل (آفرینش) عیسی نزد خداوند همچون مثل (آفرینش) آدم است . او را از خاک آفرید و سپس به او فرمود : موجود باش ، پس شد.  (آل عمران / 59)

 

 

کلیدواژه