افتتاح زبان اردو و دفتر شبه‌قاره خبرگزاری تسنیم
(last modified Sun, 04 Sep 2016 11:21:12 GMT )
سنبله 14, 1395 15:51 Asia/Kabul
  • افتتاح زبان اردو و دفتر شبه‌قاره خبرگزاری تسنیم

آئین افتتاح رسمی زبان اردو و دفتر تخصصی شبه‌قاره خبرگزاری تسنیم در مشهدمقدس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، آئین افتتاح رسمی زبان اردو و دفتر تخصصی شبه‌قاره خبرگزاری بین‌المللی تسنیم در محل سالن همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حمیدرضا مقدم‌فر مشاور رسانه‌ای فرمانده کل سپاه اظهار داشت: خبرگزاری تسنیم از ابتدای تشکیل به‌عنوان رسانه بیداری اسلامی تأسیس شد و بیداری اسلامی خاموش‌شدنی نیست و نظام سلطه تنها با اعمال فشار می‌تواند حرکت آن را کُند کند اما نمی‌تواند در مسیر پیشرفت آن توقف ایجاد کند.

مشاور رسانه‌ای فرمانده کل سپاه  ادامه داد: پیوند دینی و اعتقادی در دنیای اسلام به‌عنوان یک ضرورت تجلی پیدا کرده و اتحاد مسلمانان کل جهان اسلام روز به‌ روز درحال تحقق بیشتری است.

وی با بیان اینکه هرچه دنیای استکبار در زمینه تفرقه‌افکنی میان مسلمانان تلاش می‌کند نتیجه اقداماتش عکس اهداف مورد نظر و به‌ضرر خودش رقم می‌خورد، گفت: جریان تکفیری، جریانی است که در دست آمریکا و صهیونیسم قرار دارد اما نتیجه کار آنان به نفع اسلام حقیقی ظهور و بروز پیدا کرده و محور مقاومت در حال تسری به کل جهان اسلام است.

مقدم‌فر با بیان اینکه امروز مسلمانان افغانستانی، پاکستانی، لبنانی، یمنی، بحرینی، سوری و سایر بلاد با ادبیات مشترک و صدای واحد باید حرکت کنند، خاطرنشان کرد: اقدام خبرگزاری تسنیم برای استفاده از زبان اردو که پیوند وسیعی با زبان فارسی دارد، حرکت ارزشمندی است.

مشاور رسانه‌ای فرمانده کل سپاه بیان کرد: ما ایرانی‌ها هیچ وقت فراموش نمی‌کنیم که در نزدیک سه دهه قبل در زمان حضور امام خامنه‌ای که آن زمان رئیس‌جمهور کشور بودند، مردم پاکستان چه استقبال باشکوهی از ایشان داشتند و نشان دادند چقدر این ارتباط عمیق و عاطفی است.

* تسنیم به‌دنبال مبارزه با "امپریالیسم خبری" استکبار است

مجید قلی‌زاده مدیرعامل خبرگزاری تسنیم نیز در این مراسم با بیان اینکه "جنگ نرم" یک جنگ واقعی است و هرکس بتواند ابزار قدرت نرم خود را بهتر سامان‌دهی کرده و به‌صحنه بیاورد پیروز این نزاع بزرگ است، اظهار داشت: امروزه چهار خبرگزاری بزرگ دنیا جریان اطلاع‌رسانی را در دست گرفته و با سانسور قلب واقعیت، وارونه نشان دادن حقایق و مدیریت و مهندسی افکار عمومی در دنیا، در واقع یک "امپریالیسم خبری" به‌وجود آورده‌اند.

وی افزود: درحالی که فریاد "حقوق بشر" دنیای به‌ اصطلاح مدرن، گوش فلک را کَر کرده، مردم دنیا در دام "آپارتاید خبری" گیر کرده‌اند، به‌عبارتی دیگر امروز شکل‌دهی حقایق بشری و وارونه جلوه‌دادن آن با نگاه استعماری مشاهده می‌شود و برخی خبرهای کم‌ارزش را آن‌چنان با آب و تاب بزرگ‌نمایی می‌کنند که گویی سرنوشت انسان‌ها به آن بسته شده است درحالی که از سوی دیگر درد و رنج انسان‌های مظلوم عالم روزها و ماه‌ها بدون پوشش خبری می‌ماند، اتفاقی که امروز در سوریه، عراق، یمن، غزه وسایر نقاط جهان آن را شاهدیم.

مدیرعامل خبرگزاری تسنیم در ادامه با بیان اینکه امروز یکی از اصلی‌ترین رسالت‌ها و اهداف خبرگزاری تسنیم مقابله با این آپارتاید خبری و شکستن این حصار و سانسور خبری حاکم بر رسانه‌های جهان است، تاکید کرد: در این راستا خبرگزاری تسنیم با تأسیس و راه‌اندازی دفاتر خارجی و به‌کارگیری رابطان خبری در کشورهای مختلف از جمله عراق، سوریه، لبنان، مصر، ترکیه، غزه، افغانستان و همچنین راه‌اندازی زبان‌های عربی، انگلیسی، ترکی و اردو، به عرصه مقابله با امپریالیسم خبری غرب آمده است.

وی ضمن اشاره به آغاز به‌کار زبان اردو خبرگزاری تسنیم تصریح کرد: زبان اردو، زبان کشورهای همسایه ایران از جمله پاکستان و هندوستان است و بیش از یک‌میلیارد متکلم در جهان دارد که از نظر متکلمین در جهان در رتبه سوم است. با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی، مذهبی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی بین ایران، پاکستان و هندوستان، ضرورت داشت زبان اردو در خبرگزاری تسنیم راه‌اندازی شود.

قلی‌زاده با اشاره به اینکه ارتباط ایران و پاکستان از لحاظ دیپلماتیک یک ارتباط قدیمی است، اظهار داشت: ایران جزء نخستین کشورهایی بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت، بهتر از رابطه رسمی و دیپلماتیک بین ایران و پاکستان، رابطه غیررسمی و تمدنی بوده، رابطه‌ای که براساس مشترکات فرهنگی و دینی شکل گرفته است.

وی ضمن اشاره به سخنان امام خامنه‌ای در ارتباط با روابط میان ایران و پاکستان مبنی براینکه "دوستی ملت مسلمان ایران با پاکستان مصلحتی نیست، بلکه یک دوستی ریشه‌دار و عمیق است"، ادامه داد: تا 25 سال گذشته فارسی‌ زبانِ دوم مردم پاکستان بود و در مدارس تدریس می‌شد. چهره‌ای که رسانه‌های استکباری و غربی با همان آپارتاید خبری از پاکستان به نمایش می‌گذارند، شرایط سخت، گرفتاری، خشونت و مشکلات است درحالی که پاکستان، سرزمینِ پاکی و سرزمین ناشناخته‌هاست و کشوری ثروتمند از حیث منابع آبی و گردشگری محسوب شده و سرشار از منابع اقتصادی است.

مدیرعامل خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه پاکستان ظرفیت فراوان برای همکاری با ایران دارد، گفت: امروز استعمار برای ترویج وهابیت در پاکستان سرمایه‌گذاری کرده تا مردم این کشور را از انقلاب اسلامی دور کند درحالی که در پاکستان طیف بزرگی از اهل سنت و شیعیان از صمیمِ قلب، انقلاب اسلامی ایران و رهبران آن را دوست دارند و نمونه بی‌نظیر آن نیز استقبال باشکوه و بی‌نظیر مردم از رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور وقت در سه دهه قبل بود که در تاریخ بی‌سابقه است.

قلی‌زاده در ادامه به آغاز به‌کار رسمی دفتر تخصصی شبه قاره خبرگزاری تسنیم اشاره کرد و افزود: بخش زبان اردو و دفتر تخصصی شبه قاره خبرگزاری تسنیم به سرپرستی آقای دکتر صادقی راه‌اندازی می‌شود، ایشان مدت‌ها رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان بود و از نزدیک با مسائل پاکستان آشناست. بنده از آقای یاور عباس سرکنسولگر پاکستان در مشهدمقدس تقاضا دارم مقدمات راه‌اندازی دفتر خبرگزاری تسنیم در پاکستان نیز فراهم شود.

وی تاکید کرد: خبرگزاری تسنیم، رسانه‌ای در تراز انقلاب اسلامی است و وظیفه خود می‌داند یاور مظلومان و خصم ظالمان باشد تا در هر کجای عالم و با روایت صحیح و دقیق از اتفاقات عالم، در جنگ نرم رسانه‌ای با رسانه‌های استکباری به یاری خدا پیروز این نزاع بزرگ باشد.

* تقدیر از تسنیم در نزدیک‌کردن ارتباط پاکستان و ایران

یاور عباس سرکنسولگر پاکستان در مشهد مقدس نیز اظهار داشت: زبان اردو، زبان قلب و ایمان پاکستان است، زبان اردو تنها زبانی است که در آغوش اسلام متولد شده است؛ زبان اردو از زمانی متولد شد که ایرانی‌ها، اعراب و ترک‌ها ارتباطات خود را به‌صورت رسمی در بستر شبه قاره شکل دادند.

سرکنسولگر پاکستان در مشهدمقدس افزود: اکنون موضوع مهمی مبنی بر اولویت زبان انگلیسی بر زبان اردو در پاکستان مطرح است، هر زبانی زیبایی خود را داشته و به سختی می‌توان زبانی را یافت که ادبیات و شعر نداشته باشد.

وی با اشاره به نقش مهم زبان در شکل‌دادن فرهنگ‌ها تصریح کرد: ما یک ملت هستیم، یک طور فکر می‌کنیم، نباید از هم جدا شویم همانطور که اقبال لاهوری تأکید دارد نباید اجازه داد پاکستان، افغانستان و ایران را مرزها از یکدیگر جدا کنند.

یاور عباس خاطرنشان کرد: به‌نظر بنده ایده خبرگزاری تسنیم نسبت به ایجاد زبان اردو در نزدیک‌کردن ارتباط پاکستان و ایران بسیار موثر است. خبرگزاری تسنیم در کنار تقویت زبان اردو، برادران مسلمان این دو کشور را هم کنار هم آورده و سبب توسعه ارتباطات میان مردم این دو کشور می‌شود، این دو کشور مانند برادرانی هستند که می‌توانند در کنار هم به پیشرفت برسند.

سرکنسولگر پاکستان در مشهدمقدس خاطرنشان کرد: کشور ایران و پاکستان شباهت‌های فرهنگی، اعتقادی و تاریخی دارند و باید از تمام خبرگزاری‌های ایرانی تشکر کرد که اقدامات خشونت‌آمیز هندی‌ها در منطقه کشمیر را به خوبی منعکس کردند.

وی  با بیان اینکه هم‌اکنون نیاز مبرمی به خبرنگار واقعی وجود دارد، تصریح کرد: از قلم باید در راستای عدالت استفاده شده و هیچ‌کس نباید از حق خود محروم شود و همانطور که در جامعه پاکستان، ایران چهره‌ای با عشق و احترام دارد و مردم آن به‌هیچ وجه از قلم خود برای ضربه‌زدن به این کشور استفاده نمی‌کنند، توقع مشابهی نیز از خبرنگاران ایرانی می‌رود.

سرکنسولگر پاکستان در مشهدمقدس بیان کرد: پاکستان، کشور بزرگی است و قربانی‌های زیادی برای استقلال داده که تعداد آن‌ها همچنان رو به افزایش است و امروز بسیار مفتخر هستیم که قدم بسیار مهمی در گسترش زبان اردو برداشته شده است.

یاور عباس با اشاره به اقدامات غربی‌ها برای از بین بردن خلوص زبان اردو تأکید کرد: غربی‌ها اقدامات زیادی برای جابه‌جایی واژگان اردو انجام داده‌اند و بسیاری از لغات جهان هندی را اردو و اردو را هندی می‌دانند در حالی که این دو زبان کاملاً با هم متفاوت هستند.

وی بیان کرد: اردو یک زبان کامل، دارای روح و هویت اسلامی است و به نظر می‌رسد که برای ادبیات خلق شده چراکه بسیاری از شعرها، غزل‌ها و رباعی‌های فیلم‌های بالیوودی به زبان اردو است.

* تسنیم از سردمداران مقابله با نظام سلطه است

محمد امین توکلی‌زاده مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم اظهار داشت: کسی نمی‌تواند رابطه عمیق ایران و پاکستان به ویژه رابطه میان ملت‌های این دو کشور را انکار کند. چرا که رابطه عمیقی از نظر عاطفه، احساسات، دین و اشتراکات فرهنگی میان ما وجود دارد.

وی افزود: اگر ملت پاکستان خود را حامی انقلاب اسلامی ایران و جمهوری اسلامی ایران خود را حامی ملت پاکستان می‌داند دلیل آن نشأت گرفته از این اشتراکات است.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی با بیان اینکه برنامه ریزی‌های بسیاری انجام شده است تا بین ایران و پاکستان تفرقه بیاندازند گفت: در خود پاکستان برنامه ریزی‌هایی شد تا از اینکه پاکستان قدرت منطقه شود جلوگیری کنند. علاوه برآن پدیده نفوذ که ما اکنون درگیر آن هستیم از سالهای گذشته با شدت بیشتری در پاکستان وجود داشت.

توکلی‌زاده تصریح کرد: نشان دادن اختلافات بین اقوام، چندپاره کردن و تفاوت‌ مذاهب برای این بود که شاهد یک پاکستان قوی نباشیم، اما جمهوری اسلامی به دنبال یک پاکستان قوی است.

وی با بیان اینکه بسیاری بین فرقه های مختلف درگیری و تفرقه ایجاد کردند، تا دین در قلوب پیوند ایجاد نکند گفت: اما امام ما دنبال این بود که بین قلوب پیوند بخورد و این اتفاق افتاد.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: خیلی‌ها دوست دارند بیداری اسلامی را بهار عربی یا واژه‌های دیگری بنامند اما حق مطلب همین بیداری اسلامی است چرا که نمی‌توان به گذشته برگشت و امروز ملت‌ها بیدار شده‌اند.

توکلی‌زاده  با بیان اینکه بسیاری سعی کردند شیعه را از فرقه های اسلامی دیگر جدا کنند تصریح کرد: اما امروز تکفیری‌ها باعث اتحاد دوستداران اهل بیت (ع) چه شیعه و چه سنی شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: جریان تکفیری هیچ تعلقی به مفاهیم اسلام و انقلاب ندارد و جریان واقعی اسلام باید مقابل آن بایستد چرا که آنان اصل بشریت و اصول ابتدایی انسانی را زیرسوال می‌برند.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی با بیان اینکه عده‌ای می‌خواستند جنگ سوریه را جنگ مردم با حاکمیت و یا جنگ بین شیعه و سنی نشان دهند گفت: اما نتیجه‌ای که امروز مشخص شده این است که این جنگ فقط برای ایجاد امنیت برای رژیم جعلی صهیونیستی است.

توکلی‌زاده تصریح کرد: زیارت رشته پیوند بین محبان اهل بیت(ع) است که خیلی‌ها خواستند در مقابل آن ایستادگی کنند.

وی با بیان اینکه زیارت محل نزاع بین اندیشه‌ها بود، افزود: آنها چون ضعف اندیشه داشتند و نمی‌توانستند برابر جاذبه زیارت مقابله کنند، دست به انفجار زدند و ظالمانه زائران اهل بیت(ع) را به شهادت رساندند.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی ادامه داد: جاذبه‌ای در امام رضا(ع) وجود دارد که مشقت‌های سفر به مشهد را سهل می‌کند تا این امر برای غربی‌ها سخت است که این جمعیت این همه ترور، کشته شدن و انفجار را به خود تحمیل می‌کنند تا لحظاتی در حرم رضوی آرام بگیرند.

توکلی‌زاده افزود: حرم امام رضا (ع) جایگاهی برای نزدیکی قلب‌ها شده است و این امر در میان اهل تسنن نیز دیده می‌شود که برخی نمی‌توانند آن را قبول کنند.

وی با بیان اینکه به دستور تولیت آستان قدس رضوی نخستین سفرشان به سیستان  وبلوچستان بود، تصریح کرد: در این منطقه زائرانی از پاکستان داریم که به سختی خود را به مرز ایران می‌رسانند، لذا باید میزبانی خوب برای آنان باشیم.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی ادامه داد: من به نمایندگی از آستان قدس رضوی از دولت پاکستان می‌خواهم که فکری برای امنیت زائر امام رضا(ع) بکند ما نیز در میرجاوه برای میزبانی از آنان اقداماتی را در نظر می‌گیریم.

توکلی‌زاده افزود: تولیت آستان قدس رضوی وعده داده‌اند که در میرجاوه محل استقراری برای زواری که از شبه قاره به قصد زیارت آمده اند در نظر بگیرند.

وی با بیان اینکه در کنار حرم رضوی شاهد کار بزرگی در حوزه رسانه هستیم خاطرنشان کرد: خبرگزاری تسنیم کارنامه زرینی دارد که با ورود بخش اردو و دفتر تخصصی شبه قاره اثرگذاری‌اش بیشتر می‌شود.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی گفت: امیدواریم با همت مدیرعامل خبرگزاری تسنیم سایر زبان‌ها نیز در این خبرگزاری فتح شود.

توکلی‌زاده افزود: عاشقان اردو زبان امام رضا(ع) امروز خبرگزاری را مشاهده می کنند که یکی از سردمداران مقابله با نظام سلطه است و خبرگزاری تسنیم در حوزه رسانه ضربه بسیاری را به نظام سلطه و استکبار وارد کرده است.

وی با بیان اینکه اقدام فراهم شده سبب انتشار پیام انقلاب و خبرهای انقلاب به زبان اردو می‌شود گفت: یکی از این خبرهایی می‌تواند خبر عشق و ارادت اردوزبانان به علی بن موسی الرضا(ع) و مراسم معنوی باشد که در حرم برگزار می‌کنند.

مدیرکل روابط‌عمومی آستان قدس رضوی تصریح کرد: عمق عاطفه و احساساتی که در این زبان نهفته است تمام اطرافیان را تحت تأثیر قرار می‌دهد لذا این اقدام انجام شده را به پاکستانی‌ها و ایرانی‌ها تبریک می‌گویم.