جوزا 29, 1397 12:38 Asia/Kabul
  • عید فطر، پاداش بندگی

آیت الله خامنه ای : « مثل همه‌ی کشورهای آزاد دنیا، مردم فلسطین - فلسطینیان واقعی- بایستی مورد سؤال قرار بگیرند؛ چه مسلمانشان، چه مسیحی‌شان و چه یهودی‌شان؛ آنهایی که فلسطینی‌اند، نه آنهایی که از جاهای دیگر وارد فلسطین شده‌اند. آراء آن کسانی که فلسطینی هستند باید مورد مراجعه قرار بگیرد و از آنها نظرخواهی بشود و آنها نظامِ حکومتیِ کشورِ فلسطین را معیّن کنند؛ »

   عید فطر ، روز شادی و سرور مسلمانان به خاطر توفیق یک ماه عبات و روزه داری و شکر این موفقیت به درگاه خداوند کریم است. نماز این عید فطر بزرگ اسلامی را باید از باشکوه ترین اعمال عبادی مسلمانان و نماد وحدت آنان دانست. در ایران ، این نماز به امامت حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، با شور و عظمت و معنویت کم نظیری برگزار می شود. پس از نماز عید فطر، مسئولان جمهوری اسلامی ایران و سفیران کشورهای اسلامی برای عرض تبریک و گوش فرادادن به رهنمودهای ایشان، در محل اقامتشان، حضور می یابند.

 

    در روایتی از امام حسن (ع) نوه گرامی رسول اکرم (ص) ، در بارۀ ماه رمضان و عید فطر چنین آمده است: « خداوند، ماه رمضان را میدان مسابقه مخلوقات خویش قرار داد تا بندگان با اطاعت از فرمان‌هایش به سوی جلب رضایت او از یکدیگر سبقت بگیرند. در این روز (عید فطر) به نیکوکاران پاداش داده و اهل باطل زیانکار می شوند.... » آیت الله خامنه ای در ابتدای خطبه های نماز عید فطر ، ضمن تبریک این روز خجسته به همه مسلمانان و همچنین مردم ایران ، به این حدیث گرانبها از امام حسن (ع) اشاره و از پیشرفت های معنوی ملت مسلمان ایران در ماه رمضان امسال ابراز رضایت کردند. ایشان در این زمینه توضیح دادند: « وقتی مقایسه می کنیم هر سال را با سال های قبل از آن، پیشرفت در معنویّت، در کارهای نیک، در اَعمال مقرِّب انسان به خدای متعال را ، در میان مردم در هر سال بیشتر می بینیم. ... مجالس دعا و ذکر و مناجات و توسّل و موعظه، از هر سال گرم‌ تر و گیراتر و پُرجمعیّت ‌تر بوده است. این همان میدان مسابقه است.  »

در عصری که قدرتهای بزرگ و رسانه های آنها با روش های گوناگون می کوشند تا انسانها را از معنویات دور و به لذات گناه آلود دنیوی سرگرم کنند ، رویکرد مردم ایران به مراسم معنوی و عبادات ، قابل تحسین است ، چنانکه رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند : « هر سال معنویّت مردم ما و صفای آنها در ماه رمضان بیشتر است؛ این معنایش این است که ملّت ایران ... در مقابل دنیای رونده‌ی به سمت فساد و انحطاط معنوی ایستاده است.» ایشان از این روحیۀ والای ملت ایران نتیجه گرفتند که این ملت، بیدار ، بانشاط ، باانگیزه و پرامید است .

نماز عید فطر در تهران

 

    مقام معظم رهبری، آنگاه به راهپیمایی عظیم روز جهانی قدس که ابتکار امام خمینی (ره) همه ساله در آخرین هفته ماه مبارک رمضان به منظور حمایت از مردم فلسطین برگزار می شود ، اشاره کردند و فرمودند : « راه ‌پیمایی روز قدس که حقیقتاً یک پدیده‌ی منحصربه ‌فردی در جمهوری اسلامی است و امسال از همیشه برجسته‌تر بود؛ در زیر آن آفتاب داغ، در روزهای بلند، با دهان روزه و چند ساعت بعد از پایان بیداری شب احیاء . مردم با این شور‌ و ‌نشاط آمدند داخل خیابانها؛ که ... به ما گزارش کردند امسال در اغلب شهرهای کشور، جمعیّت راه‌پیمایان، پُرشورتر و ازلحاظ کمّیّت، بیشتر از سال گذشته و سالهای گذشته بود. » البته گسترش برگزاری راه پیمایی روز جهانی قدس در بسیاری از کشورهای مسلمان نیز مشهود بود ، چنانکه ایشان نیز تصریح کردند : « روز قدسِ امسال، در میان ملّتهای دیگر هم رونق و شکوفاییِ بیشتری داشت، گسترده ‌تر بود؛ خبرهایی که از کشورهای مختلف به ما می رسید نشان می داد که ملّتها، در کشورهای گوناگون روز قدس را گرامی می دارند. این به معنای این است که علی‌رغم تبلیغات دشمنان، نزدیکیِ میان ملّتهای مسلمان با ملّت بزرگ ایران (در حمایت از مردم فلسطین) بیشتر شده است، جهت‌گیری آنها به یکدیگر نزدیک ‌تر شده است.»

راه پیمایی روز قدس

 

     ایستادگی ملت ایران در برابر توطئه های دشمنان و اقتدار ، استقلال و آزادگی آن که سرمشق دیگر ملتها قرار گرفته ، خشم دولتهای غربی را برانگیخته است. اما آیت الله خامنه ای تلاش این دشمنان شیطانی را در برابر عزم و مقاومت مردم ایران ، محکوم به شکست می دانند. ایشان به عنوان نمونه به اعتراف دونالد ترامپ اشاره کردند که گفته است : " ما هفت تریلیون دلار در این منطقه (غرب آسیا) خرج کرده‌ایم و چیزی دستمان نیامد." رهبر انقلاب اسلامی این اعتراف صریح را به معنی شکست آمریکا در منطقه با آن همه فریبکاری و قدرت ظاهری دانستند . البته ایشان به مردم ایران هشدار دادند که مراقب توطئه های دشمن ، به ویژه در زمینه فشار اقتصادی برای خسته و ناامید کردن آنها ، باشند و راهکارهایی برای مقابله با این دسیسۀ دشمن ارائه کردند. این راهکارها عبارت بودند از : تلاش برای رونق بیشتر تولید ملی ، جلوگیری از واردات کالاهای غیر ضروری ، مبارزه با فساد ، صرفه جویی ، کاهش سفرهای غیرضروری خارجی و مهمتر از همه وحدت ملی که درمورد آن فرمودند : « امروز که دشمن در مقابل کشور ایستاده است، همه با هم دست به دست هم بدهند، متّحد باشند، در یک جهت کار کنند برای استقلال و عظمت کشور.»

 

    رهبر معظم انقلاب اسلامی ، وحدت را نه تنها در داخل ایران ، بلکه در سطح جهان اسلام لازم و ضروری می دانند. در دعای قنوت نماز عید فطر می خوانیم : " (این عید) برای محمد که درود خدا بر او و خاندانش باد ، ذخیره و شرافت و کرامت و مایۀ فزونی مقام است. " مقام معظم رهبری در دیدارِ مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی ، از این دعا ، چنین نتیجه گرفتند : « به نظر می رسد یکی از مهم‌ترین عوامل و عناصری که می تواند مایه‌ی شرافت و کرامت باشد برای رسول مکرّم اسلام و مردم مسلمان و جامعه و امّت اسلامی، اتّحاد امّت اسلام است، رفع اختلافات است.» ایشان ضرورت همگرایی و انسجام امت اسلامی را سیاست های تفرقه افکنانه دشمنان برشمردند و تأکید کردند : « امروز سیاست استکبار عبارت است از ایجاد شکاف و اختلاف بین ملّتهای مسلمان و حتّی در داخل ملّتها، بین آحاد آن ملّتها؛ امروز سیاست این است. ... و شما نشانه‌هایش را دارید مشاهده می کنید: حوادث رقّت‌بار یمن، حوادث سوریه، حوادثی که در عراق بود، و بقیّه‌ی کشورهای مسلمان

 

    آیت الله خامنه ای رژیم صهیونیستی را به عنوان یکی از عوامل مهم تفرقه در جهان اسلام و به ویژه غرب آسیا مطرح و تأکید کردند که : « رژیم صهیونیستی هم ماندگار نیست؛ این را همه‌ی تجربه‌‌های تاریخی به ما به‌صورت قطعی املا و تفهیم می کند. رژیم صهیونیستی مشکل اصولی دارد.» اما مشکل اساسی این رژیم متجاوز و اشغالگر چیست که محکوم به نابودی است ؟ ایشان این معضل زیربنایی رژیم صهیونیستی را چنین تشریح کردند : « مشکل رژیم صهیونیستی، عدم مشروعیّت این رژیم است. رژیم صهیونیستی نامشروع است؛ تشکیل این رژیم بر یک اساس باطل انجام گرفته است. یک ملّت را از درون کشورِ خودش به زور، با کشتار، با تهدید، با نیروی مسلّح اخراج کرده‌اند، یک ملّت تاریخی را؛ ... مگر می توانند نقشه‌ی فلسطین را از حافظه‌ی تاریخیِ جغرافیای جهان حذف کنند؟ مگر این کار ممکن است؟ حالا بیایند چهار تا کشور سست‌عنصرِ در منطقه را هم وادار کنند که ارتباط دیپلماسی برقرار کنند با رژیم صهیونیستی، مشکلشان را حل نمی کند؛ مشکل آنها عبارت است از عدم مشروعیّت.»

رهبر انقلاب اسلامی ایران تصریح کردند که کلید حل مسئلۀ فلسطین را اختیار دولتها نیست که با برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی ، آن را به فراموشی بسپارند و توضیح دادند : « مسئله‌، مسئله‌ی ملّتها است؛ عدم مشروعیّت رژیم صهیونیستی در دل امّت اسلامی حک شده است و زایل ‌شدنی نیست. » ایشان انتفال سفارت آمریکا به بیت المقدس نیز برای مشروعیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی ، بی فایده خواندند و تأکید کردند : « این رژیمی که بر پایه‌ی باطل تشکیل شده است، به توفیق الهی و با همّت ملّتهای مسلمان نابود خواهد شد و از بین خواهد رفت.»

جنایات اسرائیل

 

   مقام معظم رهبری سالها پیش راه حلی عادلانه ، دموکراتیک و بر اساس واقعیات تاریخی و عینی فلسیطین ، برای حل معضل این کشور مطرح کردند که در دیدار مسئولان و سفیران اسلامی ، آن را تکرار کردند و فرمودند : « مثل همه‌ی کشورهای آزاد دنیا، مردم فلسطین - فلسطینیان واقعی- بایستی مورد سؤال قرار بگیرند؛ چه مسلمانشان، چه مسیحی‌شان و چه یهودی‌شان؛ آنهایی که فلسطینی‌اند، نه آنهایی که از جاهای دیگر وارد فلسطین شده‌اند. آراء آن کسانی که فلسطینی هستند باید مورد مراجعه قرار بگیرد و از آنها نظرخواهی بشود و آنها نظامِ حکومتیِ کشورِ فلسطین را معیّن کنند؛ آن نظام حکومتی نسبت به کسانی که وارد این منطقه شده‌اند، [یعنی] صهیونیست‌ها و رؤسایشان و بقیّه، تصمیم خواهد گرفت.» ایشان در هر حال ، نابودی رژیم جنایتکار صهیونیستی را در آینده نه چندان دور قطعی دانستند و اضافه کردند : « اگر این (هدف محقق) شود، ملّتهای مسلمان در این منطقه خواهند توانست ان‌شاءالله وحدت خودشان را به دست بیاورند. عامل اختلاف در این منطقه وجود این دشمن است؛ ... وقتی این از بین برود، کشورها می توانند به هم نزدیک بشوند و می توانند اتّحاد و اتّفاق خودشان را حفظ کنند، و عزّت اسلامی هم در اتّحاد امّت اسلامی است؛ امّت اسلامی باید در سایه‌ی اتّحاد ان‌شاءالله به اوج تعالی برسد و خواهد رسید.»

 

کلیدواژه