میزان 05, 1395 13:08 Asia/Kabul
  • دیدار با اقشار مختلف مردم در عید سعید غدیر خم

همزمان با عید سعید غدیر خم، عید امامت و ولایت، هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدار کردند. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار ضمن تبریک عید سعید غدیر خم، مهم‌ترین پیام ماجرای غدیر را تعیین «امامت» به‌عنوان ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام معرفی کردند و با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد حضرت علی (علیه‌السلام)، لازمه‌ تمسک به ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) را عمل به توصیه‌های آن شخصیت ممتاز و حرکت در مسیر خصوصیات ایشان دانستند.

همزمان با عید سعید غدیر خم، عید امامت و ولایت، صبح سه‌شنبه 30 شهریور 1395(20 سپتامبر 2016) هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در حسینیه‌ی امام خمینی (رحمه‌الله) دیدار کردند. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار ضمن تبریک عید سعید غدیر خم، مهم‌ترین پیام ماجرای غدیر را تعیین « امامت » به‌عنوان ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام معرفی کردند و با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد حضرت علی (علیه‌السلام) ، لازمه‌ی تمسک به ولایت امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) را عمل به توصیه‌های آن شخصیت ممتاز و حرکت در مسیر خصوصیات ایشان دانستند.

دیدار اقشار مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در روز عید سعید غدیر خم

رهبر معظم انقلاب تأکید کردند رویداد بسیار مهمی که در ماجرای غدیر محقق شد، تعیین ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام است و این ضابطه، همان امامت و ولایت در جامعه‌ اسلامی است. ایشان با اشاره به این آیه که می فرماید: «... امروز کسانی که کافر شده‌اند، از شما نومید گردیده‌اند.... » (مائده، 3) فرمودند: «در این روز مگر چه چیزی بر دین اضافه شد که دشمن را مأیوس کرد؟ آن احکامی که در اوّل سوره‌ مائده، قبل و بعد از این فِقره آمده است، مگر چقدر اهمّیّت دارد؟ این تعبیر درباره‌ نماز نیامده است، درباره‌ زکات نیامده است، درباره‌ جهاد نیامده است؛ درباره‌ هیچ یک از احکام فرعی الهی نیامده است که «اَلیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»؛ پس این یک قضیّه‌ دیگری است؛ غیر از این احکام فرعی است. آن قضیّه چیست؟ قضیّه‌ رهبری جامعه‌ اسلامی؛ قضیّه‌ نظام حکومت و امامت در جامعه‌ اسلامی» . در روز عید غدیر خداوند به پیامبر خویش فرمود: « ای پیامبر، آنچه از جانب پروردگارت به‌سوی تو نازل شده، ابلاغ کن و اگر ابلاغ نکنی پیامش را نرسانده‌ای» (مائده ،67 ) پس از نزول این آیات، پیامبر که همراه جمع کثیری از مسلمانان و اصحاب خویش در حال بازگشت از حج بود به کاروان دستور توقف داد و پس از خطبه ای مشهور درباره حق ولایت خویش بر مؤمنین، دست علی (ع) را بالا برد و او را به عنوان جانشین خویش معرفی کرد . پس از این واقعه فرشته وحی نازل شد و بشارت داد که خداوند می فرماید: « ... امروز کسانی که کافر شده‌اند، از )کارشکنی در) دین شما نومید گردیده‌اند. پس، از ایشان نترسید و از من بترسید. امروز دین شما را کامل و نعمت خود را به شما تمام گردانیدم، و اسلام را برای شما [به‌عنوان‌] دین برگزیدم...» ( مائده، 3)

 

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه سخنان خود تأکید کردند واقعه‌ غدیر، پایه‌گذاری قاعده‌ حکومت در جامعه‌ اسلامی است و نشان می‌دهد اسلام به غیر از ضابطه‌ امامت و ولایت، مدل‌های حکومت‌های سلطنتی، شخصی و اشرافی را قبول ندارد. بر اساس تفکر شیعی، مدل حکومتی که پیامبر به فرمان خداوند برای دوران پس از خویش، معرفی کردند ولایت و امامت است. «ولایت» بر مؤمنین در زمان حضور امامان معصوم (ع) با امام معصوم است و در زمان غیبت وظیفه اداره جامعه با فقیه و دین شناسی است که شرایط خاصی از جمله تدبیر و عدالت و توان مدیریت جامعه را داشته باشد . در این حکومت، در واقع حاکم اصلی خداوند است و امام و یا ولی فقیه تنها مجریان دستور خداوند هستند و نمی توانند بر اساس میل و خواست خود حکومت کنند. از این جهت نوع حکومت در زمان امام معصوم و زمان ولایت فقیه در دوران غیبت، تفاوتی ندارد. هر چند کیفیت حکومت و هدایت مردم در زمان معصوم بسیار متعالی تر است.  

دیدار اقشار مختلف با آیت الله خامنه ای در روز عید غدیر

حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: اعتقاد به امامت معصومین پس از پیامبر اکرم (ص) مبتنی بر مبانی مستحکم و استدلال‌های غیر قابل خدشه است اما بیان این اعتقاد نباید به نحوی باشد که احساسات برادران اهل‌سنت را تحریک کند. ایشان توهین به بزرگان اهل سنت را خلاف سیره‌ ائمه‌ معصومین (علیهم‌السلام) دانستند و تأکید کردند هرگونه ناسزاگویی به بزرگانِ اهل‌سنت، حصاری از عصبانیت و احساسات به وجود می آورد و مانع از شنیده شدن استدلال منطقی درباره حقانیت امامت می‌شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران فرمودند: «توهین به دیگر فِرَق اسلامی به اسم شیعه، درواقع «شیعه‌ انگلیسی» است و نتیجه‌ آن، ظهور گروه‌های خبیث و مزدور وابسته به آمریکا و سرویس جاسوسی انگلیس همچون داعش و النصره است که جنایات و ویرانی‌های زیادی را در منطقه به‌راه انداخته‌اند.

هم اکنون ۱۷ شبکه ماهواره ای شیعه نما برای تخریب چهره تشیع فعالیت می کنند که همگی از انگلیس و آمریکا تأمین مالی می شوند. شبکه «اهل بیت» ، «فدک» و « انوار» از جمله این شبکه ها هستند که با نشان دادن چهره ای خشن و موهن از شیعه، تفرقه افکنی میان مسلمانان را دنبال می کنند.

شبکه های ماهواره ای ضد ایرانی- شیعی

رهبر انقلاب اسلامی درادامه سخنان خویش، تأکید کردند در روز عید غدیر  علاوه بر تعیین ضابطۀ حکومت، حضرت علی ( علیه‌السلام ) به‌عنوان مصداق " امامت" معرفی شدند که شخصیتی بزرگ، نورانی، قدسی و غیر قابل خدشه بودند. ایشان سپس به معرفی شخصیت حضرت علی (ع) پرداختند و تأکید کردند صفات بی نظیر معنوی، ایمان عمیق و اخلاص آن حضرت قابل درک برای ما نیست اما صفات برجسته انسانی ایشان را می توانیم درک و دنبال کنیم. ایشان شجاعت، ترحُم، ایثار و گذشت را از جمله خصوصیات انسانی حضرت علی(ع) معرفی کردند و افزودند: «تمام ارزش ها و صفاتی که انسان به آنها احترام می گذارد و تکریم می کند، در علیّ‌بن‌ابی‌طالب جمع است؛ یعنی علیّ‌بن‌ابی‌طالب (سلام‌الله‌علیه) شخصیّتی است که اگر شما شیعه باشید احترامش می کنید، اگر سنّی باشید احترامش می کنید، حتی کسی که اصلاً به هیچ دینی معتقد نباشد وقتی شخصیّت امیرالمؤمنین را بشناسد، در مقابل او خضوع و، تعظیم می کند».

 

  رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در ادامه به معرفی بخش دیگری از خصوصیات امیرالمومنین علی (ع) پرداختند که شیوه‌ حکومت‌داری مربوط است و ازجمله‌ آنها به عدالت، انصاف، برابر دانستن همه‌ آحاد مردم، اجتناب از زخارف دنیا، تدبیر، سرعت عمل در انجام وظیفه، هدایت جامعه به تقوا و بی‌باک بودن در عمل به حق و عدالت اشاره کردند. ایشان امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) را شخصیتی جامع‌الاطراف، عظیم و غیر قابل توصیف دانستند و افزودند: هر چند همانند علی بودن محال است اما وظیفه‌ ما حرکت به سمت این قله انسانیت و بهره‌مندی از آن صفات به اندازه‌ی توان و ایمان خود است.



حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تمسک به ولایت معصومین (ص) فرمودند: «یک بخش از این تمسّک به ولایت، قلبی است یعنی شما قبول دارید ولایت را؛ که این اعتقاد قلبی خوب، لازم و بسیار مؤثّر هست امّا همه‌ تمسّک، این نیست؛ تمسّک این است که ما نگاه کنیم و صفاتی را که برای ما قابل دنبال کردن است را در خود ایجاد کنیم هر چند هرگز نمی توانیم مانند آن حضرت و همپای او باشیم اما می توانیم در این جهت حرکت بکنیم این می شود تمسّک به ولایت امیرالمؤمنین.»

دیدار اقشار مختلف با آیت الله خامنه ای در روز عید غدیر

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه اعمال ما شیعیان معرّف ماست و باید با تبعیت و الگوگیری از اهل بیت(ع)، مایه زینت اهل بیت باشیم فرمودند: «کسی که رشوه می‌گیرد یا از بیت‌المال زیاده‌خواهی می‌کند، یا بر بدی‌ها چشم می‌بندد و هیچ احساس مسئولیتی در قبال هدایت جامعه نمی‌کند، برای نظام و جامعه‌ی اسلامی، زینت نیست و درواقع مایه‌ عیب برای شیعه است». امام صادق (ع) فرموده اند: «ای شیعیان، شما به ما منسوب هستید، پس مایه زینت ما باشید نه مایه آبرو ریزی ما.» همچنین ایشان می فرمایند: «پس به خدا قسم که پدرم به من چنین گفت که: اگر مردی از شیعه علی بن ابی طالب علیه السلام در قبیله ای بود باید بهترین شان باشد در ادای امانت و مراعات حقوق و راستگویی تا به او وصیت کرده و امانت بسپارند و از او طلب یاری کنند و بگویند: چه کسی مثل فلانی است که امانت دارترین و راستگوترین باشد؟»

 

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جامعه‌ ما باید در جهت زهد امیرالمؤمنین حرکت کند افزودند ما نه می توانیم و نه مکلفیم که در حد امیر المومنین، زهد بورزیم اما باید در آن جهت حرکت کنیم؛ یعنی از اسراف، زیاده‌روی، چشم‌وهم‌چشمی دور بشویم؛ تا شیعه‌ امیرالمؤمنین باشیم. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی از تبعات سوء اسراف در جامعه را، ضربه خوردن اقتصاد کشور دانستند و خاطرنشان کردند: اگر جامعه‌ای بخواهد از لحاظ استحکام درونی اقتصاد به نقطه‌ی مطلوب برسد، حتماً باید جلوی اسراف را بگیرد.  

دیدار با آیت الله خامنه ای در روز عید غدیر

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود، حرکت عمومی کشور را به برکت جوان‌های بی‌شماری که برای احیای اسلام و اقامه‌ دین تلاش بی‌وقفه می‌کنند، خوب توصیف کردند و افزودند: این جوان‌ها به فضل الهی، هر دشمنی ازجمله آمریکا و رژیم صهیونیستی را به زانو درخواهند آورد  ایشان، جوانان مؤمن، با انگیزه‌ی بالا و آماده‌ حضور در میدان‌های مجاهدت و دفاع از کشور را فراوان خواندند و تأکید کردند: این، همان انگیزه‌ای است که کشور را نجات خواهد داد و باید آن را تقویت کرد.

 

 

 

کلیدواژه