جستجو
-
اسد 17, 1403
شب شعر عاشورایی و بزرگداشت سومین سالگرد درگذشت نویسنده و پژوهشگر افغانستانی مرحوم «محمد سرور رجایی» در مشهد برگزار شد.
-
دلو 14, 1402
کتاب «افغانستان به روایت روزنامه اطلاعات» امروز 14 بهمن/ دلو با حضور اصحاب فرهنگ و رسانه از دو کشور ایران و افغانستان در مجتمع دکتر شریعتی جهاد دانشگاهی مشهد رونمایی شد.
-
سنب 07, 1401
سید رضا محمدی در سال 1358 در غزنه به دنیا آمد و در کودکی به ایران مهاجرت کرد. او از دوران نوجوانی پای به محافل ادبی گذاشت و با شاعران سرشناسی همچون قیصر امین پورو محمدکاظم کاظمی و... حشر و نشر یافت و بسیار زود تبدیل به یک شاعرمحبوب و پرطرفدار و درجه اول افغانستان شد. سیدرضا محمدی بیشتر در قالب غزل و مثنوی شعر می گوید و شعرهایش عمدتا در مورد مسایل انسانی و افغانستان است. از سیدرضا محمدی تاکنون چندین مجموعه شعر به چاپ رسیده از جمله روح اندوهگین یک شاعر، سه پلک مانده به شب، پادشاهی شعر و کاغذباد.
-
اسد 08, 1401
سیدحیدر علوی نژاد بلخی در سال 1337 در مزار شریف به دنیا آمد و در 1353 برای تحصیل به ایران مهاجرت کرد. او در دروس حوزه ای تا سطح تدریس درس خارج فقه و اصول پیش گام شد و سالهای متمادی را در حوزه علمیه و مجامع علمی به تحصیل، تحقیق و تدریس گذرانده است. تدریس فلسفة اسلامی در مرکز جهانی علوم اسلامی، تدریس فلسفه و علوم قرآنی و تفسیر قرآن... بخشی از خدمات ایشان است. علوی نژاد شاعر نیز هست و از او مجموعه شعر « آهن و آفتاب» منتشر شده است. نویسنده برنامه: محمدکاظم کاظمی_تهیه کننده وگوینده: زینب بیات
-
سرط 30, 1401
محمد سرور رجایی در سال ۱۳۴۸ در کابل به دنیا آمد. بعد از جنگهای داخلی کشور و مهاجرت به ایران در کسوت یک نویسنده، روزنامهنگار و مستندسازظاهر شد. رجایی عضو فعال خانه ادبیات افغانستان و از برگزارکنندگان جشنواره ادبی قند پارسی و جلسات شعر خانهٔ ادبیات بود. از خدمات مکتوب او به جامعه ادبی می توان به نشریهٔ «باغ»، «از دشت لیلی تا جزیرهٔ مجنون» و کتاب «وطندار» اشاره کرد.رجایی در تابستان ۱۴۰۰، بر اثر بیماری کرونا، درگذشت. تهیه کننده و گوینده برنامه: زینب بیات_نویسنده: محمدکاظم کاظمی
-
سرط 05, 1401
سید ابوطالب مظفری، فرزند ارزگان است. متولد روستای باغچار در سال 1344. او در سالهای جنگ و جهاد دهه شصت، به ایران مهاجرت کرد. و تحصیلات را در حوزه علمیه تا مرحله ی خارج سطح، پیش برد. به زودی به ادبیات روی آورد و از پایه گذاران ادبیات در نسل جوان مهاجر شد. از آثار مظفری می توان به مجموعه شعر سوگنامه بلخ وگزیده شعر پایتخت پری ها اشاره کرد. تهیه کننده و گوینده برنامه: زینب بیات، نویسنده: محمد کاظم کاظمی
-
اسد 11, 1399
سلیمان لایق، نویسنده و شاعر افغانستان، امروز(شنبه) در ۹۰ سالگی در کابل در گذشت.
-
دلو 05, 1398
کتاب «دختر آفتاب و دیو سیاه» که افسانه گل آفتابگردان را روایت میکند از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازنشر شد.
-
سنب 02, 1398
ببرک ارغند، از نویسندگان افغانستان که در رشتۀ ادبیات و علوم بشری در کابل و در خبرنگاری تا درجۀ دکترا در بلغارستان تحصیل کرد شب 5 شنبه گذشته در سن 73 سالگی درگذشت.
-
عقر 11, 1403
با انتشار کتاب «جنگ» تالیف «باب وودوارد» نویسنده مشهور و روزنامه نگار تحقیقی آمریکایی، پرده خیانت کشورهای عربی به ملت بی دفاع فلسطین فروافتاد.
-
عقر 02, 1403
شاپرک 1403/08/01/برنامه ای ترکیبی نمایشی است که برای کودکان تهیه و آماده میشود.این برنامه هرروز به مدت 15 دقیقه با یک موضوع مناسب کودکان در ساعت 8:15 صبح به وقت افغانستان از رادیو دری پخش می گردد.
-
سرط 17, 1403
شاپرک 1403/4/14/برنامه ای ترکیبی نمایشی است که برای کودکان تهیه و آماده میشود.این برنامه هرروز به مدت 15 دقیقه با یک موضوع مناسب کودکان در ساعت 8:15 صبح به وقت افغانستان از رادیو دری پخش می گردد.
-
عقر 16, 1402
اعضای خانوادهی شاه علیاکبر شهرستانی، محقق، نویسنده و استاد سابق دانشگاه کابل تأیید کردهاند که او در شهر لندن بریتانیا درگذشته است.
-
عقر 05, 1402
بانوی شاعر و نویسنده محبوب فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به جنوب باریکه غزه به شهادت رسید.
-
میز 13, 1402
نمایشنامهنویس، رماننویس و مقالهنویس نروژی برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۳ شد.
-
میز 02, 1402
"صادق عصیان" شاعر، نویسنده و استاد دانشگاه بلخ در آلمان درگذشت.
-
سنب 28, 1402
شاپرک برنامه ای ترکیبی نمایشی است که برای کودکان تهیه و آماده میشود.این برنامه هرروز به مدت 15 دقیقه با یک موضوع مناسب کودکان در ساعت 8:45 صبح به وقت افغانستان از رادیو دری پخش می گردد. نویسنده:محمد علوی بازیگران:فرشته خالقی-مسعود مشرف گوینده:پری موسوی محدثه احمدی تهیه کننده:منصوره افضلی
-
سنب 09, 1402
آیت الله قربان علی فصیحی غزنوی در سال 1331 در شیرداغ مالستان غزنی به دنیا آمده، تحصیلات دینی را در افغانستان آغاز کرد و در ایران ادامه داد و در محضر استادانی مثل آیت الله رضازاده، مرتضوی، صالحی و فلسفی درس فراگرفت. او فعال سیاسی و فرهنگی و رسانه ای سالهای جنگ و جهاد در حزب و حدت اسلامی است و در نشریات، مقالات بسیاری نوشت، او از همکاران قلمی تفسیر راهنما بوده در جامعه المصطفی تدریس می کند و انجمن علوم حدیث و حکمت را اداره می کند او یکی از روحانیون فعال در عرصه تدریس، پژوهش و نوشتن است.
-
سنب 09, 1402
آیت الله صمدی در سال 1338 درجاغوری غزنی به دنیا آمد، تحصیلات دینی خود را در جاغوری آغاز کرد و بعد به ایران مهاجرت کرد و ساکن قم شد، حدود بیست سال در محضر آیت الله وحید خراسانی درس خواند و از محضر حضرات آیات مکارم شیرازی، مطهری، گلپایگانی و جوادی آملی بهره گرفت. آیت الله صمدی در ایران و همین طور در افغانستان از علمای مشهور و به نام است او عضو شورای مجمع جهانی اهل بیت بود و صاحب تالیفات و تحقیقات بسیار. از آثار او می توان به «لمحات فی الاصول» و « تاریخ معاصر شیعیان افغانستان » اشاره کرد.
-
سنب 09, 1402
عبدالرحیم رحیمی فرزند بلخاب است، در جوانی به فعالیتهای جنگ وجهاد در منطقه پرداخت و سپس راهی دیار هجرت شد، در مشهد هم در مدارس علمیه و هم در حوزه فرهنگ و ادب و رسانه هم مشغول بوده و چندین مجموعه خاطره، از دوران جهاد در افغانستان گرد آوری کرده که از این جمله می توان به «برفکوچ»، «در پگاه بلخاب» و « از قله های بلخاب تا جلگه های تگزار» اشاره کرد. رحیمی در خاطره نگاری در چندین جشنواره حایز رتبه گردیده او ساکن مشهد است، ارتباط خود را با داخل افغانستان حفظ کرده و در فعالیتهای اجتماعی منطقه سهیم است.