نمایشگاه «سرزمین مهر» در چین؛ پنجرهای به تمدن پنجهزارساله ایران
-
نمایشگاه «سرزمین مهر» در چین؛ پنجرهای به تمدن پنجهزارساله ایران
پارس تودی- نمایشگاهی از گنجینه فرهنگ و هنر ایران با عنوان «سرزمین مهر» در موزه شهر "گوانگژو" چین برپا شده است.
نمایشگاه «سرزمین مهر» با نمایش ۱۵۱ اثر تاریخی از گنجینههای موزههای ایران، در موزه شهر "گوانگژو" واقع در استان "گوانگدونگ" چین گشایش یافته؛ رویدادی فرهنگی که بازتابی از شکوه، ظرافت و ژرفای تمدن پنجهزار ساله ایرانی را در معرض دید هزاران بازدیدکننده چینی قرار داده است. به گزارش پارس تودی، هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی ابعاد گوناگون تمدن و فرهنگ ایرانی و تقویت پیوندهای تاریخی میان دو ملت از مسیر جاده ابریشم است.
طراحی فضای نمایشگاه که تا اواخر خردادماه برپاست، با الهام از عناصر هنر و معماری ایرانی صورت گرفته؛ به گونهای که ورودی نمایشگاه با بازآفرینی کاشیکاریهای قرآننگاری کاخ گلستان و سالن اصلی با بهرهگیری از نقوش هندسی و شیشههای رنگین الهامگرفته از مسجد نصیرالملک شیراز طراحی شده است. این چیدمان، فضایی روحانی و هنری خلق کرده که بازدیدکنندگان را به قلب فرهنگ ایرانی میبرد.
در بخش ویژهای از نمایشگاه، موزه شهر "گوانگژو" با بهرهگیری از آثار موجود در گنجینه خود، ترکیبی هنری از آثار ایرانی و چینی را به نمایش گذاشته است. این چیدمان مشترک با تمرکز بر موضوعاتی چون لعابکاری سرامیک، نگارههای گل و مرغ و دیگر جلوههای هنری، نشانگر اشتراکات ذوقی و پیوندهای تاریخی میان ایران و چین است.
نمایشگاه «سرزمین مهر» با استقبال گسترده و تحسین بازدیدکنندگان چینی روبرو شده است و بسیاری از آنان ضمن تحسین غنای فرهنگی ایران، ابراز امیدواری کردهاند که بتوانند در آینده از نزدیک با میراث ارزشمند ایران آشنا شوند.
همچنین نمایشگاهی که پیش از این در موزه دانشگاهی "سیچوان" در شهر "چنگدو" برگزار شده بود، با استقبال گستردهای روبرو شد و در حاشیه آن رویدادهایی چون اجرای زنده موسیقی سنتی ایرانی، نمایش لباسهای سنتی و برنامههای آموزشی برای عموم برگزار شد که رسانههای چینی نیز توجه چشمگیری به این رویداد نشان دادند.
خبرگزاری شینهوا با انتشار گزارشی از نمایشگاه «سرزمین مهر»، شکوه آثار ایرانی و تنوع فرهنگی این مجموعه را ستود و این نمایشگاه را پلی برای نزدیکی بیشتر دو تمدن کهن خواند.
همچنین نشریه «چاینا دیلی» و پایگاه خبری «جنوب چین» نیز گزارشهایی مفصل درباره این نمایشگاه منتشر کردهاند که در آنها به جزئیات آثار، پیشینه همکاری فرهنگی ایران و چین و بازخورد مثبت بازدیدکنندگان اشاره شده است.
MMA