گزارشی از زندگی ابراهیم رئیسی
(last modified Mon, 20 May 2024 17:18:10 GMT )
اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۳ ۲۰:۴۸ Asia/Tehran
  • گزارشی از زندگی ابراهیم رئیسی

پارس‌تودی- رئیسی در سال ۱۳۷۳ (1994) به ریاست سازمان بازرسی کل ایران منصوب و تا 10 سال بعد این سمت را برعهده داشت. دوره مدیریت سید ابراهیم رئیسی بر سازمان بازرسی کل کشور نقطه عطفی در زندگی وی بود که با اتکاء به تجربیات اندوخته خود نظارت بر دستگاه‌های اداری را متحول و نظام مند کرد.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در آذرماه سال ۱۳۳۹ هجری شمسی (دسامبر 1960 میلادی) در خانواده‌‌ای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان، دیده به جهان گشود.

 پدر ایشان حجت الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و همچنین مادرش سیده عصمت خدادادحسینی، نسبت اش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین (ع) از نوادگان پیامبر اسلام می‌رسد.

رئیسی، تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و در سال ۱۳۵۴ هجری شمسی (1975 میلادی) جهت ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و مدتی نیز در مدرسه‌ای که تحت نظر یکی از نزدیکان امام خمینی (ره) اداره می‌شد، تحصیل کرد.

در دفاع از امام خمینی

درپی اهانت به امام خمینی (ره) در روزنامه اطلاعات وابسته به رژیم سلطنتی پهلوی، در ۱۷ دیماه سال ۱۳۵۶ هجری شمسی (7 ژوئن 1978) و آغاز حرکت‌های مردمی علیه این رژیم وابسته به آمریکا، رئیسی در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) بود، شرکت داشت و در قالب هسته‌ای از طلاب انقلابی فعالیت داشت.

سید ابراهیم رئیسی در این دوران فعالیت‌های مبارزاتی خود را در قالب ارتباط با علمای انقلابی آزاد شده از زندان و یا در تبعید، پی گرفت وهمچنین در تجمعاتی مثل تحصن علماء و روحانیون در دانشگاه تهران، شرکت نمود.

انقلاب اسلامی

رئیسی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در دوره تربیتی خاصی که شهید بهشتی جهت کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام اسلامی برگزار کرده بود، شرکت کرد و به دنبال شورش‌های مارکسیستی و ایجاد مشکلات متنوع در شهر مسجد سلیمان، به همراه گروهی از طلاب در قالب فعالیتهای فرهنگی به آن منطقه رفت. پس از بازگشت از شهر مسجد سلیمان، مجموعه سیاسی-عقیدتی پادگان آموزشی ۰۲ در شهر شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.

ورود رئیسی به عرصة مدیریت از سال ۱۳۵۹ (1980 میلادی) و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز و پس از مدتی با حکم شهید قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد. سید ابراهیم رئیسی پس از دو سال در تابستان ۱۳۶۱ (1982میلادی) همزمان با دادستانی شهر کرج، مسئولیت دادستانی همدان را نیز عهده دار شد و تا ۱۳۶۳ (1984)، در این سمت خدمت کرد.

رئیسی در سال ۱۳۶۴ (1985 میلادی) به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی ایشان آغاز شد. به دنبال موفقیت رئیسی در حل پرونده های قضایی پیچیده، امام خمینی (ره) در احکام ویژه و مستقیم،‌ ایشان و حجه الاسلام نیری را برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان مامور کردند.

سید ابراهیم رئیسی، با تکمیل تحقیقات خود در حوزه فقه و حقوق، موفق به اخذ مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه (سطح چهار) شد و در نهایت رساله دکترای خود را با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرد.

آقای دادستان

بعد از رحلت امام خمینی (ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی در سال 1368 (١٩٨٩) سید ابراهیم رئیسی با حکم رئیس قوه قضائیه وقت به سمت دادستان تهران منصوب شد و به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. رئیسی در سال ۱۳۷۳ (1994) به ریاست سازمان بازرسی کل ایران منصوب و تا 10 سال بعد این سمت را برعهده داشت. دوره مدیریت سید ابراهیم رئیسی بر سازمان بازرسی کل کشور نقطه عطفی در زندگی وی بود که با اتکاء به تجربیات اندوخته خود نظارت بر دستگاه‌های اداری را متحول و نظام مند کرد. سازمان بازرسی کل کشور در زمان تصدی رئیسی با توسعه متوازن ساختاری مواجه شد و به عنوان یکی از ارکان نظارتی نظام جمهوری اسلامی تثبیت شد. در این دوران بسیاری از گره های نظام اداری و اقتصادی ایران شناسایی و راهکار برون رفت از زمینه فساد در آن تدوین شد.

رئیسی همچنین از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳ (2004 تا 2014 میلادی)، به مدت 10 سال معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران بود و از سال ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۴ (2014 تا 2015) نیز به عنوان دادستان کل کشور خدمت کرد.

سید ابراهیم رئیسی از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۴۰۰ (2012 تا 2021) با حکم امام خامنه ای، رهبر معظم انقلاب، دادستان ویژه روحانیت نیز بود. رئیسی همچنین، در اسفند ۱۳۹۴ (مارس 2016)، با حکم امام خامنه‌ای به مدت سه سال به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد و در کنار ارائه خدمات به زائران حرم امام رضا علیه‌السلام ( امام هشتم شیعیان و از نوادگان پیامبر اسلام)، اقدامات ارزشمند فراوانی برای کمک به محرومان انجام دادند.

از ریاست قوه قضائیه تا راست جمهوری

سید ابراهیم رئیسی، در ۱۶ اسفند سال ۱۳۹۷ (هفتم مارس 2019) با حکم رهبر معظم انقلاب به ریاست قوه قضائیه ایران منصوب شد. عملکرد دستگاه قضا در دوران ریاست رئیسی به دلایلی چند؛ تراز این دستگاه را در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی بالا برد. رئیسی با مدیریت میدانی و پیگیری و رسیدگی نزدیک به مشکلات قضائی مردم، برخورد قاطع و بدون اغماض با مفسدان اقتصادی، تدوین و نهایی کردن سند ت حول قضایی و هوشمند سازی قوه قضائیه، گام های جدی در جهت ارتقای عدالت قضایی جمهوری اسلامی ایران برداشت، تاجایی که رهبر معظم انقلاب انجام این تحول و ایجاد امید در دل مردم را ستودند.

سید ابراهیم رئیسی، درسال ۱۴۰۰ (2021 میلادی) با شرکت در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، با کسب بیش از ۱۸میلیون رای مردم درانتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ (18 ژوئن 2021)، رئیس جمهور ایران شد.

همچنین در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در اسفند ۱۴۰۲، آیت‌الله رئیسی با کسب ۸۲.۵۷ درصد آرای مردم برای سومین بار به مجلس خبرگان راه یافت.

عبارات کلیدی: رئیسی که بود، آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران