جملات کلیدی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران در مناظره اقتصادی چه بود؟
پارس تودی- نخستین مناظره انتخاباتی تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران با محوریت موضوعات اقتصادی، شامگاه دوشنبه(17 ژوئن) برگزار شد.
در نخستین مناظره انتخاباتی تلویزیونی نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران «مسعود پزشکیان»، «مصطفی پورمحمدی»، «سعید جلیلی»، «علیرضا زاکانی»، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» و«محمدباقر قالیباف»، طبق قرعهکشی، دیدگاهها و برنامههایشان را درباره موضوعات اقتصادی تشریح کردند و به سوالات مجری و مطالب مطرح شده توسط نامزدهای دیگر پاسخ دادند. در این مطلب از پارس تودی، برشی از دیدگاهها و گزارههای کلیدی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران در این مناظره را مرور میکنیم.
قاضیزاده هاشمی: باید مواظب دستورالعملهای غلط بانک جهانی بود
«امیرحسین قاضیزاده هاشمی» اولین فردی بود که با قرعه کشی انجام شده به سوال کارشناسان پاسخ داد. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: ما به کسب و استفاده از تجربههای جهانی قائل هستیم؛ ولی تجربه درست و شکست خورده را باهم در نظر میگیریم.
به اعتقاد قاضیزاده، بسیاری کشورها به دلیل تبعیت از سیاستهای بانک جهانی در حوزه اقتصادی با بحرانهای جدی روبرو شدهاند.
قالیباف: باید به سازمان همکاری شانگهای، بریکس و نظایر آن توجه ویژه شود
«محمدباقر قالیباف» دومین نامزدی بود که بر اساس وقت تعیین شده به بیان دیدگاههای خود در مورد سوال مطرح شده پرداخت. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران با بیان اینکه رئیس جمهور باید به گونهای انتخاب شود که ضامن حل مشکلات شود، تصریح کرد:
باید رفع تحریمها، اقدام در برابر اقدام در حوزه تحریم و توجه به حوزه هایی مانند سازمان همکاری شانگهای، بریکس و نظایر آن در دستور کار قرار گیرد.
پزشکیان: نیاز است تولیدکنندگان و اتاقهای بازرگانی در تصمیم سازی میدانی فعال شوند
«مسعود پزشکیان» سومین نامزدی بود که در نخستین مناظره انتخاباتی به سوالات کارشناسان پاسخ داد. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: لازمه اجرای برنامه اول حضور و مشارکت همه بدور از اختلاف و استفاده از کارشناسان برجسته نه جناحی و دسته ای، آنهایی که نخبه و دانشگاهی هستند.
پزشکیان با بیان اینکه هر رویکردی در عرصه اقتصاد باید به کاهش تورم بینجامد افزود:
به تولیدکنندگان، اتاق بازرگانی و همه کسانی که در تولید مشارکت می کنند، باید میدان دهیم تا در تصمیم سازی و فعالیت ها باز باشند.
جلیلی: لازمه تحقق رشد اقتصادی فقط جذب سرمایه نیست
سعید جلیلی چهارمین نامزدی بود که به سوالات کارشناسان پاسخ داد. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: لازمه تحقق رشد اقتصادی فقط جذب سرمایه نیست بلکه مهم تر از آن مشارکت دادن آحاد جامعه است و دولت باید نقش آفرین باشد.
جلیلی افزود:
دولت باید برای هریک از آحاد ملت که برای نقش آفرینی استعداد و ارادهای دارد، بسترهای لازم را فراهم کند.
زاکانی: باید توزیع عادلانه ثروت صورت بگیرد
علیرضا زاکانی پنجمین نامزدی بود که بر اساس وقت تعیین شده به سوالات کارشناسان پاسخ داد. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: در حوزه تولید توجه به عدم خامفروشی و ایجاد زمینه ارائه محصول نهایی با ارزش افزوده بالا مدنظر است.
زاکانی تصریح کرد:
درخصوص مشارکت مردم مبتنی بر قانون، باید امکانی ارائه شود. با تکیه بر فناوری میتوان فرآیندها را کوتاه و ابزارآلات را کوچک کرد و مردم را در اقتصاد وارد کرد و نهایتا برای خلق ثروتی که انجام میشود، توزیع عادلانه صورت بگیرد.
پورمحمدی: مشکلات اقتصادی لزوما راهحل اقتصادی ندارد
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی آخرین نامزدی بود که به سوالات کارشناسان پاسخ داد. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران با بیان اینکه مشکلات اقتصادی لزوما راهحل اقتصادی ندارد گفت:
با توان ملی و مدیریتی میتوان مشکلات را حل کرد؛ اما باید به نظرات کارشناسی بها بدهیم ما سیاستگذار هستیم باید با پشتوانه کارشناسی اولویتها را با نظرات مردم و کارشناسان تعیین کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی با بیان اینکه دنیای امروز دنیای دانش، فناوری، تخصص و تجربه است تاکید کرد: ثبات مالی رمز موفقیت اقتصادی در هر جامعهای است.
گفتنی است، انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران در پی شهادت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران بر اثر سانحه سقوط بالگرد، 28 ژوئن برگزار میشود.
عبارات کلیدی: انتخابات ریاست جمهوری ایران، مناظره انتخابات ریاست جمهوری ایران، سیدابراهیم رئیسی، انتخابات در ایران،
mrt