اختراع محقق ایرانی برای تست دقیق کووید و سرطان در خانه
-
اختراع محقق ایرانی برای تست دقیق کووید و سرطان در خانه
پارستودی- یک محقق ایرانی تست خانگی دقیق برای تشخیص کووید۱۹ و سرطان ابداع کرد.
تستهای خانگی راهحلی ساده و آسان برای تشخیص ابتلا به آنفلوانزا و کووید۱۹ هستند اما دقت بالایی ندارند. در همین راستا و به گزارش روز پنجشنبه پارستودی، یک محقق ایرانی به نام کامیار بهروزی، ابزار جدیدی به شکل فناوری حسگر زیستی کمهزینه ارائه کرد که سبب میشود تستهای سریع خانگی نسبت به ویروسهایی مانند کووید ۱۰۰ بار حساسیت بیشتر نشان دهند.
این روش تشخیص میتواند بررسی سریع برای دیگر بیماریهای خطرناک مانند سرطان پروستات و سپسیس Septicemia را نیز فراهم کند.
کامیار بهروزی، محقق ایرانی میگوید: «این روش ساده اما تأثیرگذار، نتایجی با دقت بالا را در مدت زمان کوتاهی در مقایسه با روشهای تشخیصی فعلی ارائه میکند. تحقیق ما مسیر را برای توسعه ابزارهای تشخیصی ارزانتر و قابلدسترستر، بهخصوص در محیطهایی که محدودیت منابع وجود دارد، فراهم میکند.»
وی افزود: در فناوری تست سریع، از ذرات کوچکی به نام نانوذرات پلاسمونیک استفاده میشود که بهشیوهای خاص با نور واکنش میدهند. کاربر برای انجام تست، نخست باید قطرهای از مایع حاوی پروتئینهای مرتبط با بیماری (مانند سواب دهان یا بینی) را روی یک غشا قرار دهد. همزمان با خشکشدن قطره، هرگونه نشانگر بیماری در حلقه قهوهای متراکم میشود. در مرحله بعد، کاربر قطره دوم که حاوی نانوذرات پلاسمونیک است نیز اضافه میکند.
بهروزی تصریح کرد: اگر نشانگرهای بیماری در این وضعیت وجود داشته باشند، نانوذرات بهشکل الگوهای خاصی تجمیع میشوند و شیوه واکنش نور با غشا را تغییر میدهند. این تغییر را میتوان با کمک چشم یا استفاده از یک اپلیکیشن هوش مصنوعی در موبایل ردیابی کرد.
mrt