استقلال، مقاومت و عدم سلطه پذیری خارجی؛ نقاط قوت ایران و تایلند
(last modified Sun, 25 Aug 2024 08:49:34 GMT )
شهریور ۰۴, ۱۴۰۳ ۱۲:۱۹ Asia/Tehran
  • استقلال، مقاومت و عدم سلطه پذیری خارجی؛ نقاط قوت ایران و تایلند
    استقلال، مقاومت و عدم سلطه پذیری خارجی؛ نقاط قوت ایران و تایلند

پارس تودی- به گفته  رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند،  استقلال و مقاومت در برابر سلطه خارجی از نقاط قوت ایران و تایلند محسوب می شود.

«مهدی زارع‌بی‌عیب» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند، در جریان افتتاح مرکز مطالعات ایران و مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه نورت بانکوک، گفت:‌ ایران و تایلند در طول تاریخ خود، هیچ‌گاه زیر سلطه قدرت خارجی قرار نگرفته‌ و این استقلال و مقاومت در برابر سلطه خارجی، نقطه قوتی برای هر دو کشور محسوب می‌شود. به گزارش پارس تودی، «زارع‌بی‌عیب» در این مراسم با تاکید بر لزوم افرایش همکاری‌های دوجانبه بین ایران و تایلند در زمینه‌های مختلف از جمله آموزشی و فرهنگی، از شیخ «احمد قمی» به عنوان فردی که نقش مهمی در برقراری و توسعه روابط ایران و تایلند داشت یاد کرد.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند در این خصوص خاطرنشان کرد:

 

شیخ قمی به عنوان یک تاجر و دیپلمات ایرانی در قرن هفدهم، نه تنها در ترویج اسلام در تایلند مؤثر بود بلکه پایه‌گذار بسیاری از روابط فرهنگی و اقتصادی بین ایران و تایلند نیز شد. حضور او در دربار پادشاهی تایلند و نقش فعالش در جامعه آن زمان، نشان‌دهنده پیوندهای عمیق تاریخی بین دو ملت است.

 

«مهدی زارع‌بی‌عیب» در ادامه به استقلال طلبی و مقاومت مردم ایران و تایلند در برابر سلطه خارجی اشاره کرد و گفت: این خصوصیات نشان‌دهنده عزم و اراده ملت‌های ایران و تایلند در حفظ حاکمیت و فرهنگ خود است.

تصویری از  «مهدی زارع‌بی‌عیب» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند و خانوم «پاتاما روب سوانکول»  رئیس دانشگاه نورت بانکوک

 

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند افزود: این ویژگی مشترک علاوه بر پیوندهای تاریخی، می‌تواند پایه‌ای محکم برای توسعه همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های فرهنگی، آموزشی و بین‌المللی بین ایران و تایلند باشد.

 

 

زبان فارسی پلی برای آشنایی با  فرهنگ، تاریخ و هنر ایرانی

«مهدی زارع‌بی‌عیب» در این مراسم همچنین با ابراز خرسندی از  افتتاح مرکز مطالعات ایران و مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه نورت بانکوک گفت:

 

آموزش زبان فارسی در تایلند می‌تواند به عنوان پلی برای ایجاد درک عمیق‌تر و ارتباط نزدیک‌تر بین دو ملت عمل کند و با یادگیری زبان فارسی، دانشجویان تایلندی نه تنها با زبان و ادبیات غنی ایران بلکه با فرهنگ، تاریخ و هنر ایرانی نیز  آشنا خواهند شد.

 

رایزن فرهنگی ایران در این مراسم تاکید کرد که زبان فارسی به عنوان یکی از کهن‌ترین و غنی‌ترین زبان‌های جهان، نمادی از تمدن و فرهنگ ایرانی است.

بر اساس اعلام «مهدی زارع‌بی‌عیب»، زبان فارسی نه تنها در ایران، بلکه در کشورهای مختلفی از جمله افغانستان، تاجیکستان و بخش‌هایی از آسیای مرکزی و شبه‌قاره هند به عنوان زبان رسمی یا فرهنگی مورد استفاده قرار گرفته و همچنان به عنوان یک زبان مهم منطقه‌ای شناخته می‌شود.

 

دانشگاه نورت بانکوک با روی باز به همکاری‌ با ایران می‌نگرد

رئیس دانشگاه نورت بانکوک نیز در این مراسم اظهار داشت: این دانشگاه با روی باز و نگاهی روشن به همکاری‌ با ایران می‌نگرد.

«پاتاما روب سوانکول»  ضمن اعلام  آمادگی برای آغاز همکاری‌های مشترک بین این دانشگاه و مراکز علمی و فرهنگی ایران افزود: این نوع همکاری‌ها می‌توانند به تقویت روابط فرهنگی و علمی بین دو کشور کمک و فرصت‌های جدیدی برای تبادل دانش و تجربیات فراهم آورد.

رئیس دانشگاه نورت بانکوک در ادامه پیشنهادات خود به اهمیت تبادل کتاب بین تایلند و ایران اشاره کرد و گفت: برای آشنایی دانشجویان تایلندی با فرهنگ و تاریخ ایران، ضروری است که کتاب‌هایی برای معرفی ایران در دسترس باشد.

پاتاما تأکید کرد: تبادل کتاب‌ می‌تواند به ارائه اطلاعات دقیق و گسترده‌ای از ایران به دانشجویان تایلندی کمک کند و به آنها امکان می‌دهد تا با جوانب مختلف فرهنگ، تاریخ، و هنر ایرانی آشنا شوند.

عبارات کلیدی: ایران و تایلند، زبان فارسی، شیخ احمد قمی کیست؟  دانشگاه نورت بانکوک

MMA