«همنشین عشقم»؛ غزل جدید امام خامنهای
-
دیدار شاعران با رهبر انقلاب اسلامی
پارس تودی- غزلی جدید از سرودههای امام خامنهای، با عنوان "شرح حال" با موافقت ایشان، در کتابی به نام "امین شعر انقلاب" منتشر شد.
در جریان دیدار رمضانی امسال شاعران با رهبر انقلاب اسلامی در فروردینماه 1403، «محمدحسین انصارینژاد» از شعرای برجسته ایرانی که به تازگی کتابی با عنوان "امین شعر انقلاب" (تاملی در آفاق ادبی و شاعرانگی رهبر معظم انقلاب) تدوین و منتشر کرده است، از امام خامنهای درخواست کرد تا غزل منتشر نشدهای از سرودههایشان را برای انتشار در چاپ جدید این کتاب در اختیار وی قرار دهند. رهبر انقلاب نیز با تقدیر از آقای انصارینژاد، با این پیشنهاد موافقت و غزلی از سرودههای ایشان در اختیار این شاعر قرار گرفت.
گفتنی است، کتاب "امین شعر انقلاب"، با گفتارهایی از آیتالله «علیرضا اعرافی»، فقیه و متفکر شیعه ایرانی، «غلامعلی حداد عادل» استاد دانشگاه تهران، «محمدرضا سنگری» پژوهشگر و مدرس ادبیات فارسی و «علیرضا غزوه» نویسنده و شاعر، به قلم محمدحسین انصارینژاد به رشته تحریر در آمده است.
در این کتاب، از یک سو به جایگاه و شخصیت ادبی امام خامنهای در تحولات شعر انقلاب، با در نظر گرفتن تاثیر سخنان و رهنمودهای ایشان بر سیر کلان شعر دهههای اخیر و از سوی دیگر به شخصیت شاعرانه و مستقل ادبی و همنشینی ایشان با بسیاری از اهالی شعر و ادب پرداخته شده است.
غزل "شرح حال" با تصویرپردازیهای عینی و شاعرانه، همچون اشاره به خروش سیل، بارش باران و سوختن شمع، راوی سرگشتگی ناشی از آزادگی و حقیقتجویی شاعر است. در این غزل، شاعر در طلب وصال وجود پروردگار است و از سختی و مصائب مسیر، به خداوند توسّل و تمسّک میجوید.
متن این غزل امام خامنهای به شرح زیر است:
گامی به راه و گامی در انتظار دارم
سرگشته روزگاری پَرگارـوار دارم
دلبستهی امیدی در سنگلاخ گیتی
رَه بیشکیب پویم، دل بیقرار دارم
یک عمر میزدم لاف از اختیار و اینک
چون شمع، اشک و آهی بیاختیار دارم
گو ابرِ غم ببارد تا همنشین عشقم
از غم چه باک دارم، کاین غمگسار دارم
نَبوَد روا که گیرم جا در حضیض پَستی
سِیلَم که هستی خود، از کوهسار دارم
سرشارم از جوانی هر چند پیر دهرم
چون سرو در خزان نیز رنگ بهار دارم
از خاک پاک مشهد نقشی است بر جبینم
شادم «امین» که از دوست، این یادگار دارم
سیّدعلی خامنهای
عبارات کلیدی: امام خامنهای کیست؟، شعر فارسی، شاعران ایرانی، ادبیات فارسی، غزل
MG/MMA