چه کسی نمی‌خواهد موفقیت زن ورزشکار ایرانی را ببیند؟
(last modified Sun, 03 Mar 2024 05:45:38 GMT )
اسفند ۱۳, ۱۴۰۲ ۰۹:۱۵ Asia/Tehran
  • چه کسی نمی‌خواهد موفقیت زن ورزشکار ایرانی را ببیند؟
    چه کسی نمی‌خواهد موفقیت زن ورزشکار ایرانی را ببیند؟

از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در سال 1979، زنان جایگاه ویژه‌ای در این کشور پیدا کردند که نمونه آن، موفقیت بانوان ایرانی در عرصه‌های مختلف بین المللی از جمله مسابقات ورزشی است.

به عنوان نمونه، در بازی‌های آسیایی هانگژو چین که ۲۳ سپتامبر تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳ برگزار شد، زنان ورزشکار ایران افتخارات زیادی کسب کردند؛ از مجموع ۵۴ مدال ایران در این رقابت‌ها ۱۶مدال یعنی چیزی در حدود یک سوم مدال‌ها از آن زنان بود.

کاروان ایران در بازی‌های آسیایی گوانگژو

برخی ورزشکاران زن ایران برای اولین بار در این مسابقات شرکت می‌کردند و برخی نیز برای اولین بار در یک رشته ورزشی برای زنان مدال آوری کردند. مثل فرانک پرتوآذر که اولین مدال دوچرخه سواری زنان ایرانی در آسیا را آورد و یا نقره ترانه احمدی که بهترین مدال زنان ایرانی در ورزش اسکیت بود.

فرانک پرتوآذر

 در لیست این موفقیت‌ها حتما باید از الهه رزاقی که رکورد وزنه‌برداری زنان ایرانی را جابه‌جا کرد نیز نام برد.

الهه رزاقی

اما همزمان با این موفقیت‌ها که جامعه ورزشی را برگرفته بود، یک فیلم سینمایی که در زمان ساخت مجوز اکران نگرفته بود به صورت قاچاق سر از فضای مجازی درآورد. از قضا این فیلم داستان زنی ایرانی است که ادعای رکوردزنی در بازی شنا را دارد ولی مسئولین ایرانی به بهانه مناسب نبودن لباس، از ثبت رکوردهای او خودداری می‌کنند.

چه‌طور است که میزان موفقیت زنان ایرانی در ورزش بین‌المللی، زیر پرچم جمهوری اسلامی، اصلا توجه فیلمسازان حامی حقوق زنان را جلب نمی‌کند، اما یک ماجرای ضدونقیض و دارای شبهات بسیار دستمایه ساخت فیلمی می‌شود که در فستیوال‌های بین‌المللی بازتاب وضعیت ورزش زنان ایرانی برای مردم جهان باشد؟

ساره جوانمردی از ایران با فرزند سه ماهه‌اش برای دریافت مدال نقره تپانچه 10 متر بازیهای آسیایی هانگژو روی سکو رفت

سازندگان و بازیگران این فیلم که ادعا دارند ماجرایی واقعی را از ورزش زنان را برای سوژه فیلم خود انتخاب کرده‌اند چرا نقره زهرا باقری در ورزش کوراش (نوعی کشتی باستانی) یا نقره ترانه احمدی در اسکیت را دستمایه ساخت یک فیلم درباره موفقیت ورزش زنان ایرانی نمی‌کنند؟

زهرا باقری

جمهوری اسلامی با کوراش، وزنه‌برداری و اسکیت زنان مخالف نیست. حتی در شنا، مسابقات بانوان داخل ایران برگزار می‌شود تنها در عرصه بین‌المللی به دلیل حضور مردان و مخالفت بین‌المللی با پوشش شرعی شناگران زن ایرانی، چنین اجازه‌ای به بانوان ایرانی داده نمی‌شود.

تیم کبدی بانوان ایران

با این تفاسیر چه کسی موفقیت زنان ایرانی را نمی‌بیند؟ کسانی که با همه اصول شرعی که در پوشش زن مسلمان لازم است راه را برای مدال‌آوری در انواع ورزش‌ها فراهم می‌کنند و بیلبوردهای مدال‌آوری آنان را هم در خیابان‌های شهر نصب می‌کنند، یا عده‌ای که از بین همه این موفقیت‌ها دست روی ماجرایی شبهناک می‌گذارند و همه مدال‌آوری‌ها و قهرمانی‌های زنان در عرصه ورزش را به واسطه آن نادیده می‌گیرند؟ واقعا کدامیک دشمن زنان ایران هستند؟

این خبر برگرفته از خبرگزاری فارس است.

کلمات کلیدی: ورزش بانوان در ایران، وضعیت بانوان در ایران چگونه است؟ موفقیت‌های زنان ایران.